Domácí ovocné přesnídávky

Datum přidání: 14. 2. 2018

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem…

Pro uchování přesnídávek si připravte malé sklenky se šroubovacím víčkem. Ty je třeba důkladně omýt a usušit, to stejné platí o víčku, můžete přetřít závit víčka alkoholem (např. slivovicí). Naplněné sklenky  sterilujeme v troubě na plechu s vodou (2 - 3 cm vody) cca 20 minut při teplotě 100°C.

Základem pro každou přesnídávku jsou jablka. Je vhodné ovoce se slupkou oloupat - broskve, meruňky... po rozvaření propasírovat. To stejné platí o jablíčkách, můžeme nakrájet na kousky a vařit se vším nebo před vařením očistit.

Do přesnídávky můžeme vymačkat šťávu z pomeranče nebo citronu, to je lepší u přesnídávek s cukrem :-) A vaříme podle tvrdosti ovoce cca 15 minut.

Ovocná přesnídavka bez cukru 

2 kg sladšího ovoce (jablka, banány...), 200 - 250 ml vody (podle potřeby podléváme)

Vaříme do změknutí/rozvaření, poté rozmixujeme a plníme do sklenic.

Na ovocnou přesnídávku s cukrem/medem/glukopurem (hroznový cukr/dextróza je přírodní náhradní sladidlo) použijeme stejný poměr ovoce a vody. Zde můžeme vymačkat do ovoce pomerančovou/citronovou šťávu a přidat k základu - jablíčkům méně sladké ovoce. Dochutíme cukrem, který přidáme k ovoci a vaříme.

Ovocná přesnídávka s pudinkem

1,5 - 2 kg ovoce, 1 l vody (případně přdáváme dle potřeb), 1 vanilkový pudink - pro menší děti (do 1 roka) použijeme kukuřičný nebo bramborový škrob, 150 g cukru/glukopuru

Ovoce s 0,5 l vody dáme vařit do měkka, pudink rozmácháme ve zbylé vodě a uvaříme. Přidáme k ovoci a vše rozmixujeme.

Podobné články

Píše Redakce VYLETY-ZABAVA.CZ

Kam na podzim když prší? Vyrazte s námi a nezmoknete

Je listopad, sezóna skončila a většina památek a dalších turistických objektů je již zavřena. Nezoufejte, existuje mnoho možnosti, kam vyrazit s dětmi i v tomto nevlídném období. Celý článek

Petra Holečková

Píše Petra Holečková

Podzimní péče o pleť. Dodejme jí jas a připravme na zimu

Podzim je období, kdybychom pleť měli připravit na zimní období a zároveň pleť zregenerovat po dlouho trvajícím létě. V letním období na pokožku působí negativní vlivy jako je intenzivní sluneční záření, klimatizace, slaná a chlorovaná voda. Celý článek

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Komentáře