Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Datum přidání: 13. 6. 2018
Bára

Píše Bára

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný.

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Korpus:

  • 200 g ovesných sušenek
  • 100 g másla

Náplň:

  • 750 g tvarohu
  • 25 g želatina
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 BIO citrón

Třešňové pyré:

  • 500 g třešní
  • 50 ml vody
  • 10 g dortové želé čiré

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Postup:

Sušenky rozmixujeme a přidáme rozpuštěné máslo, promícháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a navrstvíme sušenkový zaklad.

Želatinu si připravíme podle návodu. Tvaroh smícháme s cukrem přidáme citrónovou šťávu a kůru. Do hotové směsi vmícháme připravenou želatinu. Navrstvíme na sušenkový základ. Odložíme do lednice

Třešně vypeckujeme a spolu s vodou vložíme do hrnce. Vaříme 25 minut. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Vychladlé pyré navrstvíme na tvarohovou vrstvu a zalijeme připravenou želatinou dle návodu.

Dort necháme v lednice 2 hodiny ztuhnout. Ozdobíme čerstvými třešněmi a mátou.

Podobné články

Aktivní podzim s dětmi bez nemocí

Nejbarevnějším obdobím roku je podzim, nicméně se kvůli velkým výkyvům teplot a sychravému počasí jedná také o období, kdy jsme nejnáchylnější k nemocem a nachlazení. Základním kamenem úspěchu je dobrá imunita, která se však nevybuduje během týdne. Celý článek

Uzená polévka z máslové dýně. Budete ji zbožňovat

Čas dýní je v plném proudu. A tak i u nás došlo na recept s touto sezonní plodinou. Pro děti jsou dýně především zábava, ale jsou i jako pěkná dekorace a v neposlední řadě pochoutka. Naše uzená dýňová polévka, doladěná bylinkami je TOP, vyzkoušejte. Celý článek

Unuo stylové a funkční kousky pro děti

Unuo je česká značka, se svým týmem v Táboře vyrábí funkční oblečení a látkové plenky. Protože šijí pro ty nejnáročnější, musí mít oblečení speciální vychytávky, neřeší se jen funkčnost. Celý článek

Komentáře