Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Křupavý domácí chléb. Jiný už chtít nebudete

Datum přidání: 18. 3. 2020

Tento recept máme vyzkoušený na spoustu variant, jednoduchý chlebík, s bylinkami, s oříšky... vždy vyšel na jedničku. Příprava zabere pár minut, kynutí je už delší, ale stojí to za to a nebudete litovat.

Kynutí je u toho receptu opravdu delší, doporučuje se kolem 8 hodin na teplém místě. Chléb můžete opravdu obměňovat podle chutě, máte rádi česnek? Přidejte sušený česnek nebo smažená cibulka na másle zakápnutá balzamikovým octem vykouzlí další úžasnou variantu chleba.

Křupavý chléb z hrnce

  • 3 hrnky hladké mouky (použijte podle chuti obyčejnou, chlebovou...)
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1,5 hrnku vody (přilévejte postupně podle potřeby)
  • sůl, bylinky, oříšky, semínka

Postup:

V míse spojíme všechny ingredience do lepivějšího těsta. Misku zakryjeme a necháme kynout alespoň 6 hodin. 

Rozehřejeme troubu spolu s hrncem/pekáčem, ve kterém budeme chléb péct, na 250 °C. Je důležité, aby měl hrnec pokličku. Připravené těsto vložéme do horkého hrnce, zakryjeme poličkou a dáme péct na 30 minut. Potom sundáme pokličku a chlebík dopočeme při 230 °C cca 15 - 20 minut, aby se vytvořila zlatá kúrka.

Máme hotovo, necháme vychladnout a můžeme podávat s čerstvým máslem, pomazánkou, k horké polévce...

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Podzimní polévka z červené řepy

Na podzim je potřeba se jídlem pořádně zahřát! Ať už přijdete s dětmi o víkendu z procházky, hrabání listí, sbírání kaštanů, nebo prostě jen máte chuť na chutnou polévku, tak vám tato zeleninová vzpruha přijde vhod. Celý článek

Zdravé svačinky pro naše nejmenší

Ať už plánujeme jídelníček dětí dopředu nebo daný den, nesmíme zapomenout na svačiny. Svačina by měla být pestrá, zdravá a plná živin a samozřejmě také musí dětem chutnat, což nám děti umí pěkně ztížit. Celý článek

Tvarohové šátečky a koláčky bez kynutí plněné jablíčky

Nic moc počasí, ven se dostaneme málo, v lednici pár popadaných jablíček. Tak jsme se pustili do pečení. Základ byla dušená jablíčka ala povidla. Nejdřív jsme udělaly zdravější variantu šátečků z tvarohového těsta a jelikož nám ala povidla Celý článek

Komentáře