Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Pampelišková očista a sirup bez vaření

Datum přidání: 12. 5. 2016

Pampelišková očista a sirup bez vaření

Všude kam se podíváš pampeliška, žlutá zahrada jen svítí. Pampelišky krásně vypadají, ale i dobře chutnají. Chvilku to možná trvá, než si zvyknete na jejich hořkosladkou chuť, ale pak… Pro děti připravte slaďoučky sirup plný vitamínů.

Nejdříve pár informací o neméně důležité části pampelišky, je to spíše pro maminky, ale i nebo spíše maminky se musí cítit svěže a hned v závěsu slibovaný pampeliškový sirup.

Očista kořenem pampelišky

Dnes je článek o kořenu pampelišky, který výrazně očisťuje játra, žlučník, pomáhá vylučovat toxiny z těla a působí močopudně, což přispívá i k očistě ledvin a močového systému. Tím, jak si očistíte tělo bylinkami, budete se cítit také méně unavení, zlepší se vám pleť, lépe vám porostou vlasy a celkově přispějete ke svému zdraví.

Doporučuji jíst kořeny jen tak, nebo je můžete přidat do salátů. Kořen vykopnete, omyjete a nakrájíte. Dochutit můžete třeba nějakým dobrým domácím bylinkovým octem a olejem.

Očistu přizpůsobte tomu, zda užíváte nějaké léky. Často je lepší začít s menším dávkováním léčivé bylinky a pozorovat, jak se cítíte. Zdroj: www.lindamahelova.cz

Mohlo by vás zajímat: Pampeliškový a sedmikráskový med

Pampeliškový sirup – nevařený

  • 300 kusů pampeliškových květů
  • 500 g cukru krupice
  • 2 dcl vody
  • citrusy nebo bylinky

Pampeliškové květy sbíráme nejlépe za slunného dne, dáme je do velkého džbánu a zasypeme cukrem. Můžeme přidat citrusy nebo bylinky dle chuti. Džbán uzavřeme a necháme 2 dny, občas promícháme. Nejlepší místo je na slunci. Pak přilijeme vodu a necháme stát ještě jeden den. Stále promícháváme. Hotový sirup přecedíme a skladujeme uzavřený v lednici. zdroj: http://www.restaurace-menu.cz/

Pampeliška detoxikuje organismus – po dobu 2 týdnů jíme každý den hrst pampeliškových listu nebo 10 stvolů. Snižuje hladinu cukru v krvi, hladinu cholesterolu, působí močopudně, léčí záněty močových cest, posiluje organismus v období nachlazení, podporuje trávení.

Podobné články

TOP 6 receptů na svačinky pro děti do 1 roku

Ať už je vaše miminko kojené nebo ne, od ukončeného 6. měsíce by se mělo začít seznamovat s prvními chutěmi. Období prvních příkrmů většinou tolik neuspokojuje výživové potřeby miminka, jako spíš vede k osvojení nových chutí a také motorických schopností. Celý článek

Krémová hrášková polévka s krutonky

Mňam, mňam, mňam... Ani chvilku neváhejte a pokud jste ještě nevyzkoušeli, tak honem do toho. Hrášková polévka nebo také hráškový krém bude chutnat dětem díky své nasládlé chuti mladého hrášku. Díky své hutnosti zasytí i velké jedlíky. Celý článek

Domácí sirup z bezových plodů

Už přišel čas na další domácí sirup. Doma milujeme bezový sirup z květů, děláme i med, který používáme do čaje. Pomalu dozrávají plody bezinky, a tak nám nedalo a vyzkoušeli jsme sirup z plodů. Celý článek

Komentáře