Hovězí páj s kedlubnou

Datum přidání: 25. 4. 2018

Vařit pro všechny je někdy obtíž, pro děti nesolené, bez výrazných chutí, tatínek zase rád něco ostřejšího... a maminka, ta se přizpůsobí. Nemusíte vařit několik jídel, stačí mít dobrý recept a je vyhráno. Tento recept je vhodný pro děti od 7 měsíců.

Hovězí páj s kedlubnou

Budete potřebovat:

  • 6 ks brambor
  • 350 g hovězího mletého masa
  • rajčatové pyré (zhruba 4 lžíce)
  • 1 mrkev
  • 2 kedlubny
  • olej
  • zeleninový vývar nebo voda
  • bylinky dle chuti
  • sůl, pepř
  • mléko, máslo, 2 žloutky
  • řepkový olej

Ingeredience jsou zhruba na 2 a 1/2 porce, záleží, jaké máte doma jedlíky.

Postup:

Na pánvi rozehřejte olej a přidejte mleté maso, po pár minutách přidejte k masu nahrubo nastrouhanou mrkev. Když je směs uvařená odeberte pro dítě zhruba 2 lžíce.

K masové směsi přidejte bylinky, rajčatové pyré, vývar, dochuťte solí a pepřem a nechte probublat (nesmí být příliš tekutá).

Uvařte si brambory s kedlubnou, kedlubnu přidáváme k bramborám o něco později. Po uvaření opět odeberte pro dítě zhruba 6 lžic.

Z brambor a kedlubny uděláme kaši (mléko, máslo) a přidáme žloutky.

Do zapékací mísy dáme masovou směs, na ni navrtsvíme bramborovou kaši, můžeme posypat sýrem a dáme zapéct, zhruba na 20 minut. Můžeme dozdobit osmaženou jarní cibulkou.

Z odebraných surovin a řepkového oleje (cca 1 - 2 lžičky) rozmixujeme pro dítě hladkou kašičku.

Dobrou chuť!

 

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Píše Magda Kolmanová

Zaměřeno na dětské domečky a skrýše

Děti milují schovávání. Pokud jim chcete udělat opravdu radost, pořiďte jim do pokojíčku nebo na zahradu jejich vlastní skrýš, kde se budou moci zašít před dospěláckým světem a prožívat svá tajná dobrodružství. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře