Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Jahodová zmrzlina

Datum přidání: 1. 7. 2015

Jahodová zmrzlina

Jiný článek, než ten, co nás osvěží dnes nemohl být publikován :-)  léto je tu v plné síle. Jahody mají také svojí sezónu a ve spojení s mlékem… naprosto neodolatelné.

Jahodová zmrzlina

Suroviny: vanička tvarohu, malá sklenička mléka, 10 – 15 jahod, dvě lžíce cukru, nejlépe
ovocného.

Postup:

  1. V misce rozmačkej jahody s cukrem.
  2. Přidej tvaroh a pokus se vidličkou vytvořit hladkou hmotu…
  3. … anebo ještě lépe — rozmixuj to!
  4. Připrav si formy na zmrzlinu a nalij do nich jahodovou hmotu asi půl centimetru pod okraj.
  5. Formy dobře zavíčkuj!
  6. Důkladně zavřené formy postav přibližně na 8 hodin do mrazáku (hlavně je nepokládej naležato ani šikmo, aby se zmrzlina nerozlila).
  7. Před podáváním formy vyndej a na chviličku namoč do vlažné vody, aby se dal „nanuk“ lépe vytáhnout. Zmrzlina by měla být přimrzlá k víčku, tak za něj zatáhni a můžeš se do ní pustit!

Pokud nemáš formičky, můžeš si zmrzlinu vyrobit třeba do kelímků od jogurtů a jíst ji lžičkou nebo udělat pro všechny do umělých boxů. A nemusíš se omezovat jen na jahody – zkus variantu s borůvkami, malinami nebo třeba kakaem. Fantazii a chuti se meze nekladou.

A v tomto teplém počasí nezapomínejte na pitný režim.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Domácí jahodová marmeláda. Připravte si jahody, cukr a citron

Jahody jsou jedny z prvních plodů zrající na začátku léta. Pokud je nemáte na zahrádce, najděte si v okolí samosběr a směle na ně, i pro děti to bude příjemná zábava. Přinesete si domů plno vitamínů, jahody obsahují vitamíny A, B, C, E a minerály. Celý článek

Monika z U nás na kopečku

Píše Monika z U nás na kopečku

Skvostný nugátový dortík

Tento dort jsme často pekli před řádkou let a nyní jsme se k němu vrátili. Autorem je Emanuel Ridi. Určitě vyzkoušejte a budete mile překvapeni jednoduchostí, rychlou přípravou a famózním výsledkem. Celý článek

Křupavý domácí chléb. Jiný už chtít nebudete

Tento recept máme vyzkoušený na spoustu variant, jednoduchý chlebík, s bylinkami, s oříšky... vždy vyšel na jedničku. Příprava zabere pár minut, kynutí je už delší, ale stojí to za to a nebudete litovat. Celý článek

Komentáře