Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Jahodová zmrzlina

Datum přidání: 1. 7. 2015

Jahodová zmrzlina

Jiný článek, než ten, co nás osvěží dnes nemohl být publikován :-)  léto je tu v plné síle. Jahody mají také svojí sezónu a ve spojení s mlékem… naprosto neodolatelné.

Jahodová zmrzlina

Suroviny: vanička tvarohu, malá sklenička mléka, 10 – 15 jahod, dvě lžíce cukru, nejlépe
ovocného.

Postup:

  1. V misce rozmačkej jahody s cukrem.
  2. Přidej tvaroh a pokus se vidličkou vytvořit hladkou hmotu…
  3. … anebo ještě lépe — rozmixuj to!
  4. Připrav si formy na zmrzlinu a nalij do nich jahodovou hmotu asi půl centimetru pod okraj.
  5. Formy dobře zavíčkuj!
  6. Důkladně zavřené formy postav přibližně na 8 hodin do mrazáku (hlavně je nepokládej naležato ani šikmo, aby se zmrzlina nerozlila).
  7. Před podáváním formy vyndej a na chviličku namoč do vlažné vody, aby se dal „nanuk“ lépe vytáhnout. Zmrzlina by měla být přimrzlá k víčku, tak za něj zatáhni a můžeš se do ní pustit!

Pokud nemáš formičky, můžeš si zmrzlinu vyrobit třeba do kelímků od jogurtů a jíst ji lžičkou nebo udělat pro všechny do umělých boxů. A nemusíš se omezovat jen na jahody – zkus variantu s borůvkami, malinami nebo třeba kakaem. Fantazii a chuti se meze nekladou.

A v tomto teplém počasí nezapomínejte na pitný režim.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Podvodníci... co to je? Rychlé a moc dobré vánoční cukroví

Možná je znáte jako potápníky nebo cukroví kynuté pod vodou. U nás nesmí chybět žádný rok. Já na nich miluji jejich drožďovou chuť, která se v ústech hladce snoubí se sladkou chutí moučkového cukru. Navíc jde o cukroví, se kterým vám krásně pomohou děti. Celý článek

Barbora

Píše Barbora

Batátovo-petrželová omáčka a dušené vepřové

Pro někoho možná zvláštní spojení batátu a petržele, ale po vyzkoušení se budete jen oblizovat. Tyto dvě suroviny vytvoří omáčku famózní chuti. Základ pokrmu je vhodný pro nejmenší děti (od 6 měsíců) od zavedení masa (batáty, petržel, vepřové). Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Podzimní polévka

Na podzim je potřeba se jídlem pořádně zahřát! Ať už přijdete s dětmi o víkendu z procházky, hrabání listí, sbírání kaštanů, nebo prostě jen máte chuť na chutnou polévku, tak vám tato zeleninová vzpruha přijde vhod. Celý článek

Komentáře