Domácí klobáska

Datum přidání: 27. 6. 2015

Domácí klobáska

Vím co jím… toto heslo by mělo být důležité a věřím, že jako rodiče dbáme na to, co dáváme našim dětem.

Uzeniny nejsou tou nejzdravější volbou a konečný výrobek, který kupujeme v obchodech jen těžko zkontrolujeme. Prostě věříme a pak se divíme, co dávají ve zprávách.

Přinášíme recept na tradiční italské klobásky, které si sami jednoduše připravíte a je to mňamka.

Domácí Salsiccia

Ingredience:

800 g vepřové libové plece
200 g vepřového boku bez kosti
10 g soli
5 g čerstvě mletého pepře (může být i hrubší)
10 g čerstvých bylinek (šalvěj nebo rozmarýn, není dobré je kombinovat – vždy jen jeden druh)
přírodní střívka

Postup: Maso rozemeleme i s bylinkami v masovém mlýnku na průměr č. 6. Promícháme se solí a pepřem.
Plníme pomocí plničky do tenkých nebo i tlustých střev, podle toho, jaký druh klobásky chceme vytvořit.
Klobásky buď vaříme v silném vývaru jako taliány, nebo grilujeme. Podáváme s čerstvou bagetkou a zeleninou, nebo jako hot dog.

Zdroj: chefparade.cz

Podobné články

Domácí ovocné přesnídávky

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem… Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Vynikající zelňačka s klobáskou

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády. Celý článek

Barbora

Píše Barbora

Vynikající "hermelínová" pomazánka

Už plánujete pohoštění na poslední den v roce? Po cukroví, bramborovém salátu a smaženém kaprovi je fajn trochu tělu odlehčit. Vykouzlete lehkou ala hermelínovou pomazánku a jiné vynikající pohoštění, které je samozřejmě vhodné i pro děti. Recepty a zábava... Celý článek

Komentáře