Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Domácí klobáska

Datum přidání: 27. 6. 2015

Domácí klobáska

Vím co jím… toto heslo by mělo být důležité a věřím, že jako rodiče dbáme na to, co dáváme našim dětem.

Uzeniny nejsou tou nejzdravější volbou a konečný výrobek, který kupujeme v obchodech jen těžko zkontrolujeme. Prostě věříme a pak se divíme, co dávají ve zprávách.

Přinášíme recept na tradiční italské klobásky, které si sami jednoduše připravíte a je to mňamka.

Domácí Salsiccia

Ingredience:

800 g vepřové libové plece
200 g vepřového boku bez kosti
10 g soli
5 g čerstvě mletého pepře (může být i hrubší)
10 g čerstvých bylinek (šalvěj nebo rozmarýn, není dobré je kombinovat – vždy jen jeden druh)
přírodní střívka

Postup: Maso rozemeleme i s bylinkami v masovém mlýnku na průměr č. 6. Promícháme se solí a pepřem.
Plníme pomocí plničky do tenkých nebo i tlustých střev, podle toho, jaký druh klobásky chceme vytvořit.
Klobásky buď vaříme v silném vývaru jako taliány, nebo grilujeme. Podáváme s čerstvou bagetkou a zeleninou, nebo jako hot dog.

Zdroj: chefparade.cz

Podobné články

Bára mamapocket

Píše Bára mamapocket

Do čeho zabalit svačinku a recept na domácí kokosové mléko

Svačinky si teď vozíme v krásné SKIP HOP krabičce se zvířátkem. Krabička je velká tak akorát na dětský oběd, nebo velkou svačinu. Je v ní schovaná ještě jedna menší krabička, to se určitě hodí. Celý článek

Věděli jste, že čekanka je plná vitamínů? Vyzkoušejte recept na zapečenou čekanku

Zelenina, která se právě v zimních měsících dá koupit snad v každém obchodě. Jen ji dost často míjíme, protože nevíme…, ale to je chyba. Čekanka obsahuje mnoho potřebných látek pro náš organismus. Celý článek

Spolupracujeme s Máma v kuchyni

Šťavnatá hovězí sekaná s čočkou (od 8 měsíců)

Luštěniny i hovězí maso jsou dobrým zdrojem železa, které podporuje krvetvorbu, a spousta dětí je chudokrevných, neb tyto dvě suroviny (a s nimi i zelená zelenina, která je na železo také bohatá) nejsou zrovna jejich favority. Celý článek

Komentáře