Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Křupavý domácí chléb. Jiný už chtít nebudete

Datum přidání: 18. 3. 2020

Tento recept máme vyzkoušený na spoustu variant, jednoduchý chlebík, s bylinkami, s oříšky... vždy vyšel na jedničku. Příprava zabere pár minut, kynutí je už delší, ale stojí to za to a nebudete litovat.

Kynutí je u toho receptu opravdu delší, doporučuje se kolem 8 hodin na teplém místě. Chléb můžete opravdu obměňovat podle chutě, máte rádi česnek? Přidejte sušený česnek nebo smažená cibulka na másle zakápnutá balzamikovým octem vykouzlí další úžasnou variantu chleba.

Křupavý chléb z hrnce

  • 3 hrnky hladké mouky (použijte podle chuti obyčejnou, chlebovou...)
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1,5 hrnku vody (přilévejte postupně podle potřeby)
  • sůl, bylinky, oříšky, semínka

Postup:

V míse spojíme všechny ingredience do lepivějšího těsta. Misku zakryjeme a necháme kynout alespoň 6 hodin. 

Rozehřejeme troubu spolu s hrncem/pekáčem, ve kterém budeme chléb péct, na 250 °C. Je důležité, aby měl hrnec pokličku. Připravené těsto vložéme do horkého hrnce, zakryjeme poličkou a dáme péct na 30 minut. Potom sundáme pokličku a chlebík dopočeme při 230 °C cca 15 - 20 minut, aby se vytvořila zlatá kúrka.

Máme hotovo, necháme vychladnout a můžeme podávat s čerstvým máslem, pomazánkou, k horké polévce...

Podobné články

5 tipů na pohybové aktivity, které budou vaše děti skutečně bavit

Dobu, kdy jsme nuceni zůstávat s dětmi více doma a nesmíme se vzájemně navštěvovat, můžeme využít pro společné chvíle. Na zahradě, v parku, v lese, na louce a všude, kde nebude příliš mnoho osob blízko sebe, zabavíte děti raz dva. Celý článek

Cestovatelský seriál: S dětmi po Čechách, Moravě a Slezsku II

Léto 2020 bude o dost jiné než ta předchozí. Čeká nás spousta opatření kvůli epidemii koronaviru. Je téměř jisté, že se nebudeme moci scházet ve větším počtu, brány koupališť a kulturních institucí zůstanou zavřené a konání velkých festivalů se odkládá... Celý článek

Monika z U nás na kopečku

Píše Monika z U nás na kopečku

Skvostný nugátový dortík

Tento dort jsme často pekli před řádkou let a nyní jsme se k němu vrátili. Autorem je Emanuel Ridi. Určitě vyzkoušejte a budete mile překvapeni jednoduchostí, rychlou přípravou a famózním výsledkem. Celý článek

Komentáře