Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Domácí ovocná a wasabi zmrzlina

Datum přidání: 24. 6. 2016

Domácí ovocná a wasabi zmrzlina

Předpověď na následující dny je exkluzivně letní. A k létu patří zmrzlina, pro děti jistě ovocná, rodiče si mohou vyzkoušet o něco ostřejší verzi v úžasné zelenkavé barvě s wasabi. Dnešní osvědčený, jednoduchý recept na domácí zmrzlinu, na kterou nepotřebujete ani zmrzlinovač přijde jistě vhod

Ovocná zmrzlina

INGREDIENCE:

300 g čerstvých jahod, borůvek nebo jiného sezonního ovoce
120 ml smetany ke šlehání
70 g moučkového cukru


POSTUP:

  1. Ovoce rozmixujte, přilijte smetanu, moučkový cukr a mixujte dál, dokud nevznikne hladká konzistence.
  2. Směs nalijte do plastové nebo kovové nádobky, kterou dejte do mrazáku.
  3. Promíchejte vždy po dvaceti minutách a opakujte aspoň čtyřikrát.
  4. Zmrzlinu nechte úplně zatuhnout a vždy vyndejte minimálně 5 minut před podáváním, aby zmrzlina trochu povolila a šla dobře nabírat.

Zmrzlinu skvěle uchováte v praktických boxech, které najdete v naší nabídce na eshopu prodeti.cz.

Wasabi zmrzlina

Wasabi je japonský křen zelené barvy. Pěstuje se několik let, aby mohl být využit do zelené pasty (ideální je ta v prášku, především díky dlouhé trvanlivosti), kterou servírujeme společně s kousky sushi. Zmrzlinu s netradiční příchutí si můžete vyrobit doma. A není to vůbec složité!

INGREDIENCE:  300 ml smetany,  2 žloutky,  40 g cukru, wasabi v prášku

POSTUP:

  1. V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum.
  2. Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, přidejte do kastrůlku se smetanou a zahřívejte na středním stupni. Po několika minutách odstavte.
  3. Wasabi prášek dejte v malém množství do odměrky a zalijte vodou, aby vznikla tekutá konzistence. Po troškách přidávejte do smetanového základu a ochutnávejte, dokud vám nebude zmrzlina připadat ochucená tak akorát.
  4. Hotovou wasabi zmrzlinu nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po dvaceti minutách promíchejte a opakujte to ještě dvakrát. Poté nechte ztuhnout a před podáváním vyndejte na 5-7 minut, aby zmrzlina trochu povolila a šla jednoduše servírovat.

Nezapomínejte na pitný režim

Dehydratace způsobuje bolest hlavy, mdloby, úpal nebo úžeh. Sledovat by se měl již kojenec, který má plnou dávku denních příkrmů, tedy zhruba od 6 měsíců.

Kolik tekutiny by mělo vypít batole nebo starší dítě se dočtete v článku Pitný režim dětí.

V teplém počasí také chraňte dětskou pokožku před sluncem a nezapomínejte na pokrývku hlavy a dětských očí.

Zdroj receptů zmrzlin chefblog.cz

Podobné články

Uzená polévka z máslové dýně. Budete ji zbožňovat

Čas dýní je v plném proudu. A tak i u nás došlo na recept s touto sezonní plodinou. Pro děti jsou dýně především zábava, ale jsou i jako pěkná dekorace a v neposlední řadě pochoutka. Naše uzená dýňová polévka, doladěná bylinkami je TOP, vyzkoušejte. Celý článek

Ty nejlepší kremrole od tetičky

Tak jsme se do nich s holkami a dětmi také pustily. Recept je odzkoušený několikrát, ano je s tím trochu piplačka, ale ta dobrota. Rozplývají se na jazyku, ani nevíte... a snad se i tu lahodu bojíte spolknout. Celý článek

TOP 6 receptů na svačinky pro děti do 1 roku

Ať už je vaše miminko kojené nebo ne, od ukončeného 6. měsíce by se mělo začít seznamovat s prvními chutěmi. Období prvních příkrmů většinou tolik neuspokojuje výživové potřeby miminka, jako spíš vede k osvojení nových chutí a také motorických schopností. Celý článek

Komentáře