Palačinky Pepka námořníka

Datum přidání: 2. 9. 2015

Palačinky Pepka námořníka

Kdo by neměl rád palačinky… a těch možných variant, každý si vybere. Co zkusit zdravější se špenátem a jako odměna bude jedna sladká. Je to jedna z cest, jak pro děti připravit jejich oblíbené jídlo ve zdravější obměně, a že špenát má mnoho pozitiv.

Budeš silný jako Pepek námořník :-)

Špenát obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Je bohatým zdrojem vitamínů A, C, E, K, minerálů – železo, magnézium, jód, vápník a také obsahuje kyselinu listovou.

Vitamín E bojuje proti únavě, pomáhá chránit organismus před karcinogenními chorobami, chrání cévy a játra. Vitamín K dělá kosti pevnější, protože v nich zadržuje vápník.

Hořčík a draslík pomáhá bojovat se špatným krevním tlakem (jeden lístek denně postačí). A díky špenátu jsme chráněni proti škodlivému UV záření.

Proto, aby všechny pozitivní vlastnosti špenátu zůstali se doporučuje špenátové listy před konzumací jen mírně napařit.

Recept na palačinky má asi každý svůj, pokud ne, zde je jeden. Množství přizpůsobte jedlíkům. Z 1 litru mléka se nají a to pořádně 4 členná rodina.

1 l mléka, 40 g hladké mouky, 4 vejce, 1/2 lžičky soli, pokud budete chtít sladké palačinky, přidejte na toto množství 10 g cukru

V originál receptu jsou palačinky vajíčkové – 2 vejce, 1 polévková lžíce vody, 2 lžíce sýru ricotta, špetka soli. Toto je porce pro jednoho velkého jedlíka :-).

Špenátovoricottová náplň

4 lžíce olivového oleje
2 utřené stroužky česneku (případně podle chuti)
2 šálky čerstvého nasekané špenátu
sůl a pepř (podle chuti)
1 balení sýru ricotta

Na oleji lehce osmahneme česnek, aby pustil vůni. Přidáme špenát a necháme ovadnout, následně přidáme ricottu, Dochutíme solí a pepřem.

Podobné články

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Komentáře