Domácí klobáska

Datum přidání: 27. 6. 2015

Domácí klobáska

Vím co jím… toto heslo by mělo být důležité a věřím, že jako rodiče dbáme na to, co dáváme našim dětem.

Uzeniny nejsou tou nejzdravější volbou a konečný výrobek, který kupujeme v obchodech jen těžko zkontrolujeme. Prostě věříme a pak se divíme, co dávají ve zprávách.

Přinášíme recept na tradiční italské klobásky, které si sami jednoduše připravíte a je to mňamka.

Domácí Salsiccia

Ingredience:

800 g vepřové libové plece
200 g vepřového boku bez kosti
10 g soli
5 g čerstvě mletého pepře (může být i hrubší)
10 g čerstvých bylinek (šalvěj nebo rozmarýn, není dobré je kombinovat – vždy jen jeden druh)
přírodní střívka

Postup: Maso rozemeleme i s bylinkami v masovém mlýnku na průměr č. 6. Promícháme se solí a pepřem.
Plníme pomocí plničky do tenkých nebo i tlustých střev, podle toho, jaký druh klobásky chceme vytvořit.
Klobásky buď vaříme v silném vývaru jako taliány, nebo grilujeme. Podáváme s čerstvou bagetkou a zeleninou, nebo jako hot dog.

Zdroj: chefparade.cz

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Hovězí páj s kedlubnou

Vařit pro všechny je někdy obtíž, pro děti nesolené, bez výrazných chutí, tatínek zase rád něco ostřejšího... a maminka, ta se přizpůsobí. Nemusíte vařit několik jídel, stačí mít dobrý recept a je vyhráno. Tento recept je vhodný pro děti od 7 měsíců. Celý článek

Komentáře