Chřestové hranolky

Datum přidání: 9. 5. 2015

Asparagus, chřest, zelenina a okrasná rostlina. Ano, i jako okrasnou rostlinu můžeme chřest najít. Dnes si ji představíme jako zeleninu, která má mnoho pozitivního a dokonale chutná i dětem, když víme jak na to.

Obsahuje přírodní antioxidanty, vysoké množství vitamínu C, má ozdravné a pročišťující účinky. Působí proti únavě, jeho odvar můžeme používat 2x denně k čištění pleti.

Chřestové hranolky

  • svazek chřestu
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sušené bylinky nebo hotové bylinkové koření
  • sůl
  • sušený česnek
  • vejce (mléko)
  • pečící papír nebo olej na plech

Chřest si omyjeme a očistíme (zelený chřest stačí oloupat jen spodní část, bílý chřest se musí oloupat celý až po hlavičku). Vejce rozšleháme v misce, do další misky dáme hladkou mouku a v poslední míse smícháme vše ostatní.

Chřest postupně obalíme (mouka, vejce a strouhanka s kořením – můžeme přidat i strouhaný parmazán). V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut nebo do zlaté barvy.

Podávejte s omáčkou dle chuti – z kysané smetany, rajčat…

Podobné články

Salát s čerstvým fenyklem a avokádem

Jedněmi milovaný, druhými zatracovaný, ale všichni se s ním setkáváme již v dětství. Fenykl je bylina využívaná od stvolu po semínka. Semínka se používají do čajů, při zavařování, do likérů. Stvol/bulva fenyklu je v našich podmínkách využívaná již méně. Celý článek

Masové rizoto s hráškem

Rizoto má spoustu možností přípravy a použitých ingrediencí. My jsme připravili takové, které mohou mít děti od 8 měsíců a pochutnají si i tatínkové. Celý článek

Banánové lívance bez mouky

Lívance nebo palačinky se zmrzlinou, ovocem, čokoládou... Pro děti jedno z oblíbených jídel, které mohou stále. Vyzkoušejte zdravější alternativu a společně si připravte banánové lívance, stačí 3 základní ingredience a pochoutku máte na světě. Celý článek

Komentáře