Chřestové hranolky

Datum přidání: 9. 5. 2015

Asparagus, chřest, zelenina a okrasná rostlina. Ano, i jako okrasnou rostlinu můžeme chřest najít. Dnes si ji představíme jako zeleninu, která má mnoho pozitivního a dokonale chutná i dětem, když víme jak na to.

Obsahuje přírodní antioxidanty, vysoké množství vitamínu C, má ozdravné a pročišťující účinky. Působí proti únavě, jeho odvar můžeme používat 2x denně k čištění pleti.

Chřestové hranolky

  • svazek chřestu
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sušené bylinky nebo hotové bylinkové koření
  • sůl
  • sušený česnek
  • vejce (mléko)
  • pečící papír nebo olej na plech

Chřest si omyjeme a očistíme (zelený chřest stačí oloupat jen spodní část, bílý chřest se musí oloupat celý až po hlavičku). Vejce rozšleháme v misce, do další misky dáme hladkou mouku a v poslední míse smícháme vše ostatní.

Chřest postupně obalíme (mouka, vejce a strouhanka s kořením – můžeme přidat i strouhaný parmazán). V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut nebo do zlaté barvy.

Podávejte s omáčkou dle chuti – z kysané smetany, rajčat…

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Hovězí páj s kedlubnou

Vařit pro všechny je někdy obtíž, pro děti nesolené, bez výrazných chutí, tatínek zase rád něco ostřejšího... a maminka, ta se přizpůsobí. Nemusíte vařit několik jídel, stačí mít dobrý recept a je vyhráno. Tento recept je vhodný pro děti od 7 měsíců. Celý článek

Komentáře