Citronová bábovka s oříšky

Datum přidání: 17. 3. 2017

Píše Janaduff

Už máte vymyšlenou zábavu s dětmi na víkend? Co třeba upéct vynikající citronovou bábovku s oříšky. Zahrajte si s dětmi na cukráře a zapojte je do pečení… Aktivita děti nejen zabaví, ale i se něco naučí a nakonec si všichni pochutnáte.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 250 g dortové mouky
  • 200 g cukru
  • 1 citron
  • 90 g mletých ořechů
  • lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce rumu
  • špetka soli

Ingredience

Předehřejte troubu na 180°C a oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny. Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.

V druhé nádobě smíchejte mouku, ořechy, kypřící prášek, špetku soli, zbytek cukru a kůru z citronu. Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude ulpívat těsto na zapíchnuté špejli.

TIP: Formu s upečenou bábovkou zabalte do mokré studené utěrky a nechte takhle chvilku odstát. Bábovka vám půjde lépe vyklopit.

A pokud náhodou oříšky nemůžete, vykouzlete kokosovou bábovku.

Pak si můžete pochutnat na bábovce u kafíčka :o)

Podobné články

Míša Víkendové pečení

Píše Míša Víkendové pečení

Makronky s krémem z Ruby čokolády

Nevíte, co je Ruby čokoláda? Jde o "červenou" čokoládu vyrobenou z růžových kakaových bobů bez použití barviv. Vyzkoušejte upéct tyto delikátní cukrátka s krémem z červené čokolády. V receptu najdete přesný popis, jak na ty nejlepší makronky. Celý článek

Salát s čerstvým fenyklem a avokádem

Jedněmi milovaný, druhými zatracovaný, ale všichni se s ním setkáváme již v dětství. Fenykl je bylina využívaná od stvolu po semínka. Semínka se používají do čajů, při zavařování, do likérů. Stvol/bulva fenyklu je v našich podmínkách využívaná již méně. Celý článek

Masové rizoto s hráškem

Rizoto má spoustu možností přípravy a použitých ingrediencí. My jsme připravili takové, které mohou mít děti od 8 měsíců a pochutnají si i tatínkové. Celý článek

Komentáře