Pampelišková očista a sirup bez vaření

Datum přidání: 12. 5. 2016

Pampelišková očista a sirup bez vaření

Všude kam se podíváš pampeliška, žlutá zahrada jen svítí. Pampelišky krásně vypadají, ale i dobře chutnají. Chvilku to možná trvá, než si zvyknete na jejich hořkosladkou chuť, ale pak… Pro děti připravte slaďoučky sirup plný vitamínů.

Nejdříve pár informací o neméně důležité části pampelišky, je to spíše pro maminky, ale i nebo spíše maminky se musí cítit svěže a hned v závěsu slibovaný pampeliškový sirup.

Očista kořenem pampelišky

Dnes je článek o kořenu pampelišky, který výrazně očisťuje játra, žlučník, pomáhá vylučovat toxiny z těla a působí močopudně, což přispívá i k očistě ledvin a močového systému. Tím, jak si očistíte tělo bylinkami, budete se cítit také méně unavení, zlepší se vám pleť, lépe vám porostou vlasy a celkově přispějete ke svému zdraví.

Doporučuji jíst kořeny jen tak, nebo je můžete přidat do salátů. Kořen vykopnete, omyjete a nakrájíte. Dochutit můžete třeba nějakým dobrým domácím bylinkovým octem a olejem.

Očistu přizpůsobte tomu, zda užíváte nějaké léky. Často je lepší začít s menším dávkováním léčivé bylinky a pozorovat, jak se cítíte. Zdroj: www.lindamahelova.cz

Mohlo by vás zajímat: Pampeliškový a sedmikráskový med

Pampeliškový sirup – nevařený

  • 300 kusů pampeliškových květů
  • 500 g cukru krupice
  • 2 dcl vody
  • citrusy nebo bylinky

Pampeliškové květy sbíráme nejlépe za slunného dne, dáme je do velkého džbánu a zasypeme cukrem. Můžeme přidat citrusy nebo bylinky dle chuti. Džbán uzavřeme a necháme 2 dny, občas promícháme. Nejlepší místo je na slunci. Pak přilijeme vodu a necháme stát ještě jeden den. Stále promícháváme. Hotový sirup přecedíme a skladujeme uzavřený v lednici. zdroj: http://www.restaurace-menu.cz/

Pampeliška detoxikuje organismus – po dobu 2 týdnů jíme každý den hrst pampeliškových listu nebo 10 stvolů. Snižuje hladinu cukru v krvi, hladinu cholesterolu, působí močopudně, léčí záněty močových cest, posiluje organismus v období nachlazení, podporuje trávení.

Podobné články

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře