Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Losos s malinovým salátem a bílou čokoládou

Datum přidání: 30. 4. 2015

Losos s malinovým salátem a bílou čokoládou

Prodloužený víkend před námi a většina z nás má plnou hlavu toho, co bude zase vařit. Přinášíme tip na zajímavý recept, kde si každý najde svoje :-). Děti určitě uchvátí čokoláda, maminka si smlsne na malinách a tatínek si pošmákne na rybě.

Vyzkoušejte recept plný dobrot, doplňte bez násilí vitamíny a ostatní zdraví prospěšné látky.

Losos s bílou čokoládou, růžovým pepřem & salát s malinami

Ingredience: steak z lososa, hrubozrnná sůl, plátek citrónu, růžový pepř, olivový olej

Čokoládová omáčka:

150ml smetany 40%

60g kvalitní bílé čokolády

Pažitka, sůl, růžový pepř

Salát:

Polníček, maliny, citronová kůra a šťáva, růžový pepř, olivový olej

Steak z lososa osušíme, kůží dolů položíme na pečící papír, posypeme hrubozrnnou solí, přidáme plátek citrónu a zakápneme olivovým olejem. Grilujeme v rozpálené troubě cca 10 min na 200°C.

V kastrůlku ve smetaně rozpustíme čokoládu, směs osolíme a přidáme nadrobno nasekanou pažitku a růžový pepř.

Lístky salátu smícháme s malinami, citronovou kůrou a šťávou, růžovým pepřem a zakápneme olejem.

Lososa servírujeme se salátem a omáčkou v omáčníku. Vše hojně zasypeme růžovým pepřem.

Zdroj: www.restaurace-menu.cz, recept byl vytvořen pro festival Jakože, cože?! s rybárny Praha.cz

Podobné články

Krémová hrášková polévka s krutonky

Mňam, mňam, mňam... Ani chvilku neváhejte a pokud jste ještě nevyzkoušeli, tak honem do toho. Hrášková polévka nebo také hráškový krém bude chutnat dětem díky své nasládlé chuti mladého hrášku. Díky své hutnosti zasytí i velké jedlíky. Celý článek

Domácí sirup z bezových plodů

Už přišel čas na další domácí sirup. Doma milujeme bezový sirup z květů, děláme i med, který používáme do čaje. Pomalu dozrávají plody bezinky, a tak nám nedalo a vyzkoušeli jsme sirup z plodů. Celý článek

Melounové hranolky a okurková polévka

Letní hodování by mělo být určitě osvěžující, a to tyto dvě mňamky splňují na 100 %. Plánujete grilování a chcete doplnit o svěží zobání a předkrm? Pak určitě vyzkoušejte dnešní recepty. Celý článek

Komentáře