Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Hranolky plné vitamínů s tatarkou

Datum přidání: 14. 4. 2016

Hranolky plné vitamínů s tatarkou

berryjam.ru

Které dítě nemá rádo hranolky? A nejlepší jsou s tatarkou, že? U nás doma to tak je, sice se snažím o minimální přísun tohoto jídla, ale občas to jinak nejde. Na internetu jsem hledala nějaké recepty a narazila na zdravé hranolky a tatarkou plnou živin.

Dobře zpracované kešu jsou zdrojem antioxidantů, obsahují vitamín K a B, esenciální mastné kyseliny, minerály. Konzumace kešu oříšků se doporučuje u anemických dětí.

RAW tatarka:

1 hrnek namočených kešu oříšků (cca. 4 hodiny)
1 lžíce RAW hořčice nebo BIO hořčice
1 cibule
sůl
pepř
šťáva z jednoho citrónu

RAW hranolky:

1 – 2 cukety
2 – 4 lžíce za studena lisovaného olivového oleje (doporučuji olej původem z Řecka – např. MINERVA, DEMETHERA)
1 lžíce kurkumy
1 lžíce kari
šťáva z jednoho citrónu na dochucení – přidáme dle chuti

Do blendeneru vložíme namočené kešu (vodu, která se do kešu oříšku nevsákla vylijeme), lžíci hořčice, půlku cibule, šťávu z jednoho citrónu, sůl a pepř a pomixujeme.

Dochutíme do chuti připomínající tatarku a vmícháme na jemno pokrájenou cibulku do vzniklé tatarky a už nemixujeme. Pokud byste chtěli docílit zcela tatarkové chuti a nevadilo by vám, že celý recept nebude v RAW kvalitě, je možné přidat 2 nakládané kysané okurky.

Cuketové hranolky vytvoříte pokrájením cukety na hranolky, zalijete olivovým olejem, přidáte lžíci kurkumy a lžíci kari, sůl, pepř a trošku citrónové šťávy a necháte marinovat cca. 1 hodinu.

 

Zdroj: loveofraw.cz

Podobné články

Domácí jahodová marmeláda. Připravte si jahody, cukr a citron

Jahody jsou jedny z prvních plodů zrající na začátku léta. Pokud je nemáte na zahrádce, najděte si v okolí samosběr a směle na ně, i pro děti to bude příjemná zábava. Přinesete si domů plno vitamínů, jahody obsahují vitamíny A, B, C, E a minerály. Celý článek

Monika z U nás na kopečku

Píše Monika z U nás na kopečku

Skvostný nugátový dortík

Tento dort jsme často pekli před řádkou let a nyní jsme se k němu vrátili. Autorem je Emanuel Ridi. Určitě vyzkoušejte a budete mile překvapeni jednoduchostí, rychlou přípravou a famózním výsledkem. Celý článek

Křupavý domácí chléb. Jiný už chtít nebudete

Tento recept máme vyzkoušený na spoustu variant, jednoduchý chlebík, s bylinkami, s oříšky... vždy vyšel na jedničku. Příprava zabere pár minut, kynutí je už delší, ale stojí to za to a nebudete litovat. Celý článek

Komentáře