Jahodová zmrzlina

Datum přidání: 1. 7. 2015

Jahodová zmrzlina

Jiný článek, než ten, co nás osvěží dnes nemohl být publikován :-)  léto je tu v plné síle. Jahody mají také svojí sezónu a ve spojení s mlékem… naprosto neodolatelné.

Jahodová zmrzlina

Suroviny: vanička tvarohu, malá sklenička mléka, 10 – 15 jahod, dvě lžíce cukru, nejlépe
ovocného.

Postup:

  1. V misce rozmačkej jahody s cukrem.
  2. Přidej tvaroh a pokus se vidličkou vytvořit hladkou hmotu…
  3. … anebo ještě lépe — rozmixuj to!
  4. Připrav si formy na zmrzlinu a nalij do nich jahodovou hmotu asi půl centimetru pod okraj.
  5. Formy dobře zavíčkuj!
  6. Důkladně zavřené formy postav přibližně na 8 hodin do mrazáku (hlavně je nepokládej naležato ani šikmo, aby se zmrzlina nerozlila).
  7. Před podáváním formy vyndej a na chviličku namoč do vlažné vody, aby se dal „nanuk“ lépe vytáhnout. Zmrzlina by měla být přimrzlá k víčku, tak za něj zatáhni a můžeš se do ní pustit!

Pokud nemáš formičky, můžeš si zmrzlinu vyrobit třeba do kelímků od jogurtů a jíst ji lžičkou nebo udělat pro všechny do umělých boxů. A nemusíš se omezovat jen na jahody – zkus variantu s borůvkami, malinami nebo třeba kakaem. Fantazii a chuti se meze nekladou.

A v tomto teplém počasí nezapomínejte na pitný režim.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře