Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Mini bábovičky

Datum přidání: 2. 2. 2014

Píše Radovan

Mini bábovičky

Jako obvykle jsem objednal vybrané zboží u spol. prodeti.cz a opět mi přišlo v domluveném termínu, skvěle zabalené a přesto že jsem nebyl doma ale v zahraničí, dopravce mi dodal zboží na místo, které si upřesnili po telefonu. Tento servis je dle mých zkušeností jednou z mála služeb, která na trhu běžně chybí. V balíčku byl opět přibalen formulář na možnou reklamaci i s přiloženou samolepkou na možnost vrátit zboží zpět na náklady dodavatele. Je pro mě radost s takovou společností spolupracovat a jejich služeb i servisu si nesmírně vážím a hojně využívám.

Bábovková forma prodeti.cz/kategorie/svet-maminek/pomocnici-do-kuchyne/forma-na-zakusky-a-mini-babovky/?utm_source=jak-na-deti&utm_campaign=ambasador&utm_medium=web od společnosti Nordic Ware má úžasný design a skvěle propracované detaily. Díky speciální tepelné vodivosti masivních stěn se pokrmy rovnoměrně propékají a získají na originalitě provedení. Tyto unikátní formy jsou skvělé např. na pečení chleba, muffin, bábovek, dortů, ale i pro přípravu domácí čokolády, nebo jiných pokrmů. Je zajímavé, když jsem zjistil, že tyto formy dnes používá přes 60 miliónů lidí a předávají se prakticky z generace na generaci.

Doma jsme s dětmi vyzkoušeli tuto bábovkovou formu v první fázi poněkud netradičně. Použili jsme ji prakticky vzhůru nohama. Tím nám bábovkové formičky posloužily jako podklad pro výrobu košíčků. K tomu jsme si vyrobili domácí listové těsto na které jsme potřebovali tyto suroviny:

1 šlehačka na šlehání, 1 kostka másla, 30dkg hl. mouky

Po vytvoření hladkého a nelepivého těsta jsme těsto rozváleli a podle malého talířku vykrájeli kolečka. Ty pak rozprostřeli na rubovou stranu formiček a dali zapéct do trouby na 175°C. Formu jsme nemuseli ani ničím mazat a přesto šli košíčky velmi snadno sundat. Do košíčků jsme pak s dětmi vyrobili jablečné pyré s pudinkem. K tomu nám postačilo uvařit a rozmixovat 1/2kg jablek a do směsi přidat vanilkový pudink. Směsí jsme naplnili košíčky a přidali ovoce a šlehačku na dozdobení.

Druhou variantou byla klasická bábovková směs, na kterou jsme použili tyto suroviny:

4 vejce, ¼ l  cukru (hnědý řepný nebo třtinový), 1/8 l oleje, ½ l polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetička soli

Vejce s cukrem a solí ušleháme do pěny. (Nedoporučuji používat rafinovaný bílý cukr, neboť je jeden z nejnezdravějších potravin a je největším původcem alergií a cukrovky!) Poté přiléváme olej za stálého šlehání. Střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko za stálého míchání.  Hotovou směs nalijeme do vymazaných a vysypaných forem hrubou moukou a dáme péct. (Vymazané formy je možné vysypat místo mouky např. strouhaným kokosem). Postup a výsledek vidíte na přiložených fotografiích.

Upečené bábovičky jsme nakonec ozdobili bílou polevou. S formou se nám skvěle pracovalo i vyklápění hotových výrobků nebyl žádný problém ani pro děti. Dobrou chuť a hodně štěstí i u vašeho pečení, které můžete společně v rodině prožívat vždy hravě a se spoustou zábavy i s dětmi.

Podobné články

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Podvodníci... co to je? Rychlé a moc dobré vánoční cukroví

Možná je znáte jako potápníky nebo cukroví kynuté pod vodou. U nás nesmí chybět žádný rok. Já na nich miluji jejich drožďovou chuť, která se v ústech hladce snoubí se sladkou chutí moučkového cukru. Navíc jde o cukroví, se kterým vám krásně pomohou děti. Celý článek

Barbora

Píše Barbora

Batátovo-petrželová omáčka a dušené vepřové

Pro někoho možná zvláštní spojení batátu a petržele, ale po vyzkoušení se budete jen oblizovat. Tyto dvě suroviny vytvoří omáčku famózní chuti. Základ pokrmu je vhodný pro nejmenší děti (od 6 měsíců) od zavedení masa (batáty, petržel, vepřové). Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Podzimní polévka

Na podzim je potřeba se jídlem pořádně zahřát! Ať už přijdete s dětmi o víkendu z procházky, hrabání listí, sbírání kaštanů, nebo prostě jen máte chuť na chutnou polévku, tak vám tato zeleninová vzpruha přijde vhod. Celý článek

Komentáře