Citronová bábovka s oříšky

Datum přidání: 17. 3. 2017

Píše Janaduff

Už máte vymyšlenou zábavu s dětmi na víkend? Co třeba upéct vynikající citronovou bábovku s oříšky. Zahrajte si s dětmi na cukráře a zapojte je do pečení… Aktivita děti nejen zabaví, ale i se něco naučí a nakonec si všichni pochutnáte.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 250 g dortové mouky
  • 200 g cukru
  • 1 citron
  • 90 g mletých ořechů
  • lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce rumu
  • špetka soli

Ingredience

Předehřejte troubu na 180°C a oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny. Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.

V druhé nádobě smíchejte mouku, ořechy, kypřící prášek, špetku soli, zbytek cukru a kůru z citronu. Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude ulpívat těsto na zapíchnuté špejli.

TIP: Formu s upečenou bábovkou zabalte do mokré studené utěrky a nechte takhle chvilku odstát. Bábovka vám půjde lépe vyklopit.

A pokud náhodou oříšky nemůžete, vykouzlete kokosovou bábovku.

Pak si můžete pochutnat na bábovce u kafíčka :o)

Podobné články

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Komentáře