Cake pops – vypadají jako lízátka, ale nejsou to lízátka

Datum přidání: 8. 7. 2015

Cake pops – vypadají jako lízátka, ale nejsou to lízátka

Děti z nich jsou ovšem úplně stejně nadšené! Nejsou nijak náročné, tyto nejjednodušší zvládne fakt každý a jejich výroba bude určitě i dobrou zábavou pro děti. Cake pops jsou vyrobené z těsta smíchaného s krémem, obalené v bílkové polevě nebo čokoládě a ozdobené cukrovým sypáním.


Na výrobu cake pops se mi osvědčilo kakaové těsto na muffiny, z uvedené dávky ho vychází akorát na 20 kuliček.

Suroviny

1 vejce
80 g třtinového cukru
30 g másla
90 ml vody
30 g hořkého kakaa
30 g mletého kokosu
70 g polohrubé mouky
½ lžičky prášku do pečiva
špetka sody
špetka soli
50 g řeckého jogurtu

Vodu a máslo dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí, přidáme kakao a dobře je rozmícháme.

Mouku prosejeme s práškem do pečiva, sodou a solí a přimícháme k ní kokos.

Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehače s postupným přisypáváním cukru do pěny. Snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme střídavě mouku s kokosem, kakaovou směs a jogurt. Těstem nalijeme na menší plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem a pečeme 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Upečené těsto necháme na roštu vychladnout.

Foto by Lucie
Foto by Lucie

Na 20 kusů cake pops budeme potřebovat
350 g piškotového nebo třeného těsta
100 g mascarpone
60 g nutelly

200 g candy melts nebo bílé čokolády
1 lžíci slunečnicového oleje
barvu na čokoládu (speciální Wilton nebo prachovou)
20 špejlí nebo tyčinek k lízátkům
barevné sypání

pěnu na aranžování květin (nebo cokoli jiného v čem budou cake pops stát zapíchnuté)

Těsto rozsekáme noži ve food processoru nebo nadrolíme na jemno ručně. Mascarpone promícháme s nutellou a zapracujeme dobře do těsta. Z této směsi tvoříme kuličky, které položíme na talíř vyložený potravinářskou folií. Hotové kuličky dáme vychladit na hodinu do ledničky.

10 g čokolády roztopíme ve vodní lázni, konec špejle nebo tyčinky namočíme v čokoládě a zapíchneme ji do kuličky z těsta. Kuličky opět klademe na talíř s potravinářskou folií a dáme na 30 minut do mrazničky.

Pokud použijete barevné candy melts, stačí je rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Pokud bílou čokoládu, je potřeba ji rozpustit ve vodní lázni. V oleji rozmícháme trošku vybrané barvy a olej přimícháme do rozpouštějící se čokolády. Čokoládu je nejvhodnější rozpouštět v nějaké vyšší užší nádobě (používám ramekin), aby se do ní kuličky daly dobře ponořit.

Kuličku namočíme v čokoládě a pomalu s ní otáčíme, aby se čokoláda rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Opatrně párkrát ťukneme špejlí o hranu nádoby, aby přebytečná čokoláda okapala. Obalíme v barevném sypání, zapíchneme do aranžovací pěny a dáme opět na 30 minut do mrazničky.

Zdroj: www.laskominyodmaryny.cz

Podobné články

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Komentáře