Citronová bábovka s oříšky

Datum přidání: 17. 3. 2017

Píše Janaduff

Už máte vymyšlenou zábavu s dětmi na víkend? Co třeba upéct vynikající citronovou bábovku s oříšky. Zahrajte si s dětmi na cukráře a zapojte je do pečení… Aktivita děti nejen zabaví, ale i se něco naučí a nakonec si všichni pochutnáte.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 250 g dortové mouky
  • 200 g cukru
  • 1 citron
  • 90 g mletých ořechů
  • lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce rumu
  • špetka soli

Ingredience

Předehřejte troubu na 180°C a oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny. Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.

V druhé nádobě smíchejte mouku, ořechy, kypřící prášek, špetku soli, zbytek cukru a kůru z citronu. Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude ulpívat těsto na zapíchnuté špejli.

TIP: Formu s upečenou bábovkou zabalte do mokré studené utěrky a nechte takhle chvilku odstát. Bábovka vám půjde lépe vyklopit.

A pokud náhodou oříšky nemůžete, vykouzlete kokosovou bábovku.

Pak si můžete pochutnat na bábovce u kafíčka :o)

Podobné články

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře