Kuřecí lasagne z mrazáku

Datum přidání: 13. 8. 2015

Kuřecí lasagne z mrazáku

Ať už jedete na dovolenou, kde si máte vařit nebo chcete mít fóra na rychlé, teplé večeře pro děti. Udělejte si jídla do mrazáku a ušetříte si starosti s plánováním a přípravou jídla.

Základ správně potraviny zmrazit:

  • před zmrazením musí být jídlo zcela vychladlé (je vhodné vychladlé jídlo nechat ještě cca 1 hodinu v lednici)
  • jídlo ukládáme do vzduchotěsného obalu (mikrotenové sáčky, umělohmotné boxy)
  • zcela musíme vytlačit vzduch
  • nezapomeňte na štítky
  • zeleninu před uložením do mrazáku blanšírujeme (do vroucí slané vody přidáme zeleninu, 2 minuty povaříme (záleží na druhu zeleniny) a rychle zchladíme – mísa s ledem)
  • vyhněte se alobalu při zmrazování kyselých potravin

Myslete na to, že rozmrazené jídlo musí být co nejdříve zpracováno – snědeno :-)

Lasagne s kuřecí směsí

200 g těstovin – lasagne připravené dle návodu

sýr (parmazán nebo volíme podle chuti dětí :-))

masová směs:

600 g mletého nebo nadrobno nakrájeného kuřecího masa

100 g slaniny nakrájené na drobno

1 cibule nakrájená na drobno

olej

2 nasekané stroužky česneku

100 ml vývaru

nasekané čerstvé bylinky – bazalka, oregano

sůl, pepř

400 g konzervovaných rajčat

mouka na zaprášení

Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek, přidáme maso, které osmahneme. Zaprášíme moukou, přidáme bylinky, rajčata, vývar a povaříme až do zhoustnutí směsi.

bešamel:

1/2 l mléka

bobkový list, pár kuliček černého pepře

malá cibule

Vše dáme do hrnce a svaříme, po vychladnutí přecedíme.

máslo

mouka asi 4 lžíce

muškátový oříšek

Necháme rozehřát máslo, přidáme mouku a necháme osmahnout a postupně přiléváme mléko. Na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

Pokud budeme chtít zamrazit, připravíme si pekáč, který vyložíme mikrotenovou folií a postupně vrstvíme těstoviny, masovou směs a bešamel, opakujeme,  poslední vrstva budou těstoviny posypané strouhaným sýrem. Necháme vychladnout a folii obalíme alobalem.

Tepelná úprava – rozmrazené jídlo vložíme do předehřáté trouby 180°C a pečeme asi hodinu.

Mohlo by Vás zajímat:

Podobné články

Patizonová polévka překvapí svojí chutí

Už ta barva polévky je v tomto sluníčkovém počasí dokonalá, jak krásně ladí. Chuť polévky je až neočekávaně lahodná. Opravdu je moc dobrá a dětem bude jistě chutnat. Tedy u nás doma tyto husté polévky s topinkou nebo krutonky vedou. Celý článek

Osvěžení na "klacku"... Domácí ovocná zmrzlina

Kdy jindy je ta pravá chvíle na výrobu domácí zmrzliny než v létě. Maliny, borůvky, ostružiny, jahody... ovoce, které si vyberete je jen na vás. My jsme vybrali to, co máme doma na záhonu, tedy kromě kiwi. To jsme přidali, aby zmrzlina byla hezky barevná. Celý článek

Burger a zeleninové hranolky

Burger, hamburger... s masem, se sýrem, s rybou nebo plný zeleniny. Možností je opravdu mnoho. Přinášíme recept na klasiku, plus zdravější variantu přílohy, zeleninové hranolky. A jako bonus vlaječky (k tisku), které nesmí chybět na žádné oslavě pro děti. Celý článek

Komentáře