Borůvkové smoothie a borůvkovo medová marmeláda

Datum přidání: 23. 7. 2015

Borůvkové smoothie a borůvkovo medová marmeláda

Les, hrníčky, ohnutá záda a sbírej a sbírej a sbírej. Sbírání borůvek je vždycky nekonečné, i když máme malé pomocníky :-) Dětské pusinky jsou malé hrníčky a tam končí většina dětského snažení :-). Je to dřina, ale chuťové pohárky jsou uspokojené :-)

Borůvky jsou nejen výtečné na chuť, ale čerstvá šťáva pomáhá při střevních potížích, sušené borůvky staví a hojí záněty dásní.

Potřísněné oblečení lehce vyčistíme citronem.

Borůvkové smoothie

SUROVINY (na 500 ml)

  • 350 g čerstvých borůvek (můžete použít i mražené, které ze smoothie udělají osvěžující letní drink)
  • 70 g ostružin
  • 200-250 ml kokosového mléka (doporučujeme značku Aroy-D)
  • rýžový sirup či jiné sladidlo (agávový/javorový/datlový sirup, med)
  • pár čerstvých borůvek na ozdobu

POSTUP

  1. Borůvky, ostružiny a mléko dejte do mixéru a mixujte 3 minuty.
  2. Poté oslaďte sirupem dle potřeby a nechte v mixéru pouze promíchat.
  3. Nalijte do dvou sklenic, můžete přidat led a ozdobte nápoje čerstvými borůvkami.

Zdroj: www.chefblog.cz

Borůvkovo medová marmeláda

2 litry borůvek (pokud máme málo borůvek můžeme nastavit jablky)
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
1 hrnek cukru
1 hrnek medu
rum na vylití skleniček

Všechny ingredience vložte do hrnce, přiveďte k varu a na mírném ohni necháme cca 30 minut povařit. Ličkou vyndáme trochu jamu na talíř a vložíme do lednice, pokud stuhne máme hotovo. Jam je třeba dost často míchat.

Skleničkyna jam vylijte rumem, nandejte jam, skleničky uzavřete a můžeme zavařovat v hrnci cca 10 minut.

Podobné články

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Grilované kuřecí špízy

Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní. Celý článek

Komentáře