Palačinky Pepka námořníka

Datum přidání: 2. 9. 2015

Palačinky Pepka námořníka

Kdo by neměl rád palačinky… a těch možných variant, každý si vybere. Co zkusit zdravější se špenátem a jako odměna bude jedna sladká. Je to jedna z cest, jak pro děti připravit jejich oblíbené jídlo ve zdravější obměně, a že špenát má mnoho pozitiv.

Budeš silný jako Pepek námořník :-)

Špenát obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Je bohatým zdrojem vitamínů A, C, E, K, minerálů – železo, magnézium, jód, vápník a také obsahuje kyselinu listovou.

Vitamín E bojuje proti únavě, pomáhá chránit organismus před karcinogenními chorobami, chrání cévy a játra. Vitamín K dělá kosti pevnější, protože v nich zadržuje vápník.

Hořčík a draslík pomáhá bojovat se špatným krevním tlakem (jeden lístek denně postačí). A díky špenátu jsme chráněni proti škodlivému UV záření.

Proto, aby všechny pozitivní vlastnosti špenátu zůstali se doporučuje špenátové listy před konzumací jen mírně napařit.

Recept na palačinky má asi každý svůj, pokud ne, zde je jeden. Množství přizpůsobte jedlíkům. Z 1 litru mléka se nají a to pořádně 4 členná rodina.

1 l mléka, 40 g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky soli, pokud budete chtít sladké palačinky, přidejte na toto množství 10 g cukru

V originál receptu jsou palačinky vajíčkové – 2 vejce, 1 polévková lžíce vody, 2 lžíce sýru ricotta, špetka soli. Toto je porce pro jednoho velkého jedlíka :-).

Špenátovoricottová náplň

4 lžíce olivového oleje
2 utřené stroužky česneku (případně podle chuti)
2 šálky čerstvého nasekané špenátu
sůl a pepř (podle chuti)
1 balení sýru ricotta

Na oleji lehce osmahneme česnek, aby pustil vůni. Přidáme špenát a necháme ovadnout, následně přidáme ricottu, Dochutíme solí a pepřem.

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Hovězí páj s kedlubnou

Vařit pro všechny je někdy obtíž, pro děti nesolené, bez výrazných chutí, tatínek zase rád něco ostřejšího... a maminka, ta se přizpůsobí. Nemusíte vařit několik jídel, stačí mít dobrý recept a je vyhráno. Tento recept je vhodný pro děti od 7 měsíců. Celý článek

Komentáře