Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Hamé Sweet Cheesecake s Hot Fruits s višnemi

Datum přidání: 19. 3. 2015

Hamé Sweet Cheesecake s Hot Fruits s višnemi

Malá sobota se blíží a tak už je načase přemýšlet o víkendovém menu. A nejlepší je začít sladkou tečkou :-). Na víkend nám předpověď moc nepřeje, ale to nám nemusí zkazit náladu, připravte si tento skvělý, lehký dezert a sluníčko bude všude.  

Hamé Sweet Cheesecake s Hot Fruits s višnemi

Suroviny na krém

  • 375 g smetanového sýra
  • 400 g ricotty
  • 240 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 vanilkový lusk

Na korpus si připravíme

  • 125 g máslových sušenek
  • 60 g mletých mandlí – velmi na jemno
  • 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy

 

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky rozdrťte na co nejmenší kousky. Přidejte mleté mandle, máslo a zapracujte, dokud se nespojí.

Dortovou formu vymažte a vyložte pečícím papírem. Do formy vytlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit do lednice.

Zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a zrníčka z vanilkového lusku. Prošlehejte a směs nalejte na připravený korpus. Pečte 70 minut.

Po upečení by měly být okraje zlaté a uprostřed by Cheesecake měl být ještě vláčný. Servírujte vychlazené s přelivem Hot Fruits s višňemi.

Hot Fruit – Sterilovaná ovocná příloha. Ve 100 g výrobku je obsaženo 29,5 g přírodních sladidel. Pro výrobu 100 g hotového výrobku bylo použito 60 g ovoce.

Další zajímavé recepty a tipy pro lákavý foodstyling najdete na http://www.receptyschuti.cz/.

Podobné články

Krémová hrášková polévka s krutonky

Mňam, mňam, mňam... Ani chvilku neváhejte a pokud jste ještě nevyzkoušeli, tak honem do toho. Hrášková polévka nebo také hráškový krém bude chutnat dětem díky své nasládlé chuti mladého hrášku. Díky své hutnosti zasytí i velké jedlíky. Celý článek

Domácí sirup z bezových plodů

Už přišel čas na další domácí sirup. Doma milujeme bezový sirup z květů, děláme i med, který používáme do čaje. Pomalu dozrávají plody bezinky, a tak nám nedalo a vyzkoušeli jsme sirup z plodů. Celý článek

Melounové hranolky a okurková polévka

Letní hodování by mělo být určitě osvěžující, a to tyto dvě mňamky splňují na 100 %. Plánujete grilování a chcete doplnit o svěží zobání a předkrm? Pak určitě vyzkoušejte dnešní recepty. Celý článek

Komentáře