Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Datum přidání: 30. 3. 2015

Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Božská, rychlá, smetanová pochoutka, i tak můžeme nazvat tento dezert. Panna cotta je itaslký dezert, který ovšem pochází z Francie. Překlad znamená vařená smetana.

A včem spočívá jeho kouzlo? Můžeme říci: „V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA“ a to platí i zde, krása pro naše chuťové buňky.

Hamé Sweet Vanilková panna cotta s Extra Jamem Jahoda

Ingredience

  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 40 g moučkového cukru (doporučujeme prosít)
  • 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
  • kvalitní stolní olej či rozpuštěné máslo na vytření formiček
  • Extra Jam Jahoda Hamé Sweet, 340 g
  • ovoce

Příprava: Nejprve si připravte želatinu. Do misky dejte 2 lžíce vody a želatinu. Nechte pět minut odpočinout, než želatina absorbuje vodu. Čtyři formičky o objemu 120 – 130 ml velmi jemně vymažte. Vlijte smetanu do kastrůlku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

Směs přeceďte přes velmi jemné síto a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, než se zpevní. Zhruba 5 minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte na dezertní talířky. Podávejte přelité Extra Jamem Jahoda a dozdobte čerstvým ovocem.

Nová řada EXTRA Jamů vyniká vysokým podílem ovoce. V každém EXTRA Jamu je obsaženo minimálně 45 % ovoce.

Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku:

  • energetická hodnota 894 kJ
  • energetická hodnota 210 kcal
  • tuky 0,3 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
  • sacharidy 51,7 g
  • z toho cukry 51,1 g
  • bílkoviny 0,3 g
  • sůl 0 g

Další zajímavé recepty a tipy pro lákavý foodstyling najdete na http://www.receptyschuti.cz/.

Podobné články

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře