Kuřecí lasagne z mrazáku

Datum přidání: 13. 8. 2015

Kuřecí lasagne z mrazáku

Ať už jedete na dovolenou, kde si máte vařit nebo chcete mít fóra na rychlé, teplé večeře pro děti. Udělejte si jídla do mrazáku a ušetříte si starosti s plánováním a přípravou jídla.

Základ správně potraviny zmrazit:

  • před zmrazením musí být jídlo zcela vychladlé (je vhodné vychladlé jídlo nechat ještě cca 1 hodinu v lednici)
  • jídlo ukládáme do vzduchotěsného obalu (mikrotenové sáčky, umělohmotné boxy)
  • zcela musíme vytlačit vzduch
  • nezapomeňte na štítky
  • zeleninu před uložením do mrazáku blanšírujeme (do vroucí slané vody přidáme zeleninu, 2 minuty povaříme (záleží na druhu zeleniny) a rychle zchladíme – mísa s ledem)
  • vyhněte se alobalu při zmrazování kyselých potravin

Myslete na to, že rozmrazené jídlo musí být co nejdříve zpracováno – snědeno :-)

Lasagne s kuřecí směsí

200 g těstovin – lasagne připravené dle návodu

sýr (parmazán nebo volíme podle chuti dětí :-))

masová směs:

600 g mletého nebo nadrobno nakrájeného kuřecího masa

100 g slaniny nakrájené na drobno

1 cibule nakrájená na drobno

olej

2 nasekané stroužky česneku

100 ml vývaru

nasekané čerstvé bylinky – bazalka, oregano

sůl, pepř

400 g konzervovaných rajčat

mouka na zaprášení

Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek, přidáme maso, které osmahneme. Zaprášíme moukou, přidáme bylinky, rajčata, vývar a povaříme až do zhoustnutí směsi.

bešamel:

1/2 l mléka

bobkový list, pár kuliček černého pepře

malá cibule

Vše dáme do hrnce a svaříme, po vychladnutí přecedíme.

máslo

mouka asi 4 lžíce

muškátový oříšek

Necháme rozehřát máslo, přidáme mouku a necháme osmahnout a postupně přiléváme mléko. Na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

Pokud budeme chtít zamrazit, připravíme si pekáč, který vyložíme mikrotenovou folií a postupně vrstvíme těstoviny, masovou směs a bešamel, opakujeme,  poslední vrstva budou těstoviny posypané strouhaným sýrem. Necháme vychladnout a folii obalíme alobalem.

Tepelná úprava – rozmrazené jídlo vložíme do předehřáté trouby 180°C a pečeme asi hodinu.

Mohlo by Vás zajímat:

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Hovězí páj s kedlubnou

Vařit pro všechny je někdy obtíž, pro děti nesolené, bez výrazných chutí, tatínek zase rád něco ostřejšího... a maminka, ta se přizpůsobí. Nemusíte vařit několik jídel, stačí mít dobrý recept a je vyhráno. Tento recept je vhodný pro děti od 7 měsíců. Celý článek

Komentáře