
Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní.
Základ marinády jsou čerstvé bylinky, které dodají masíčku tu správnou chuť, díky citronové šťávě zkřehne a česnek vše doladí. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.
Kuřecí špíz
- kuřecí řízky
- česnek
- drcený kmín
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky (tymián, oregano, petrželka... dle chuti)

Postup
Kuřecí řízky nakrájíme na kousky (mohou to být čtverečky nebo nakrájíme po délce proužky).
Připravíme si marinádu ze všech ingrediencí, vložíme maso a necáme marinovat ideálně přes noc, ale postačí 1 hodina. Poté je napícháme na jehly a grilujeme.
Tip redakce: Připravte si ke kuřecím špízům bylinkový dip. Do zakysané smetany přidejte čerstvé nasekané bylinky, utřený stroužek česneku, pepř, sůl, pár kapek citronové šťávy a špetičku cukru.