Borůvkové smoothie a borůvkovo medová marmeláda

Datum přidání: 23. 7. 2015

Borůvkové smoothie a borůvkovo medová marmeláda

Les, hrníčky, ohnutá záda a sbírej a sbírej a sbírej. Sbírání borůvek je vždycky nekonečné, i když máme malé pomocníky :-) Dětské pusinky jsou malé hrníčky a tam končí většina dětského snažení :-). Je to dřina, ale chuťové pohárky jsou uspokojené :-)

Borůvky jsou nejen výtečné na chuť, ale čerstvá šťáva pomáhá při střevních potížích, sušené borůvky staví a hojí záněty dásní.

Potřísněné oblečení lehce vyčistíme citronem.

Borůvkové smoothie

SUROVINY (na 500 ml)

  • 350 g čerstvých borůvek (můžete použít i mražené, které ze smoothie udělají osvěžující letní drink)
  • 70 g ostružin
  • 200-250 ml kokosového mléka (doporučujeme značku Aroy-D)
  • rýžový sirup či jiné sladidlo (agávový/javorový/datlový sirup, med)
  • pár čerstvých borůvek na ozdobu

POSTUP

  1. Borůvky, ostružiny a mléko dejte do mixéru a mixujte 3 minuty.
  2. Poté oslaďte sirupem dle potřeby a nechte v mixéru pouze promíchat.
  3. Nalijte do dvou sklenic, můžete přidat led a ozdobte nápoje čerstvými borůvkami.

Zdroj: www.chefblog.cz

Borůvkovo medová marmeláda

2 litry borůvek (pokud máme málo borůvek můžeme nastavit jablky)
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
1 hrnek cukru
1 hrnek medu
rum na vylití skleniček

Všechny ingredience vložte do hrnce, přiveďte k varu a na mírném ohni necháme cca 30 minut povařit. Ličkou vyndáme trochu jamu na talíř a vložíme do lednice, pokud stuhne máme hotovo. Jam je třeba dost často míchat.

Skleničkyna jam vylijte rumem, nandejte jam, skleničky uzavřete a můžeme zavařovat v hrnci cca 10 minut.

Podobné články

Bára

Píše Bára

Velikonoční mrkvový dort z pohankové mouky s domácí marmeládou

Velikonoční mrkvový dort je sladká tečka, která by neměla chybět na velikonočním stole a je ideální varianta po beránkovi nebo mazanci. Vyzkoušejte letos něco nového a pusťte se do našeho receptu. Jako bonus získáte recept na skvělou mrkvovou marmeládu. Celý článek

Domácí ovocné přesnídávky

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem… Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Vynikající zelňačka s klobáskou

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády. Celý článek

Komentáře