Domácí ovocná a wasabi zmrzlina

Datum přidání: 24. 6. 2016

Domácí ovocná a wasabi zmrzlina

Předpověď na následující dny je exkluzivně letní. A k létu patří zmrzlina, pro děti jistě ovocná, rodiče si mohou vyzkoušet o něco ostřejší verzi v úžasné zelenkavé barvě s wasabi. Dnešní osvědčený, jednoduchý recept na domácí zmrzlinu, na kterou nepotřebujete ani zmrzlinovač přijde jistě vhod

Ovocná zmrzlina

INGREDIENCE:

300 g čerstvých jahod, borůvek nebo jiného sezonního ovoce
120 ml smetany ke šlehání
70 g moučkového cukru


POSTUP:

  1. Ovoce rozmixujte, přilijte smetanu, moučkový cukr a mixujte dál, dokud nevznikne hladká konzistence.
  2. Směs nalijte do plastové nebo kovové nádobky, kterou dejte do mrazáku.
  3. Promíchejte vždy po dvaceti minutách a opakujte aspoň čtyřikrát.
  4. Zmrzlinu nechte úplně zatuhnout a vždy vyndejte minimálně 5 minut před podáváním, aby zmrzlina trochu povolila a šla dobře nabírat.

Zmrzlinu skvěle uchováte v praktických boxech, které najdete v naší nabídce na eshopu prodeti.cz.

Wasabi zmrzlina

Wasabi je japonský křen zelené barvy. Pěstuje se několik let, aby mohl být využit do zelené pasty (ideální je ta v prášku, především díky dlouhé trvanlivosti), kterou servírujeme společně s kousky sushi. Zmrzlinu s netradiční příchutí si můžete vyrobit doma. A není to vůbec složité!

INGREDIENCE:  300 ml smetany,  2 žloutky,  40 g cukru, wasabi v prášku

POSTUP:

  1. V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum.
  2. Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, přidejte do kastrůlku se smetanou a zahřívejte na středním stupni. Po několika minutách odstavte.
  3. Wasabi prášek dejte v malém množství do odměrky a zalijte vodou, aby vznikla tekutá konzistence. Po troškách přidávejte do smetanového základu a ochutnávejte, dokud vám nebude zmrzlina připadat ochucená tak akorát.
  4. Hotovou wasabi zmrzlinu nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po dvaceti minutách promíchejte a opakujte to ještě dvakrát. Poté nechte ztuhnout a před podáváním vyndejte na 5-7 minut, aby zmrzlina trochu povolila a šla jednoduše servírovat.

Nezapomínejte na pitný režim

Dehydratace způsobuje bolest hlavy, mdloby, úpal nebo úžeh. Sledovat by se měl již kojenec, který má plnou dávku denních příkrmů, tedy zhruba od 6 měsíců.

Kolik tekutiny by mělo vypít batole nebo starší dítě se dočtete v článku Pitný režim dětí.

V teplém počasí také chraňte dětskou pokožku před sluncem a nezapomínejte na pokrývku hlavy a dětských očí.

Zdroj receptů zmrzlin chefblog.cz

Podobné články

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře