Palačinky Pepka námořníka

Datum přidání: 2. 9. 2015

Palačinky Pepka námořníka

Kdo by neměl rád palačinky… a těch možných variant, každý si vybere. Co zkusit zdravější se špenátem a jako odměna bude jedna sladká. Je to jedna z cest, jak pro děti připravit jejich oblíbené jídlo ve zdravější obměně, a že špenát má mnoho pozitiv.

Budeš silný jako Pepek námořník :-)

Špenát obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Je bohatým zdrojem vitamínů A, C, E, K, minerálů – železo, magnézium, jód, vápník a také obsahuje kyselinu listovou.

Vitamín E bojuje proti únavě, pomáhá chránit organismus před karcinogenními chorobami, chrání cévy a játra. Vitamín K dělá kosti pevnější, protože v nich zadržuje vápník.

Hořčík a draslík pomáhá bojovat se špatným krevním tlakem (jeden lístek denně postačí). A díky špenátu jsme chráněni proti škodlivému UV záření.

Proto, aby všechny pozitivní vlastnosti špenátu zůstali se doporučuje špenátové listy před konzumací jen mírně napařit.

Recept na palačinky má asi každý svůj, pokud ne, zde je jeden. Množství přizpůsobte jedlíkům. Z 1 litru mléka se nají a to pořádně 4 členná rodina.

1 l mléka, 40 g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky soli, pokud budete chtít sladké palačinky, přidejte na toto množství 10 g cukru

V originál receptu jsou palačinky vajíčkové – 2 vejce, 1 polévková lžíce vody, 2 lžíce sýru ricotta, špetka soli. Toto je porce pro jednoho velkého jedlíka :-).

Špenátovoricottová náplň

4 lžíce olivového oleje
2 utřené stroužky česneku (případně podle chuti)
2 šálky čerstvého nasekané špenátu
sůl a pepř (podle chuti)
1 balení sýru ricotta

Na oleji lehce osmahneme česnek, aby pustil vůni. Přidáme špenát a necháme ovadnout, následně přidáme ricottu, Dochutíme solí a pepřem.

Podobné články

Salát s čerstvým fenyklem a avokádem

Jedněmi milovaný, druhými zatracovaný, ale všichni se s ním setkáváme již v dětství. Fenykl je bylina využívaná od stvolu po semínka. Semínka se používají do čajů, při zavařování, do likérů. Stvol/bulva fenyklu je v našich podmínkách využívaná již méně. Celý článek

Masové rizoto s hráškem

Rizoto má spoustu možností přípravy a použitých ingrediencí. My jsme připravili takové, které mohou mít děti od 8 měsíců a pochutnají si i tatínkové. Celý článek

Banánové lívance bez mouky

Lívance nebo palačinky se zmrzlinou, ovocem, čokoládou... Pro děti jedno z oblíbených jídel, které mohou stále. Vyzkoušejte zdravější alternativu a společně si připravte banánové lívance, stačí 3 základní ingredience a pochoutku máte na světě. Celý článek

Komentáře