Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Hranolky plné vitamínů s tatarkou

Datum přidání: 14. 4. 2016

Hranolky plné vitamínů s tatarkou

berryjam.ru

Které dítě nemá rádo hranolky? A nejlepší jsou s tatarkou, že? U nás doma to tak je, sice se snažím o minimální přísun tohoto jídla, ale občas to jinak nejde. Na internetu jsem hledala nějaké recepty a narazila na zdravé hranolky a tatarkou plnou živin.

Dobře zpracované kešu jsou zdrojem antioxidantů, obsahují vitamín K a B, esenciální mastné kyseliny, minerály. Konzumace kešu oříšků se doporučuje u anemických dětí.

RAW tatarka:

1 hrnek namočených kešu oříšků (cca. 4 hodiny)
1 lžíce RAW hořčice nebo BIO hořčice
1 cibule
sůl
pepř
šťáva z jednoho citrónu

RAW hranolky:

1 – 2 cukety
2 – 4 lžíce za studena lisovaného olivového oleje (doporučuji olej původem z Řecka – např. MINERVA, DEMETHERA)
1 lžíce kurkumy
1 lžíce kari
šťáva z jednoho citrónu na dochucení – přidáme dle chuti

Do blendeneru vložíme namočené kešu (vodu, která se do kešu oříšku nevsákla vylijeme), lžíci hořčice, půlku cibule, šťávu z jednoho citrónu, sůl a pepř a pomixujeme.

Dochutíme do chuti připomínající tatarku a vmícháme na jemno pokrájenou cibulku do vzniklé tatarky a už nemixujeme. Pokud byste chtěli docílit zcela tatarkové chuti a nevadilo by vám, že celý recept nebude v RAW kvalitě, je možné přidat 2 nakládané kysané okurky.

Cuketové hranolky vytvoříte pokrájením cukety na hranolky, zalijete olivovým olejem, přidáte lžíci kurkumy a lžíci kari, sůl, pepř a trošku citrónové šťávy a necháte marinovat cca. 1 hodinu.

 

Zdroj: loveofraw.cz

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Podzimní polévka

Na podzim je potřeba se jídlem pořádně zahřát! Ať už přijdete s dětmi o víkendu z procházky, hrabání listí, sbírání kaštanů, nebo prostě jen máte chuť na chutnou polévku, tak vám tato zeleninová vzpruha přijde vhod. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Pečená dýně s kuřecím masem na bylinkách

Dýně jsou v posledních letech jednoznačně jedním z hlavních symbolů podzimu. Nepochybuji, že jste nevyzkoušeli minimálně dýňovou polévku. Já pro vás mám jinou úpravu. Dýni smícháme s kuřecím masem, provoníme bylinkami a vše dáme péct do trouby. Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Sladká bezlepková svačinka

Máte doma někoho, kdo nemůže lepek? Nebo přijdou dětem na návštěvu přátelé a mezi nimi je někdo, komu lepek vadí? Nebo chcete zkusit jednoduše "něco jinak"? Pak pro vás mám vynikající recept na bezlepkové muffiny. Celý článek

Komentáře