Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Pampelišková očista a sirup bez vaření

Datum přidání: 12. 5. 2016

Pampelišková očista a sirup bez vaření

Všude kam se podíváš pampeliška, žlutá zahrada jen svítí. Pampelišky krásně vypadají, ale i dobře chutnají. Chvilku to možná trvá, než si zvyknete na jejich hořkosladkou chuť, ale pak… Pro děti připravte slaďoučky sirup plný vitamínů.

Nejdříve pár informací o neméně důležité části pampelišky, je to spíše pro maminky, ale i nebo spíše maminky se musí cítit svěže a hned v závěsu slibovaný pampeliškový sirup.

Očista kořenem pampelišky

Dnes je článek o kořenu pampelišky, který výrazně očisťuje játra, žlučník, pomáhá vylučovat toxiny z těla a působí močopudně, což přispívá i k očistě ledvin a močového systému. Tím, jak si očistíte tělo bylinkami, budete se cítit také méně unavení, zlepší se vám pleť, lépe vám porostou vlasy a celkově přispějete ke svému zdraví.

Doporučuji jíst kořeny jen tak, nebo je můžete přidat do salátů. Kořen vykopnete, omyjete a nakrájíte. Dochutit můžete třeba nějakým dobrým domácím bylinkovým octem a olejem.

Očistu přizpůsobte tomu, zda užíváte nějaké léky. Často je lepší začít s menším dávkováním léčivé bylinky a pozorovat, jak se cítíte. Zdroj: www.lindamahelova.cz

Mohlo by vás zajímat: Pampeliškový a sedmikráskový med

Pampeliškový sirup – nevařený

  • 300 kusů pampeliškových květů
  • 500 g cukru krupice
  • 2 dcl vody
  • citrusy nebo bylinky

Pampeliškové květy sbíráme nejlépe za slunného dne, dáme je do velkého džbánu a zasypeme cukrem. Můžeme přidat citrusy nebo bylinky dle chuti. Džbán uzavřeme a necháme 2 dny, občas promícháme. Nejlepší místo je na slunci. Pak přilijeme vodu a necháme stát ještě jeden den. Stále promícháváme. Hotový sirup přecedíme a skladujeme uzavřený v lednici. zdroj: http://www.restaurace-menu.cz/

Pampeliška detoxikuje organismus – po dobu 2 týdnů jíme každý den hrst pampeliškových listu nebo 10 stvolů. Snižuje hladinu cukru v krvi, hladinu cholesterolu, působí močopudně, léčí záněty močových cest, posiluje organismus v období nachlazení, podporuje trávení.

Podobné články

Barbora

Píše Barbora

Batátovo-petrželová omáčka a dušené vepřové

Pro někoho možná zvláštní spojení batátu a petržele, ale po vyzkoušení se budete jen oblizovat. Tyto dvě suroviny vytvoří omáčku famózní chuti. Základ pokrmu je vhodný pro nejmenší děti (od 6 měsíců) od zavedení masa (batáty, petržel, vepřové). Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Podzimní polévka

Na podzim je potřeba se jídlem pořádně zahřát! Ať už přijdete s dětmi o víkendu z procházky, hrabání listí, sbírání kaštanů, nebo prostě jen máte chuť na chutnou polévku, tak vám tato zeleninová vzpruha přijde vhod. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Pečená dýně s kuřecím masem na bylinkách

Dýně jsou v posledních letech jednoznačně jedním z hlavních symbolů podzimu. Nepochybuji, že jste nevyzkoušeli minimálně dýňovou polévku. Já pro vás mám jinou úpravu. Dýni smícháme s kuřecím masem, provoníme bylinkami a vše dáme péct do trouby. Celý článek

Komentáře