Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Velikonoční mrkvový dort z pohankové mouky s domácí marmeládou

Datum přidání: 28. 3. 2018
Bára

Píše Bára

Velikonoční mrkvový dort je sladká tečka, která by neměla chybět na velikonočním stole a je ideální varianta po beránkovi nebo mazanci. Vyzkoušejte letos něco nového a pusťte se do našeho receptu. Jako bonus získáte recept na skvělou mrkvovou marmeládu.

Tento sladký moučník pro vás připravila Bára, která dělá famózní dortíky.

Velikonoční mrkvový dort

Ingredience korpus

  • 5 vajec, 175g másla, 200g pohankové mouky, 175g třtinového cukru, 500g nastrouhané mrkve, 2 lžíce bílého jogurtu, 60g umletých mandlí, 60g kokosu, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, špetka skořice

Krém

  • 500g tvarohu, 100g lučiny, 60g moučkového cukru, 2 lžíce medu, čokoládová vajíčka a nastrouhaná mrkev na ozdobu

Marmeláda mrkvovo-pomerančová

  • 500g nastrouhané mrkve, 2 BIO pomeranče, 400g cukru, 200ml vody

 

Velikonoční mrkvový dort

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C

Mouku, sůl, skořici, kypřící prášek prosejte do mísy. Do jiné dejte máslo, cukr a prošlehejte. Přidejte žloutky a bílý jogurt. Vše pořádně promíchejte. Přidejte moučnou směs ,mandle, kokos a promíchejte. Do směsi vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Těsto vlijete do pečícím papírem vyložené dortové formy. Pečete přibližně hodinu. Zda je těsto upečené vyzkoušíte špejlí. Pokud je špejle čistá vyndáte těsto a necháte vychladnout.

Tvaroh, lučinu, cukr a med promíchat.

Korpus rozkrojíte a potřete mrkvovo- pomerančovou marmeládou a připraveným krémem. Přiklopíte korpusem a celý dort potřete zbytkem krému. Dort necháte vychladit přibližně 2 hodiny. Hotový dort lze ozdobit nastrouhanou mrkví a čokoládovými vajíčky.

Postup na přípravu marmelády

Pomeranče důkladně omyjte a nastrouhejte kůru. Dále pomeranče oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Mrkev očistit a nastrouhat. Do hrnce vložít pomeranče, kůru, nastrouhanou mrkev a vodu. Přivedete k varu a přidáte cukr. Vaříte 60minut. Uvařenou směs rozmixujte tyčovým mixérem. Hotovou směs nalijte do zavařovacích skleniček.

Podobné články

Aktivní podzim s dětmi bez nemocí

Nejbarevnějším obdobím roku je podzim, nicméně se kvůli velkým výkyvům teplot a sychravému počasí jedná také o období, kdy jsme nejnáchylnější k nemocem a nachlazení. Základním kamenem úspěchu je dobrá imunita, která se však nevybuduje během týdne. Celý článek

Uzená polévka z máslové dýně. Budete ji zbožňovat

Čas dýní je v plném proudu. A tak i u nás došlo na recept s touto sezonní plodinou. Pro děti jsou dýně především zábava, ale jsou i jako pěkná dekorace a v neposlední řadě pochoutka. Naše uzená dýňová polévka, doladěná bylinkami je TOP, vyzkoušejte. Celý článek

Unuo stylové a funkční kousky pro děti

Unuo je česká značka, se svým týmem v Táboře vyrábí funkční oblečení a látkové plenky. Protože šijí pro ty nejnáročnější, musí mít oblečení speciální vychytávky, neřeší se jen funkčnost. Celý článek

Komentáře