Hranolky plné vitamínů s tatarkou

Datum přidání: 14. 4. 2016

Hranolky plné vitamínů s tatarkou

berryjam.ru

Které dítě nemá rádo hranolky? A nejlepší jsou s tatarkou, že? U nás doma to tak je, sice se snažím o minimální přísun tohoto jídla, ale občas to jinak nejde. Na internetu jsem hledala nějaké recepty a narazila na zdravé hranolky a tatarkou plnou živin.

Dobře zpracované kešu jsou zdrojem antioxidantů, obsahují vitamín K a B, esenciální mastné kyseliny, minerály. Konzumace kešu oříšků se doporučuje u anemických dětí.

RAW tatarka:

1 hrnek namočených kešu oříšků (cca. 4 hodiny)
1 lžíce RAW hořčice nebo BIO hořčice
1 cibule
sůl
pepř
šťáva z jednoho citrónu

RAW hranolky:

1 – 2 cukety
2 – 4 lžíce za studena lisovaného olivového oleje (doporučuji olej původem z Řecka – např. MINERVA, DEMETHERA)
1 lžíce kurkumy
1 lžíce kari
šťáva z jednoho citrónu na dochucení – přidáme dle chuti

Do blendeneru vložíme namočené kešu (vodu, která se do kešu oříšku nevsákla vylijeme), lžíci hořčice, půlku cibule, šťávu z jednoho citrónu, sůl a pepř a pomixujeme.

Dochutíme do chuti připomínající tatarku a vmícháme na jemno pokrájenou cibulku do vzniklé tatarky a už nemixujeme. Pokud byste chtěli docílit zcela tatarkové chuti a nevadilo by vám, že celý recept nebude v RAW kvalitě, je možné přidat 2 nakládané kysané okurky.

Cuketové hranolky vytvoříte pokrájením cukety na hranolky, zalijete olivovým olejem, přidáte lžíci kurkumy a lžíci kari, sůl, pepř a trošku citrónové šťávy a necháte marinovat cca. 1 hodinu.

 

Zdroj: loveofraw.cz

Podobné články

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře