Hamé Sweet Cheesecake s Hot Fruits s višnemi

Datum přidání: 19. 3. 2015

Hamé Sweet Cheesecake s Hot Fruits s višnemi

Malá sobota se blíží a tak už je načase přemýšlet o víkendovém menu. A nejlepší je začít sladkou tečkou :-). Na víkend nám předpověď moc nepřeje, ale to nám nemusí zkazit náladu, připravte si tento skvělý, lehký dezert a sluníčko bude všude.  

Hamé Sweet Cheesecake s Hot Fruits s višnemi

Suroviny na krém

  • 375 g smetanového sýra
  • 400 g ricotty
  • 240 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 vanilkový lusk

Na korpus si připravíme

  • 125 g máslových sušenek
  • 60 g mletých mandlí – velmi na jemno
  • 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy

 

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky rozdrťte na co nejmenší kousky. Přidejte mleté mandle, máslo a zapracujte, dokud se nespojí.

Dortovou formu vymažte a vyložte pečícím papírem. Do formy vytlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit do lednice.

Zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a zrníčka z vanilkového lusku. Prošlehejte a směs nalejte na připravený korpus. Pečte 70 minut.

Po upečení by měly být okraje zlaté a uprostřed by Cheesecake měl být ještě vláčný. Servírujte vychlazené s přelivem Hot Fruits s višňemi.

Hot Fruit – Sterilovaná ovocná příloha. Ve 100 g výrobku je obsaženo 29,5 g přírodních sladidel. Pro výrobu 100 g hotového výrobku bylo použito 60 g ovoce.

Další zajímavé recepty a tipy pro lákavý foodstyling najdete na http://www.receptyschuti.cz/.

Podobné články

Bára

Píše Bára

Velikonoční mrkvový dort z pohankové mouky s domácí marmeládou

Velikonoční mrkvový dort je sladká tečka, která by neměla chybět na velikonočním stole a je ideální varianta po beránkovi nebo mazanci. Vyzkoušejte letos něco nového a pusťte se do našeho receptu. Jako bonus získáte recept na skvělou mrkvovou marmeládu. Celý článek

Domácí ovocné přesnídávky

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem… Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Vynikající zelňačka s klobáskou

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády. Celý článek

Komentáře