Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Makronky s krémem z Ruby čokolády

Datum přidání: 27. 5. 2019
Míša Víkendové pečení

Píše Míša Víkendové pečení

Nevíte, co je Ruby čokoláda? Jde o "červenou" čokoládu vyrobenou z růžových kakaových bobů bez použití barviv. Vyzkoušejte upéct tyto delikátní cukrátka s krémem z červené čokolády. V receptu najdete přesný popis, jak na ty nejlepší makronky.

"Červená" čokoláda chutná přesně tak, jak se o ní píše, má svěží, lehce ovocnou a nakyslou chuť. Náplň do makronek je lehce nakyslá, zjemněná smetanou, ideální spojení.

Těsto na makronky

cca 70-80 jednotlivých půlek

  • 150 g mandlové mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 55 g + 55 g bílků
  • 150 g cukru krupice
  • 40 ml vody
  • červená gelová barva

Těsto na makronky

Připravte si 3 plechy, které vyložte pečícím papírem nebo folií. Pokud chcete mít makronky stejně veliké, můžete si na spodní stranu papíru nakreslit kolečka, případně si vytvořit papírovou šablonu, kterou opakovaně vložíte pod papír na pečení.

Troubu si předehřejte na 140-150 stupňů. Uvedená teplota je orientační, každá trouba peče trochu jinak, je potřeba vyzkoušet :)

Mandlovou mouku společně s moučkovým cukrem promixujte a prosejte přes větší sítko do mísy. K této směsi přidejte polovinu bílků (55 g) a promíchejte do pasty. V této fázi můžete také přimíchat barvu.

Krupicový cukr (150 g) dejte do menšího kastrolku a zalijte vodou. Společně svařte na cukrový rozvar o teplotě 117-118 stupňů. Současně začněte šlehat druhou polovinu bílků (55 g) se špetkou soli do polotuhého sněhu. Jakmile rozvar dosáhne požadované teploty, pomalu ho začněte lít za stálého šlehání na předšlehané bílky. Pokračujte ve šlehání do zchladnutí a zpevnění sněhu. Ke konci přidejte barvu, pokud jste ji nepřidali již do mandlové pasty, a dobře zašlehejte.

Sníh ve dvou částech stěrkou vmíchejte do mandlové pasty, těsto zlehka obracejte tak dlouho, dokud vám pomalu neztéká ze stěrky. Hmotou naplňte cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 9 mm a nastříkejte makronky na připravené plechy.

Plechem bouchněte několikrát o stůl, aby se těsto zbavilo vzduchových bublin nebo případných špiček. Mě se velmi osvědčilo poklepávat dlaní zespodu na plech. Makronky pečte po jednom plechu ve vyhřáté troubě 14-18 minut. Doba pečení záleží na nastavené teplotě.

Hotové makronky by měly být na dotek pevné. Zkuste jednu opatrně odloupnout, pokud to jde snadno, je hotovo. Po vytažení z trouby nechte makronky chladnout na plechu, teprve až po úplném vychladnutí opatrně sloupněte z papíru.

Náplň z Ruby čokolády

  • 240 g červené čokolády Ruby Callebaut
  • 160 g smetany ke šlehání 40%

Čokoládu dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte do hladka. Přikryjte folií a dejte do lednice na 2-3 hodiny ztuhnout.

Náplň přendejte do sáčku s hladkou trubičkou a makronky naplňte. Uzavřete do krabice a dejte do lednice alespoň na 24 hodin rozležet.

Náplň z Ruby čokolády

Podobné články

Venku není nuda a dětem prospívá. Proč je vytáhnout do přírody?

Vzpomínáte si ještě, jak vypadaly dny, když jste byli malí? Velmi pravděpodobně jste běhali před domem, hráli si na hřišti a lezli po stromech. A teď si sáhněte do svědomí – jak tráví čas venku vaše děti? Nejsou náhodou více času doma než v přírodě? Celý článek

Melounové hranolky a okurková polévka

Letní hodování by mělo být určitě osvěžující, a to tyto dvě mňamky splňují na 100 %. Plánujete grilování a chcete doplnit o svěží zobání a předkrm? Pak určitě vyzkoušejte dnešní recepty. Celý článek

S dětmi pod stan? Žádný problém, jen nezapomeňte na dobré vybavení

Pokud jste dobrodružnější povahy a rádi byste vyrazili pod stan i s malými dětmi, nemusíte se bát. Jen je třeba dodržovat určité zásady a na výlet se připravit. Celý článek

Komentáře