Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Datum přidání: 30. 3. 2015

Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Božská, rychlá, smetanová pochoutka, i tak můžeme nazvat tento dezert. Panna cotta je itaslký dezert, který ovšem pochází z Francie. Překlad znamená vařená smetana.

A včem spočívá jeho kouzlo? Můžeme říci: „V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA“ a to platí i zde, krása pro naše chuťové buňky.

Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Ingredience

  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 40 g moučkového cukru (doporučujeme prosít)
  • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
  • kvalitní stolní olej či rozpuštěné máslo na vytření formiček
  • Extra Jam Jahoda Hamé Sweet, 340 g
  • ovoce

Příprava: Nejprve si připravte želatinu. Do misky dejte 2 lžíce vody a želatinu. Nechte pět minut odpočinout, než želatina absorbuje vodu. Čtyři formičky o objemu 120 – 130 ml velmi jemně vymažte. Vlijte smetanu do kastrůlku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

Směs přeceďte přes velmi jemné síto a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, než se zpevní. Zhruba 5 minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte na dezertní talířky. Podávejte přelité Extra Jamem Jahoda a dozdobte čerstvým ovocem.

Nová řada EXTRA Jamů vyniká vysokým podílem ovoce. V každém EXTRA Jamu je obsaženo minimálně 45 % ovoce.

Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku:

  • energetická hodnota 894 kJ
  • energetická hodnota 210 kcal
  • tuky 0,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • sacharidy 51,7 g
  • z toho cukry 51,1 g
  • bílkoviny 0,3 g
  • sůl 0 g

Další zajímavé recepty a tipy pro lákavý foodstyling najdete na http://www.receptyschuti.cz/.

Podobné články

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Zahřeje a zasytí. Krémová polévka z růžičkové kapusty

Nastává ideální období na horké, krémové a především husté polévky. Pro děti ideálně rozmixované do hustoty kaše a doplněné o opečené kostičky housky nebo v tomto případě slaniny. Věděli jste, že růžičková kapusta obsahuje spoustu vitamínů a zahání stres? Celý článek

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Komentáře