Citronový beránek

Datum přidání: 14. 4. 2017
Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Bez beránka Velikonoce nejsou :) už máte svůj oblíbený recept? Vyzkoušejte tento prověřený, nejen na beránka dobrý. A zkuste beránka s polevou. Děti rády pomohou a beránka dozdobí vlastnoruční polevou – citronovou, pomerančovou nebo čokoládovou…

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru (používám krupici nebo krystal)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

V míse si smícháme sypké přísady, přidáme vajíčka, olej, mléko a citronovou kůru. Vše řádně promícháme a vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme na 180 st. cca 45 minut. Ale raději se řídím zkouškou na špejli.

Podobné články

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Komentáře