Pavlova s rebarborou a jahodami

Datum přidání: 20. 5. 2015

Pavlova s rebarborou a jahodami

Rebarbora, reveň, léčivá zelenina, bohaty zdroj vitamínů skupiny B, kyseliny jablečné a citronové. A právě začíná sezóna.

Díky kyselině pantotenové má vliv na dobrý stav pokožky a vlasů. Obsahuje také kyselinu listovou, která má vliv na správný vývoj plodu.

Pomáhá i ženám v menopauze, kdy je velice důležitý vápník a toho rebarbora obsahuje velké množství. Posiluje nervovou soustavu, zbavuje tělo toxinů a dodává energii buňkám.

Pavlova s rebarborou a jahodami

8 bílků

1 šálek bílého cukru

1 šálek hnědého cukru

1 lžička jablečného octa

1 lžička kukuřičného škrobu

1 lžička vanilkového extraktu

Rebarborový krém

3 šálky čerstvé rebarbory

3 lžíce jablečné šťávy

6 žloutků

3/4 šálku cukru

Špetka soli

1/4 šálku nesoleného másla

2 lžíce citronové šťávy

jahody

Troubu zapneme na cca 120 °C.  Na pečící papír (2 kusy) si pomocí kastrolu nebo dortové formy nakreslíme dva kruhy, do kterých pak umístíme sněhovou hmotu.

Bílky vyšleháme v tuhý sníh, poté postupně přidáváme cukr a nakonec přidáme ocet, škrob a vanilku. Hmotu rozdělíme na dvě části a umístíme na plech s pečícím papírem, vyhladíme. Pečeme cca 90 minut, pak troubu vypneme a necháme dojít nejlépe přes noc nebo alespoň 2 hodiny.

Rebarborový krém

Očištěnou a pokrájenou rebarboru dáme do hrnce spolu s jablečnou šťávou a necháme cca 10 minut lehce povařit. Mixérem vytvoříme hladké pyré

Cukr, žloutky a sůl vyšleháme do husté hmoty, dáme na vodní lázeň a pomalu vmícháváme rebarborové pyré. Odstraníme z tepla a postupně vmícháme citrónovou šťávou a máslo.

Na velký talíř umístíme první korpus, dáme krém z rebarbory a plátky jahod, dáme další korpus a opět krém a jahody. Sladké mlsání :-)

License Some rights reserved by Isabelle @ Crumb

Zdroj: www.crumbblog.com

Podobné články

Polévka s bylinkovými knedlíčky. Víte, jak udělat čirý vývar?

Už jste zkoušeli domácí vývar, ale ne jen vývar, ale ten čirý, ten co se dlouho táhne? My jsme v redakci zkoušeli a tak jme rovnou připravili recept na polévku s bylinkovými knedlíčky. Děti mají polévky rady, tak jim zkuste tuto uvařit. Celý článek

Zapečené batáty se špenátem. Dobrůtka pro mlsné jazýčky

Tahle dobrůtka nejen chutná úžasně, navíc i na řezu hezky vypadá. A jako bonus je plná vitamínů a to se v tomto počasí určitě hodí. Pro děti bude nasládlá chuť brambor příjemným překvapením. Vyzkoušejte tuto barevnou dobrotu. Celý článek

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Komentáře