Pavlova s rebarborou a jahodami

Datum přidání: 20. 5. 2015

Pavlova s rebarborou a jahodami

Rebarbora, reveň, léčivá zelenina, bohaty zdroj vitamínů skupiny B, kyseliny jablečné a citronové. A právě začíná sezóna.

Díky kyselině pantotenové má vliv na dobrý stav pokožky a vlasů. Obsahuje také kyselinu listovou, která má vliv na správný vývoj plodu.

Pomáhá i ženám v menopauze, kdy je velice důležitý vápník a toho rebarbora obsahuje velké množství. Posiluje nervovou soustavu, zbavuje tělo toxinů a dodává energii buňkám.

Pavlova s rebarborou a jahodami

8 bílků

1 šálek bílého cukru

1 šálek hnědého cukru

1 lžička jablečného octa

1 lžička kukuřičného škrobu

1 lžička vanilkového extraktu

Rebarborový krém

3 šálky čerstvé rebarbory

3 lžíce jablečné šťávy

6 žloutků

3/4 šálku cukru

Špetka soli

1/4 šálku nesoleného másla

2 lžíce citronové šťávy

jahody

Troubu zapneme na cca 120 °C.  Na pečící papír (2 kusy) si pomocí kastrolu nebo dortové formy nakreslíme dva kruhy, do kterých pak umístíme sněhovou hmotu.

Bílky vyšleháme v tuhý sníh, poté postupně přidáváme cukr a nakonec přidáme ocet, škrob a vanilku. Hmotu rozdělíme na dvě části a umístíme na plech s pečícím papírem, vyhladíme. Pečeme cca 90 minut, pak troubu vypneme a necháme dojít nejlépe přes noc nebo alespoň 2 hodiny.

Rebarborový krém

Očištěnou a pokrájenou rebarboru dáme do hrnce spolu s jablečnou šťávou a necháme cca 10 minut lehce povařit. Mixérem vytvoříme hladké pyré

Cukr, žloutky a sůl vyšleháme do husté hmoty, dáme na vodní lázeň a pomalu vmícháváme rebarborové pyré. Odstraníme z tepla a postupně vmícháme citrónovou šťávou a máslo.

Na velký talíř umístíme první korpus, dáme krém z rebarbory a plátky jahod, dáme další korpus a opět krém a jahody. Sladké mlsání :-)

License Some rights reserved by Isabelle @ Crumb

Zdroj: www.crumbblog.com

Podobné články

Bára

Píše Bára

Velikonoční mrkvový dort z pohankové mouky s domácí marmeládou

Velikonoční mrkvový dort je sladká tečka, která by neměla chybět na velikonočním stole a je ideální varianta po beránkovi nebo mazanci. Vyzkoušejte letos něco nového a pusťte se do našeho receptu. Jako bonus získáte recept na skvělou mrkvovou marmeládu. Celý článek

Domácí ovocné přesnídávky

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem… Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Vynikající zelňačka s klobáskou

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády. Celý článek

Komentáře