Jahodová zmrzlina

Datum přidání: 1. 7. 2015

Jahodová zmrzlina

Jiný článek, než ten, co nás osvěží dnes nemohl být publikován :-)  léto je tu v plné síle. Jahody mají také svojí sezónu a ve spojení s mlékem… naprosto neodolatelné.

Jahodová zmrzlina

Suroviny: vanička tvarohu, malá sklenička mléka, 10 – 15 jahod, dvě lžíce cukru, nejlépe
ovocného.

Postup:

  1. V misce rozmačkej jahody s cukrem.
  2. Přidej tvaroh a pokus se vidličkou vytvořit hladkou hmotu…
  3. … anebo ještě lépe — rozmixuj to!
  4. Připrav si formy na zmrzlinu a nalij do nich jahodovou hmotu asi půl centimetru pod okraj.
  5. Formy dobře zavíčkuj!
  6. Důkladně zavřené formy postav přibližně na 8 hodin do mrazáku (hlavně je nepokládej naležato ani šikmo, aby se zmrzlina nerozlila).
  7. Před podáváním formy vyndej a na chviličku namoč do vlažné vody, aby se dal „nanuk“ lépe vytáhnout. Zmrzlina by měla být přimrzlá k víčku, tak za něj zatáhni a můžeš se do ní pustit!

Pokud nemáš formičky, můžeš si zmrzlinu vyrobit třeba do kelímků od jogurtů a jíst ji lžičkou nebo udělat pro všechny do umělých boxů. A nemusíš se omezovat jen na jahody – zkus variantu s borůvkami, malinami nebo třeba kakaem. Fantazii a chuti se meze nekladou.

A v tomto teplém počasí nezapomínejte na pitný režim.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Zahřeje a zasytí. Krémová polévka z růžičkové kapusty

Nastává ideální období na horké, krémové a především husté polévky. Pro děti ideálně rozmixované do hustoty kaše a doplněné o opečené kostičky housky nebo v tomto případě slaniny. Věděli jste, že růžičková kapusta obsahuje spoustu vitamínů a zahání stres? Celý článek

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Komentáře