Pampelišková očista a sirup bez vaření

Datum přidání: 12. 5. 2016

Pampelišková očista a sirup bez vaření

Všude kam se podíváš pampeliška, žlutá zahrada jen svítí. Pampelišky krásně vypadají, ale i dobře chutnají. Chvilku to možná trvá, než si zvyknete na jejich hořkosladkou chuť, ale pak… Pro děti připravte slaďoučky sirup plný vitamínů.

Nejdříve pár informací o neméně důležité části pampelišky, je to spíše pro maminky, ale i nebo spíše maminky se musí cítit svěže a hned v závěsu slibovaný pampeliškový sirup.

Očista kořenem pampelišky

Dnes je článek o kořenu pampelišky, který výrazně očisťuje játra, žlučník, pomáhá vylučovat toxiny z těla a působí močopudně, což přispívá i k očistě ledvin a močového systému. Tím, jak si očistíte tělo bylinkami, budete se cítit také méně unavení, zlepší se vám pleť, lépe vám porostou vlasy a celkově přispějete ke svému zdraví.

Doporučuji jíst kořeny jen tak, nebo je můžete přidat do salátů. Kořen vykopnete, omyjete a nakrájíte. Dochutit můžete třeba nějakým dobrým domácím bylinkovým octem a olejem.

Očistu přizpůsobte tomu, zda užíváte nějaké léky. Často je lepší začít s menším dávkováním léčivé bylinky a pozorovat, jak se cítíte. Zdroj: www.lindamahelova.cz

Mohlo by vás zajímat: Pampeliškový a sedmikráskový med

Pampeliškový sirup – nevařený

  • 300 kusů pampeliškových květů
  • 500 g cukru krupice
  • 2 dcl vody
  • citrusy nebo bylinky

Pampeliškové květy sbíráme nejlépe za slunného dne, dáme je do velkého džbánu a zasypeme cukrem. Můžeme přidat citrusy nebo bylinky dle chuti. Džbán uzavřeme a necháme 2 dny, občas promícháme. Nejlepší místo je na slunci. Pak přilijeme vodu a necháme stát ještě jeden den. Stále promícháváme. Hotový sirup přecedíme a skladujeme uzavřený v lednici. zdroj: http://www.restaurace-menu.cz/

Pampeliška detoxikuje organismus – po dobu 2 týdnů jíme každý den hrst pampeliškových listu nebo 10 stvolů. Snižuje hladinu cukru v krvi, hladinu cholesterolu, působí močopudně, léčí záněty močových cest, posiluje organismus v období nachlazení, podporuje trávení.

Podobné články

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Zahřeje a zasytí. Krémová polévka z růžičkové kapusty

Nastává ideální období na horké, krémové a především husté polévky. Pro děti ideálně rozmixované do hustoty kaše a doplněné o opečené kostičky housky nebo v tomto případě slaniny. Věděli jste, že růžičková kapusta obsahuje spoustu vitamínů a zahání stres? Celý článek

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Komentáře