Hamé Sweet Horký čokoládový dortík

Datum přidání: 24. 3. 2015

Hamé Sweet Horký čokoládový dortík

Uprostřed pracovního týdne je někdy třeba dodat tělu energii a jaký je nejlepší způsob? Ovoce, zelenina, pohyb… a kostička tmavé čokolády. 

Tmavá čokoláda obsahuje antioxidanty, nemá přidaný cukr, dodá energii, zlepší náladu. Doporučuje se užívat každý den:-)

Náš dnešní recept není tak úplně bez cukru, ale obsahuje onu tmavou čokoládu :-)

Hamé Sweet Horký čokoládový dortík

Suroviny (6 osob):

  • 55 g másla + na vymazání formiček
  • 85 g krupicového cukru
  • 170 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 4 velká vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 350 g tmavé čokolády
  • 85 g hladké mouky
  • moučkový cukr
  • ovoce nebo HOT Fruits s jahodami od Hamé na podávání

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní velký plech. V míse utřete do pěny máslo s cukrem. Do směsi zašlehejte mléko. V jiné míse zlehka prošlehejte vejce se špetkou soli, vanilkovým extraktem a kávou rozpuštěnou v jedné lžíci vroucí vody. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte. Čokoládovou směs při¬dejte do mísy k mléčné směsi, poprašte moukou a rozmíchejte dohladka. Těsto rozdělte do šesti formiček o objemu 150 ml vymazaných tukem, dejte je na plech a pečte asi 10–12 minut. Poté formičky vyjměte, nechte je několik minut stát a pak nožem oddělte dortíky od okrajů formiček a vyklopte je. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte s ovocem nebo ovocným přelivem HOT Fruits od Hamé.

Nová řada EXTRA Jamů vyniká vysokým podílem ovoce. V každém EXTRA Jamu je obsaženo minimálně 45 % ovoce.

Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku:

  • energetická hodnota 894 kJ
  • energetická hodnota 210 kcal
  • tuky 0,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • sacharidy 51,7 g
  • z toho cukry 51,1 g
  • bílkoviny 0,3 g
  • sůl 0 g

Další zajímavé recepty a tipy pro lákavý foodstyling najdete na http://www.receptyschuti.cz/.

Podobné články

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Grilované kuřecí špízy

Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní. Celý článek

Komentáře