Čtvrtá adventní neděle a skvělý domácí vaječňák

Datum přidání: 18. 12. 2016

Poslední neděle před štědrým dnem je tu, děti už se jistě nemohou dočkat a odpočítávají okénka v adventním kalendáři. :) Přejeme všem krásný advent a pro ty, kdo mají sladké raději v tekuté podobě přinášíme prověřený recept. A nebo se může hodit jako „jedlý“ dárek.

 

Věděli jste že… čtvrtá adventní neděle se označuje jako zlatá neděle. Na adventním věnci hoří čtvrtá svíčka, která se jmenuje Láska :)

 

Domácí vaječňák


Ingredience na 2 litry

  • 6 žloutků
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 kondenzovaná mléka (Salko)
  • 1 mléko Tatra
  • 0,5l rumu

 

Postup:


Žloutky ušlehat s vanilkovým cukrem, přidat kondenzované mléko a mléko Tatra. Nakonec přidat rum. Poté se směs přecedí do lahví a domácí vaječný koňak je hotov.

 

Podobné články

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Grilované kuřecí špízy

Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní. Celý článek

Komentáře