Mini bábovičky

Datum přidání: 2. 2. 2014

Píše Radovan

Mini bábovičky

Jako obvykle jsem objednal vybrané zboží u spol. prodeti.cz a opět mi přišlo v domluveném termínu, skvěle zabalené a přesto že jsem nebyl doma ale v zahraničí, dopravce mi dodal zboží na místo, které si upřesnili po telefonu. Tento servis je dle mých zkušeností jednou z mála služeb, která na trhu běžně chybí. V balíčku byl opět přibalen formulář na možnou reklamaci i s přiloženou samolepkou na možnost vrátit zboží zpět na náklady dodavatele. Je pro mě radost s takovou společností spolupracovat a jejich služeb i servisu si nesmírně vážím a hojně využívám.

Bábovková forma prodeti.cz/kategorie/svet-maminek/pomocnici-do-kuchyne/forma-na-zakusky-a-mini-babovky/?utm_source=jak-na-deti&utm_campaign=ambasador&utm_medium=web od společnosti Nordic Ware má úžasný design a skvěle propracované detaily. Díky speciální tepelné vodivosti masivních stěn se pokrmy rovnoměrně propékají a získají na originalitě provedení. Tyto unikátní formy jsou skvělé např. na pečení chleba, muffin, bábovek, dortů, ale i pro přípravu domácí čokolády, nebo jiných pokrmů. Je zajímavé, když jsem zjistil, že tyto formy dnes používá přes 60 miliónů lidí a předávají se prakticky z generace na generaci.

Doma jsme s dětmi vyzkoušeli tuto bábovkovou formu v první fázi poněkud netradičně. Použili jsme ji prakticky vzhůru nohama. Tím nám bábovkové formičky posloužily jako podklad pro výrobu košíčků. K tomu jsme si vyrobili domácí listové těsto na které jsme potřebovali tyto suroviny:

1 šlehačka na šlehání, 1 kostka másla, 30dkg hl. mouky

Po vytvoření hladkého a nelepivého těsta jsme těsto rozváleli a podle malého talířku vykrájeli kolečka. Ty pak rozprostřeli na rubovou stranu formiček a dali zapéct do trouby na 175°C. Formu jsme nemuseli ani ničím mazat a přesto šli košíčky velmi snadno sundat. Do košíčků jsme pak s dětmi vyrobili jablečné pyré s pudinkem. K tomu nám postačilo uvařit a rozmixovat 1/2kg jablek a do směsi přidat vanilkový pudink. Směsí jsme naplnili košíčky a přidali ovoce a šlehačku na dozdobení.

Druhou variantou byla klasická bábovková směs, na kterou jsme použili tyto suroviny:

4 vejce, ¼ l  cukru (hnědý řepný nebo třtinový), 1/8 l oleje, ½ l polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetička soli

Vejce s cukrem a solí ušleháme do pěny. (Nedoporučuji používat rafinovaný bílý cukr, neboť je jeden z nejnezdravějších potravin a je největším původcem alergií a cukrovky!) Poté přiléváme olej za stálého šlehání. Střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko za stálého míchání.  Hotovou směs nalijeme do vymazaných a vysypaných forem hrubou moukou a dáme péct. (Vymazané formy je možné vysypat místo mouky např. strouhaným kokosem). Postup a výsledek vidíte na přiložených fotografiích.

Upečené bábovičky jsme nakonec ozdobili bílou polevou. S formou se nám skvěle pracovalo i vyklápění hotových výrobků nebyl žádný problém ani pro děti. Dobrou chuť a hodně štěstí i u vašeho pečení, které můžete společně v rodině prožívat vždy hravě a se spoustou zábavy i s dětmi.

Podobné články

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Komentáře