Čtvrtá adventní neděle a skvělý domácí vaječňák

Datum přidání: 18. 12. 2016

Poslední neděle před štědrým dnem je tu, děti už se jistě nemohou dočkat a odpočítávají okénka v adventním kalendáři. :) Přejeme všem krásný advent a pro ty, kdo mají sladké raději v tekuté podobě přinášíme prověřený recept. A nebo se může hodit jako „jedlý“ dárek.

 

Věděli jste že… čtvrtá adventní neděle se označuje jako zlatá neděle. Na adventním věnci hoří čtvrtá svíčka, která se jmenuje Láska :)

 

Domácí vaječňák


Ingredience na 2 litry

  • 6 žloutků
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 kondenzovaná mléka (Salko)
  • 1 mléko Tatra
  • 0,5l rumu

 

Postup:


Žloutky ušlehat s vanilkovým cukrem, přidat kondenzované mléko a mléko Tatra. Nakonec přidat rum. Poté se směs přecedí do lahví a domácí vaječný koňak je hotov.

 

Podobné články

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Komentáře