Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Pavlova s rebarborou a jahodami

Datum přidání: 20. 5. 2015

Pavlova s rebarborou a jahodami

Rebarbora, reveň, léčivá zelenina, bohaty zdroj vitamínů skupiny B, kyseliny jablečné a citronové. A právě začíná sezóna.

Díky kyselině pantotenové má vliv na dobrý stav pokožky a vlasů. Obsahuje také kyselinu listovou, která má vliv na správný vývoj plodu.

Pomáhá i ženám v menopauze, kdy je velice důležitý vápník a toho rebarbora obsahuje velké množství. Posiluje nervovou soustavu, zbavuje tělo toxinů a dodává energii buňkám.

Pavlova s rebarborou a jahodami

8 bílků

1 šálek bílého cukru

1 šálek hnědého cukru

1 lžička jablečného octa

1 lžička kukuřičného škrobu

1 lžička vanilkového extraktu

Rebarborový krém

3 šálky čerstvé rebarbory

3 lžíce jablečné šťávy

6 žloutků

3/4 šálku cukru

Špetka soli

1/4 šálku nesoleného másla

2 lžíce citronové šťávy

jahody

Troubu zapneme na cca 120 °C.  Na pečící papír (2 kusy) si pomocí kastrolu nebo dortové formy nakreslíme dva kruhy, do kterých pak umístíme sněhovou hmotu.

Bílky vyšleháme v tuhý sníh, poté postupně přidáváme cukr a nakonec přidáme ocet, škrob a vanilku. Hmotu rozdělíme na dvě části a umístíme na plech s pečícím papírem, vyhladíme. Pečeme cca 90 minut, pak troubu vypneme a necháme dojít nejlépe přes noc nebo alespoň 2 hodiny.

Rebarborový krém

Očištěnou a pokrájenou rebarboru dáme do hrnce spolu s jablečnou šťávou a necháme cca 10 minut lehce povařit. Mixérem vytvoříme hladké pyré

Cukr, žloutky a sůl vyšleháme do husté hmoty, dáme na vodní lázeň a pomalu vmícháváme rebarborové pyré. Odstraníme z tepla a postupně vmícháme citrónovou šťávou a máslo.

Na velký talíř umístíme první korpus, dáme krém z rebarbory a plátky jahod, dáme další korpus a opět krém a jahody. Sladké mlsání :-)

License Some rights reserved by Isabelle @ Crumb

Zdroj: www.crumbblog.com

Podobné články

Bára mamapocket

Píše Bára mamapocket

Do čeho zabalit svačinku a recept na domácí kokosové mléko

Svačinky si teď vozíme v krásné SKIP HOP krabičce se zvířátkem. Krabička je velká tak akorát na dětský oběd, nebo velkou svačinu. Je v ní schovaná ještě jedna menší krabička, to se určitě hodí. Celý článek

Věděli jste, že čekanka je plná vitamínů? Vyzkoušejte recept na zapečenou čekanku

Zelenina, která se právě v zimních měsících dá koupit snad v každém obchodě. Jen ji dost často míjíme, protože nevíme…, ale to je chyba. Čekanka obsahuje mnoho potřebných látek pro náš organismus. Celý článek

Spolupracujeme s Máma v kuchyni

Šťavnatá hovězí sekaná s čočkou (od 8 měsíců)

Luštěniny i hovězí maso jsou dobrým zdrojem železa, které podporuje krvetvorbu, a spousta dětí je chudokrevných, neb tyto dvě suroviny (a s nimi i zelená zelenina, která je na železo také bohatá) nejsou zrovna jejich favority. Celý článek

Komentáře