Domácí klobáska

Datum přidání: 27. 6. 2015

Domácí klobáska

Vím co jím… toto heslo by mělo být důležité a věřím, že jako rodiče dbáme na to, co dáváme našim dětem.

Uzeniny nejsou tou nejzdravější volbou a konečný výrobek, který kupujeme v obchodech jen těžko zkontrolujeme. Prostě věříme a pak se divíme, co dávají ve zprávách.

Přinášíme recept na tradiční italské klobásky, které si sami jednoduše připravíte a je to mňamka.

Domácí Salsiccia

Ingredience:

800 g vepřové libové plece
200 g vepřového boku bez kosti
10 g soli
5 g čerstvě mletého pepře (může být i hrubší)
10 g čerstvých bylinek (šalvěj nebo rozmarýn, není dobré je kombinovat – vždy jen jeden druh)
přírodní střívka

Postup: Maso rozemeleme i s bylinkami v masovém mlýnku na průměr č. 6. Promícháme se solí a pepřem.
Plníme pomocí plničky do tenkých nebo i tlustých střev, podle toho, jaký druh klobásky chceme vytvořit.
Klobásky buď vaříme v silném vývaru jako taliány, nebo grilujeme. Podáváme s čerstvou bagetkou a zeleninou, nebo jako hot dog.

Zdroj: chefparade.cz

Podobné články

Salát s čerstvým fenyklem a avokádem

Jedněmi milovaný, druhými zatracovaný, ale všichni se s ním setkáváme již v dětství. Fenykl je bylina využívaná od stvolu po semínka. Semínka se používají do čajů, při zavařování, do likérů. Stvol/bulva fenyklu je v našich podmínkách využívaná již méně. Celý článek

Masové rizoto s hráškem

Rizoto má spoustu možností přípravy a použitých ingrediencí. My jsme připravili takové, které mohou mít děti od 8 měsíců a pochutnají si i tatínkové. Celý článek

Banánové lívance bez mouky

Lívance nebo palačinky se zmrzlinou, ovocem, čokoládou... Pro děti jedno z oblíbených jídel, které mohou stále. Vyzkoušejte zdravější alternativu a společně si připravte banánové lívance, stačí 3 základní ingredience a pochoutku máte na světě. Celý článek

Komentáře