Palačinky Pepka námořníka

Datum přidání: 2. 9. 2015

Palačinky Pepka námořníka

Kdo by neměl rád palačinky… a těch možných variant, každý si vybere. Co zkusit zdravější se špenátem a jako odměna bude jedna sladká. Je to jedna z cest, jak pro děti připravit jejich oblíbené jídlo ve zdravější obměně, a že špenát má mnoho pozitiv.

Budeš silný jako Pepek námořník :-)

Špenát obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Je bohatým zdrojem vitamínů A, C, E, K, minerálů – železo, magnézium, jód, vápník a také obsahuje kyselinu listovou.

Vitamín E bojuje proti únavě, pomáhá chránit organismus před karcinogenními chorobami, chrání cévy a játra. Vitamín K dělá kosti pevnější, protože v nich zadržuje vápník.

Hořčík a draslík pomáhá bojovat se špatným krevním tlakem (jeden lístek denně postačí). A díky špenátu jsme chráněni proti škodlivému UV záření.

Proto, aby všechny pozitivní vlastnosti špenátu zůstali se doporučuje špenátové listy před konzumací jen mírně napařit.

Recept na palačinky má asi každý svůj, pokud ne, zde je jeden. Množství přizpůsobte jedlíkům. Z 1 litru mléka se nají a to pořádně 4 členná rodina.

1 l mléka, 40 g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky soli, pokud budete chtít sladké palačinky, přidejte na toto množství 10 g cukru

V originál receptu jsou palačinky vajíčkové – 2 vejce, 1 polévková lžíce vody, 2 lžíce sýru ricotta, špetka soli. Toto je porce pro jednoho velkého jedlíka :-).

Špenátovoricottová náplň

4 lžíce olivového oleje
2 utřené stroužky česneku (případně podle chuti)
2 šálky čerstvého nasekané špenátu
sůl a pepř (podle chuti)
1 balení sýru ricotta

Na oleji lehce osmahneme česnek, aby pustil vůni. Přidáme špenát a necháme ovadnout, následně přidáme ricottu, Dochutíme solí a pepřem.

Podobné články

Domácí ovocné přesnídávky

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem… Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Vynikající zelňačka s klobáskou

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády. Celý článek

Barbora

Píše Barbora

Vynikající "hermelínová" pomazánka

Už plánujete pohoštění na poslední den v roce? Po cukroví, bramborovém salátu a smaženém kaprovi je fajn trochu tělu odlehčit. Vykouzlete lehkou ala hermelínovou pomazánku a jiné vynikající pohoštění, které je samozřejmě vhodné i pro děti. Recepty a zábava... Celý článek

Komentáře