Palačinky Pepka námořníka

Datum přidání: 2. 9. 2015

Palačinky Pepka námořníka

Kdo by neměl rád palačinky… a těch možných variant, každý si vybere. Co zkusit zdravější se špenátem a jako odměna bude jedna sladká. Je to jedna z cest, jak pro děti připravit jejich oblíbené jídlo ve zdravější obměně, a že špenát má mnoho pozitiv.

Budeš silný jako Pepek námořník :-)

Špenát obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Je bohatým zdrojem vitamínů A, C, E, K, minerálů – železo, magnézium, jód, vápník a také obsahuje kyselinu listovou.

Vitamín E bojuje proti únavě, pomáhá chránit organismus před karcinogenními chorobami, chrání cévy a játra. Vitamín K dělá kosti pevnější, protože v nich zadržuje vápník.

Hořčík a draslík pomáhá bojovat se špatným krevním tlakem (jeden lístek denně postačí). A díky špenátu jsme chráněni proti škodlivému UV záření.

Proto, aby všechny pozitivní vlastnosti špenátu zůstali se doporučuje špenátové listy před konzumací jen mírně napařit.

Recept na palačinky má asi každý svůj, pokud ne, zde je jeden. Množství přizpůsobte jedlíkům. Z 1 litru mléka se nají a to pořádně 4 členná rodina.

1 l mléka, 40 g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky soli, pokud budete chtít sladké palačinky, přidejte na toto množství 10 g cukru

V originál receptu jsou palačinky vajíčkové – 2 vejce, 1 polévková lžíce vody, 2 lžíce sýru ricotta, špetka soli. Toto je porce pro jednoho velkého jedlíka :-).

Špenátovoricottová náplň

4 lžíce olivového oleje
2 utřené stroužky česneku (případně podle chuti)
2 šálky čerstvého nasekané špenátu
sůl a pepř (podle chuti)
1 balení sýru ricotta

Na oleji lehce osmahneme česnek, aby pustil vůni. Přidáme špenát a necháme ovadnout, následně přidáme ricottu, Dochutíme solí a pepřem.

Podobné články

Patizonová polévka překvapí svojí chutí

Už ta barva polévky je v tomto sluníčkovém počasí dokonalá, jak krásně ladí. Chuť polévky je až neočekávaně lahodná. Opravdu je moc dobrá a dětem bude jistě chutnat. Tedy u nás doma tyto husté polévky s topinkou nebo krutonky vedou. Celý článek

Osvěžení na "klacku"... Domácí ovocná zmrzlina

Kdy jindy je ta pravá chvíle na výrobu domácí zmrzliny než v létě. Maliny, borůvky, ostružiny, jahody... ovoce, které si vyberete je jen na vás. My jsme vybrali to, co máme doma na záhonu, tedy kromě kiwi. To jsme přidali, aby zmrzlina byla hezky barevná. Celý článek

Burger a zeleninové hranolky

Burger, hamburger... s masem, se sýrem, s rybou nebo plný zeleniny. Možností je opravdu mnoho. Přinášíme recept na klasiku, plus zdravější variantu přílohy, zeleninové hranolky. A jako bonus vlaječky (k tisku), které nesmí chybět na žádné oslavě pro děti. Celý článek

Komentáře