Chřestové hranolky

Datum přidání: 9. 5. 2015

Asparagus, chřest, zelenina a okrasná rostlina. Ano, i jako okrasnou rostlinu můžeme chřest najít. Dnes si ji představíme jako zeleninu, která má mnoho pozitivního a dokonale chutná i dětem, když víme jak na to.

Obsahuje přírodní antioxidanty, vysoké množství vitamínu C, má ozdravné a pročišťující účinky. Působí proti únavě, jeho odvar můžeme používat 2x denně k čištění pleti.

Chřestové hranolky

  • svazek chřestu
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sušené bylinky nebo hotové bylinkové koření
  • sůl
  • sušený česnek
  • vejce (mléko)
  • pečící papír nebo olej na plech

Chřest si omyjeme a očistíme (zelený chřest stačí oloupat jen spodní část, bílý chřest se musí oloupat celý až po hlavičku). Vejce rozšleháme v misce, do další misky dáme hladkou mouku a v poslední míse smícháme vše ostatní.

Chřest postupně obalíme (mouka, vejce a strouhanka s kořením – můžeme přidat i strouhaný parmazán). V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut nebo do zlaté barvy.

Podávejte s omáčkou dle chuti – z kysané smetany, rajčat…

Podobné články

Polévka s bylinkovými knedlíčky. Víte, jak udělat čirý vývar?

Už jste zkoušeli domácí vývar, ale ne jen vývar, ale ten čirý, ten co se dlouho táhne? My jsme v redakci zkoušeli a tak jme rovnou připravili recept na polévku s bylinkovými knedlíčky. Děti mají polévky rady, tak jim zkuste tuto uvařit. Celý článek

Zapečené batáty se špenátem. Dobrůtka pro mlsné jazýčky

Tahle dobrůtka nejen chutná úžasně, navíc i na řezu hezky vypadá. A jako bonus je plná vitamínů a to se v tomto počasí určitě hodí. Pro děti bude nasládlá chuť brambor příjemným překvapením. Vyzkoušejte tuto barevnou dobrotu. Celý článek

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Komentáře