Domácí klobáska

Datum přidání: 27. 6. 2015

Domácí klobáska

Vím co jím… toto heslo by mělo být důležité a věřím, že jako rodiče dbáme na to, co dáváme našim dětem.

Uzeniny nejsou tou nejzdravější volbou a konečný výrobek, který kupujeme v obchodech jen těžko zkontrolujeme. Prostě věříme a pak se divíme, co dávají ve zprávách.

Přinášíme recept na tradiční italské klobásky, které si sami jednoduše připravíte a je to mňamka.

Domácí Salsiccia

Ingredience:

800 g vepřové libové plece
200 g vepřového boku bez kosti
10 g soli
5 g čerstvě mletého pepře (může být i hrubší)
10 g čerstvých bylinek (šalvěj nebo rozmarýn, není dobré je kombinovat – vždy jen jeden druh)
přírodní střívka

Postup: Maso rozemeleme i s bylinkami v masovém mlýnku na průměr č. 6. Promícháme se solí a pepřem.
Plníme pomocí plničky do tenkých nebo i tlustých střev, podle toho, jaký druh klobásky chceme vytvořit.
Klobásky buď vaříme v silném vývaru jako taliány, nebo grilujeme. Podáváme s čerstvou bagetkou a zeleninou, nebo jako hot dog.

Zdroj: chefparade.cz

Podobné články

Patizonová polévka překvapí svojí chutí

Už ta barva polévky je v tomto sluníčkovém počasí dokonalá, jak krásně ladí. Chuť polévky je až neočekávaně lahodná. Opravdu je moc dobrá a dětem bude jistě chutnat. Tedy u nás doma tyto husté polévky s topinkou nebo krutonky vedou. Celý článek

Osvěžení na "klacku"... Domácí ovocná zmrzlina

Kdy jindy je ta pravá chvíle na výrobu domácí zmrzliny než v létě. Maliny, borůvky, ostružiny, jahody... ovoce, které si vyberete je jen na vás. My jsme vybrali to, co máme doma na záhonu, tedy kromě kiwi. To jsme přidali, aby zmrzlina byla hezky barevná. Celý článek

Burger a zeleninové hranolky

Burger, hamburger... s masem, se sýrem, s rybou nebo plný zeleniny. Možností je opravdu mnoho. Přinášíme recept na klasiku, plus zdravější variantu přílohy, zeleninové hranolky. A jako bonus vlaječky (k tisku), které nesmí chybět na žádné oslavě pro děti. Celý článek

Komentáře