Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Jahodová zmrzlina

Datum přidání: 1. 7. 2015

Jahodová zmrzlina

Jiný článek, než ten, co nás osvěží dnes nemohl být publikován :-)  léto je tu v plné síle. Jahody mají také svojí sezónu a ve spojení s mlékem… naprosto neodolatelné.

Jahodová zmrzlina

Suroviny: vanička tvarohu, malá sklenička mléka, 10 – 15 jahod, dvě lžíce cukru, nejlépe
ovocného.

Postup:

  1. V misce rozmačkej jahody s cukrem.
  2. Přidej tvaroh a pokus se vidličkou vytvořit hladkou hmotu…
  3. … anebo ještě lépe — rozmixuj to!
  4. Připrav si formy na zmrzlinu a nalij do nich jahodovou hmotu asi půl centimetru pod okraj.
  5. Formy dobře zavíčkuj!
  6. Důkladně zavřené formy postav přibližně na 8 hodin do mrazáku (hlavně je nepokládej naležato ani šikmo, aby se zmrzlina nerozlila).
  7. Před podáváním formy vyndej a na chviličku namoč do vlažné vody, aby se dal „nanuk“ lépe vytáhnout. Zmrzlina by měla být přimrzlá k víčku, tak za něj zatáhni a můžeš se do ní pustit!

Pokud nemáš formičky, můžeš si zmrzlinu vyrobit třeba do kelímků od jogurtů a jíst ji lžičkou nebo udělat pro všechny do umělých boxů. A nemusíš se omezovat jen na jahody – zkus variantu s borůvkami, malinami nebo třeba kakaem. Fantazii a chuti se meze nekladou.

A v tomto teplém počasí nezapomínejte na pitný režim.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Pečená dýně s kuřecím masem na bylinkách

Dýně jsou v posledních letech jednoznačně jedním z hlavních symbolů podzimu. Nepochybuji, že jste nevyzkoušeli minimálně dýňovou polévku. Já pro vás mám jinou úpravu. Dýni smícháme s kuřecím masem, provoníme bylinkami a vše dáme péct do trouby. Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Sladká bezlepková svačinka

Máte doma někoho, kdo nemůže lepek? Nebo přijdou dětem na návštěvu přátelé a mezi nimi je někdo, komu lepek vadí? Nebo chcete zkusit jednoduše "něco jinak"? Pak pro vás mám vynikající recept na bezlepkové muffiny. Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Smetanová zrmzlina a ovocný sorbet

Naprosto univerzální zmrzlina a navíc chutná. Smetanová zmrzlina potěší snad každého milovníka sametové chutě. Oproti tomu sorbet neobsahuje smetanu ani nic podobného. Jde o tu nejjednodušší verzi zmrzliny s úžasnou chutí. Sorbet je vhodný i pro malé děti. Celý článek

Komentáře