Chřestové hranolky

Datum přidání: 9. 5. 2015

Asparagus, chřest, zelenina a okrasná rostlina. Ano, i jako okrasnou rostlinu můžeme chřest najít. Dnes si ji představíme jako zeleninu, která má mnoho pozitivního a dokonale chutná i dětem, když víme jak na to.

Obsahuje přírodní antioxidanty, vysoké množství vitamínu C, má ozdravné a pročišťující účinky. Působí proti únavě, jeho odvar můžeme používat 2x denně k čištění pleti.

Chřestové hranolky

  • svazek chřestu
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sušené bylinky nebo hotové bylinkové koření
  • sůl
  • sušený česnek
  • vejce (mléko)
  • pečící papír nebo olej na plech

Chřest si omyjeme a očistíme (zelený chřest stačí oloupat jen spodní část, bílý chřest se musí oloupat celý až po hlavičku). Vejce rozšleháme v misce, do další misky dáme hladkou mouku a v poslední míse smícháme vše ostatní.

Chřest postupně obalíme (mouka, vejce a strouhanka s kořením – můžeme přidat i strouhaný parmazán). V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut nebo do zlaté barvy.

Podávejte s omáčkou dle chuti – z kysané smetany, rajčat…

Podobné články

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Komentáře