Domácí modelína

Datum přidání: 22. 6. 2015

Domácí modelína

Pár minut „práce“, hodiny zábavy. Stačí pár ingrediencí a vyrobíte jedlou modelínu, která zabaví děti už při výrobě.

Venku prší a nevím, jak vy, my už malování máme dost :-( a tak si naše slečna poručila modelínu. Má ráda tu „moderní“, ale ejhle opět ztvrdla. Už před časem jsem viděla recept na výrobu a teď se konečně hodí.

Výroba domácí jedlé modelíny

1 šálek horké vody (rozdělit do 4 misek)

2 lžíce oleje (rozdělit do 4 misek)

potravinářské barvy (věřím, že by šla použít i přírodní barviva na velikonoční vajíčka :-))

na přípravu suché směsi:

4 šálky hladké mouky

1 a 1/2  šálku soli

A postup je jednoduchý: vezměte si 4 misky, rozdělte horkou vodu, olej a barvu. Pak přidejte rovnoměrně suchou směs. Zamíchejte a propracujte. Nechte zchladnout v sáčku.

A máme připraveno, dětské tvoření začíná :-)

Skladujte uzavřené!!! Můžete použít např. svačinové boxíky.

Podobné články

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Komentáře