Domácí želé bonbony

Datum přidání: 7. 1. 2019

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní.

Želé bonbony alá medvídci

Naše rada: Nešetřete želatinou :o)


Želatina z ovocné šťávy

  • 30 ml ovocné šťávy
  • 6 g plátkové želatiny
  • cca 50 - 100 g cukru - záleží, jaku zvolíte šťávu, ale můžete sladit stévií, medem
  • dle chuti můžete přidat citronovou šťávu, pomerančovou (cca 2 lžíce)


Svařte sladidlo s ovocnou šťávou, želatinu mezitím nechte nabobtnat, poté vše smíchejte. Směs nalijte do formiček. Pokud je nemáte vylijte na plech s pečícím papírem a dejte do lednice stuhnout, pak už jen stačí vykrajovátkem tvořit slaďoučké bonbony.


Formičky s receptem na fotce najdete na našem e-eshopu Laboratoř v kuchyni.

 

Želé bonbony alá medvídci

Želé bonbony s ovocem

Základem je opět ovocná šťáva, ale jako další hlavní ingrediencí je ovoce dle chuti - jahody, borůvky, kiwi, banán... Podle toho jaké zvolíte ovoce se poté přidává množství želatiny. Je to trochu pokus omyl, ale stačí pár pokusů a za chvilku budte mít medvídky v malíku.

  • 250 ml ovocné šťávy
  • 1 hrnek ovoce
  • 5 lžic práškové želatiny
  • sladidlo - stévie, med, cukr (zálěží, jak moc, chcete sladit, pokud zvolíte sladké ovoce, není třeba sladit vůbec)

Ovocnou šťávu dejte do kastrůl, přidejte želatinu a zahřejte, pozor nevařit. Až želatina nabobtná stáhněte z ohne, přidejte ostatní a vše řádně rozmixujte. Poté nalijte do formiček nebo opět na plech a po stuhnutí vykrajujte.

Blog s propiskou z úvodní fotky najdete TU.

Podobné články

Píše Jolana Kohoutková

Několik tipů, jak dobře sestavit pokoj pro dva sourozence

Umístit dva různě staré sourozence do jedné místnosti tak, aby spolu vycházeli a každý měl kus toho svého prostoru? Na první pohled skoro neřešitelná hádanka. Východiska však jistě jsou. Podívejte se s námi na užitečné rady, kterými byste se měli Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Komentáře