
Vařit pro všechny je někdy obtíž, pro děti nesolené, bez výrazných chutí, tatínek zase rád něco ostřejšího... a maminka, ta se přizpůsobí. Nemusíte vařit několik jídel, stačí mít dobrý recept a je vyhráno. Tento recept je vhodný pro děti od 7 měsíců.
Hovězí páj s kedlubnou
Budete potřebovat:
- 6 ks brambor
- 350 g hovězího mletého masa
- rajčatové pyré (zhruba 4 lžíce)
- 1 mrkev
- 2 kedlubny
- olej
- zeleninový vývar nebo voda
- bylinky dle chuti
- sůl, pepř
- mléko, máslo, 2 žloutky
- řepkový olej
Ingeredience jsou zhruba na 2 a 1/2 porce, záleží, jaké máte doma jedlíky.
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte mleté maso, po pár minutách přidejte k masu nahrubo nastrouhanou mrkev. Když je směs uvařená odeberte pro dítě zhruba 2 lžíce.
K masové směsi přidejte bylinky, rajčatové pyré, vývar, dochuťte solí a pepřem a nechte probublat (nesmí být příliš tekutá).
Uvařte si brambory s kedlubnou, kedlubnu přidáváme k bramborám o něco později. Po uvaření opět odeberte pro dítě zhruba 6 lžic.
Z brambor a kedlubny uděláme kaši (mléko, máslo) a přidáme žloutky.
Do zapékací mísy dáme masovou směs, na ni navrtsvíme bramborovou kaši, můžeme posypat sýrem a dáme zapéct, zhruba na 20 minut. Můžeme dozdobit osmaženou jarní cibulkou.
Z odebraných surovin a řepkového oleje (cca 1 - 2 lžičky) rozmixujeme pro dítě hladkou kašičku.
Dobrou chuť!