Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Datum přidání: 30. 3. 2015

Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Božská, rychlá, smetanová pochoutka, i tak můžeme nazvat tento dezert. Panna cotta je itaslký dezert, který ovšem pochází z Francie. Překlad znamená vařená smetana.

A včem spočívá jeho kouzlo? Můžeme říci: „V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA“ a to platí i zde, krása pro naše chuťové buňky.

Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Ingredience

  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 40 g moučkového cukru (doporučujeme prosít)
  • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
  • kvalitní stolní olej či rozpuštěné máslo na vytření formiček
  • Extra Jam Jahoda Hamé Sweet, 340 g
  • ovoce

Příprava: Nejprve si připravte želatinu. Do misky dejte 2 lžíce vody a želatinu. Nechte pět minut odpočinout, než želatina absorbuje vodu. Čtyři formičky o objemu 120 – 130 ml velmi jemně vymažte. Vlijte smetanu do kastrůlku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

Směs přeceďte přes velmi jemné síto a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, než se zpevní. Zhruba 5 minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte na dezertní talířky. Podávejte přelité Extra Jamem Jahoda a dozdobte čerstvým ovocem.

Nová řada EXTRA Jamů vyniká vysokým podílem ovoce. V každém EXTRA Jamu je obsaženo minimálně 45 % ovoce.

Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku:

  • energetická hodnota 894 kJ
  • energetická hodnota 210 kcal
  • tuky 0,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • sacharidy 51,7 g
  • z toho cukry 51,1 g
  • bílkoviny 0,3 g
  • sůl 0 g

Další zajímavé recepty a tipy pro lákavý foodstyling najdete na http://www.receptyschuti.cz/.

Podobné články

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Podvodníci... co to je? Rychlé a moc dobré vánoční cukroví

Možná je znáte jako potápníky nebo cukroví kynuté pod vodou. U nás nesmí chybět žádný rok. Já na nich miluji jejich drožďovou chuť, která se v ústech hladce snoubí se sladkou chutí moučkového cukru. Navíc jde o cukroví, se kterým vám krásně pomohou děti. Celý článek

Barbora

Píše Barbora

Batátovo-petrželová omáčka a dušené vepřové

Pro někoho možná zvláštní spojení batátu a petržele, ale po vyzkoušení se budete jen oblizovat. Tyto dvě suroviny vytvoří omáčku famózní chuti. Základ pokrmu je vhodný pro nejmenší děti (od 6 měsíců) od zavedení masa (batáty, petržel, vepřové). Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Podzimní polévka

Na podzim je potřeba se jídlem pořádně zahřát! Ať už přijdete s dětmi o víkendu z procházky, hrabání listí, sbírání kaštanů, nebo prostě jen máte chuť na chutnou polévku, tak vám tato zeleninová vzpruha přijde vhod. Celý článek

Komentáře