Pavlova s rebarborou a jahodami

Datum přidání: 20. 5. 2015

Pavlova s rebarborou a jahodami

Rebarbora, reveň, léčivá zelenina, bohaty zdroj vitamínů skupiny B, kyseliny jablečné a citronové. A právě začíná sezóna.

Díky kyselině pantotenové má vliv na dobrý stav pokožky a vlasů. Obsahuje také kyselinu listovou, která má vliv na správný vývoj plodu.

Pomáhá i ženám v menopauze, kdy je velice důležitý vápník a toho rebarbora obsahuje velké množství. Posiluje nervovou soustavu, zbavuje tělo toxinů a dodává energii buňkám.

Pavlova s rebarborou a jahodami

8 bílků

1 šálek bílého cukru

1 šálek hnědého cukru

1 lžička jablečného octa

1 lžička kukuřičného škrobu

1 lžička vanilkového extraktu

Rebarborový krém

3 šálky čerstvé rebarbory

3 lžíce jablečné šťávy

6 žloutků

3/4 šálku cukru

Špetka soli

1/4 šálku nesoleného másla

2 lžíce citronové šťávy

jahody

Troubu zapneme na cca 120 °C.  Na pečící papír (2 kusy) si pomocí kastrolu nebo dortové formy nakreslíme dva kruhy, do kterých pak umístíme sněhovou hmotu.

Bílky vyšleháme v tuhý sníh, poté postupně přidáváme cukr a nakonec přidáme ocet, škrob a vanilku. Hmotu rozdělíme na dvě části a umístíme na plech s pečícím papírem, vyhladíme. Pečeme cca 90 minut, pak troubu vypneme a necháme dojít nejlépe přes noc nebo alespoň 2 hodiny.

Rebarborový krém

Očištěnou a pokrájenou rebarboru dáme do hrnce spolu s jablečnou šťávou a necháme cca 10 minut lehce povařit. Mixérem vytvoříme hladké pyré

Cukr, žloutky a sůl vyšleháme do husté hmoty, dáme na vodní lázeň a pomalu vmícháváme rebarborové pyré. Odstraníme z tepla a postupně vmícháme citrónovou šťávou a máslo.

Na velký talíř umístíme první korpus, dáme krém z rebarbory a plátky jahod, dáme další korpus a opět krém a jahody. Sladké mlsání :-)

License Some rights reserved by Isabelle @ Crumb

Zdroj: www.crumbblog.com

Podobné články

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Grilované kuřecí špízy

Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní. Celý článek

Komentáře