Hranolky plné vitamínů s tatarkou

Datum přidání: 14. 4. 2016

Hranolky plné vitamínů s tatarkou

berryjam.ru

Které dítě nemá rádo hranolky? A nejlepší jsou s tatarkou, že? U nás doma to tak je, sice se snažím o minimální přísun tohoto jídla, ale občas to jinak nejde. Na internetu jsem hledala nějaké recepty a narazila na zdravé hranolky a tatarkou plnou živin.

Dobře zpracované kešu jsou zdrojem antioxidantů, obsahují vitamín K a B, esenciální mastné kyseliny, minerály. Konzumace kešu oříšků se doporučuje u anemických dětí.

RAW tatarka:

1 hrnek namočených kešu oříšků (cca. 4 hodiny)
1 lžíce RAW hořčice nebo BIO hořčice
1 cibule
sůl
pepř
šťáva z jednoho citrónu

RAW hranolky:

1 – 2 cukety
2 – 4 lžíce za studena lisovaného olivového oleje (doporučuji olej původem z Řecka – např. MINERVA, DEMETHERA)
1 lžíce kurkumy
1 lžíce kari
šťáva z jednoho citrónu na dochucení – přidáme dle chuti

Do blendeneru vložíme namočené kešu (vodu, která se do kešu oříšku nevsákla vylijeme), lžíci hořčice, půlku cibule, šťávu z jednoho citrónu, sůl a pepř a pomixujeme.

Dochutíme do chuti připomínající tatarku a vmícháme na jemno pokrájenou cibulku do vzniklé tatarky a už nemixujeme. Pokud byste chtěli docílit zcela tatarkové chuti a nevadilo by vám, že celý recept nebude v RAW kvalitě, je možné přidat 2 nakládané kysané okurky.

Cuketové hranolky vytvoříte pokrájením cukety na hranolky, zalijete olivovým olejem, přidáte lžíci kurkumy a lžíci kari, sůl, pepř a trošku citrónové šťávy a necháte marinovat cca. 1 hodinu.

 

Zdroj: loveofraw.cz

Podobné články

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Grilované kuřecí špízy

Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní. Celý článek

Komentáře