Kuřecí lasagne z mrazáku

Datum přidání: 13. 8. 2015

Kuřecí lasagne z mrazáku

Ať už jedete na dovolenou, kde si máte vařit nebo chcete mít fóra na rychlé, teplé večeře pro děti. Udělejte si jídla do mrazáku a ušetříte si starosti s plánováním a přípravou jídla.

Základ správně potraviny zmrazit:

  • před zmrazením musí být jídlo zcela vychladlé (je vhodné vychladlé jídlo nechat ještě cca 1 hodinu v lednici)
  • jídlo ukládáme do vzduchotěsného obalu (mikrotenové sáčky, umělohmotné boxy)
  • zcela musíme vytlačit vzduch
  • nezapomeňte na štítky
  • zeleninu před uložením do mrazáku blanšírujeme (do vroucí slané vody přidáme zeleninu, 2 minuty povaříme (záleží na druhu zeleniny) a rychle zchladíme – mísa s ledem)
  • vyhněte se alobalu při zmrazování kyselých potravin

Myslete na to, že rozmrazené jídlo musí být co nejdříve zpracováno – snědeno :-)

Lasagne s kuřecí směsí

200 g těstovin – lasagne připravené dle návodu

sýr (parmazán nebo volíme podle chuti dětí :-))

masová směs:

600 g mletého nebo nadrobno nakrájeného kuřecího masa

100 g slaniny nakrájené na drobno

1 cibule nakrájená na drobno

olej

2 nasekané stroužky česneku

100 ml vývaru

nasekané čerstvé bylinky – bazalka, oregano

sůl, pepř

400 g konzervovaných rajčat

mouka na zaprášení

Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek, přidáme maso, které osmahneme. Zaprášíme moukou, přidáme bylinky, rajčata, vývar a povaříme až do zhoustnutí směsi.

bešamel:

1/2 l mléka

bobkový list, pár kuliček černého pepře

malá cibule

Vše dáme do hrnce a svaříme, po vychladnutí přecedíme.

máslo

mouka asi 4 lžíce

muškátový oříšek

Necháme rozehřát máslo, přidáme mouku a necháme osmahnout a postupně přiléváme mléko. Na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

Pokud budeme chtít zamrazit, připravíme si pekáč, který vyložíme mikrotenovou folií a postupně vrstvíme těstoviny, masovou směs a bešamel, opakujeme,  poslední vrstva budou těstoviny posypané strouhaným sýrem. Necháme vychladnout a folii obalíme alobalem.

Tepelná úprava – rozmrazené jídlo vložíme do předehřáté trouby 180°C a pečeme asi hodinu.

Mohlo by Vás zajímat:

Podobné články

Domácí ovocné přesnídávky

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem… Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Vynikající zelňačka s klobáskou

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády. Celý článek

Barbora

Píše Barbora

Vynikající "hermelínová" pomazánka

Už plánujete pohoštění na poslední den v roce? Po cukroví, bramborovém salátu a smaženém kaprovi je fajn trochu tělu odlehčit. Vykouzlete lehkou ala hermelínovou pomazánku a jiné vynikající pohoštění, které je samozřejmě vhodné i pro děti. Recepty a zábava... Celý článek

Komentáře