Pečená dýně s kuřecím masem na bylinkách

Datum přidání: 21. 9. 2017
Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Dýně jsou v posledních letech jednoznačně jedním z hlavních symbolů podzimu. Nepochybuji, že jste nevyzkoušeli minimálně dýňovou polévku. Já pro vás mám jinou úpravu. Dýni smícháme s kuřecím masem, provoníme bylinkami a vše dáme péct do trouby. Už při chystání vás jednoznačně potěší ta barevnost! A při pečení si užijte tu dokonalou vůni bylinek. 

Tento podzimní recept vás zahřeje a hodí se jak na oběd, tak i k večeři. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši, ale pozor. Doma jsme zbylou směsí od oběda naplnili tortillu k večeři a bylo to taky mňam! 

Tak hurá do vaření a pečení!

Pečená dýně s kuřecím masem na bylinkách

Ingredience:

  • 1 dýně Hokaido
  • 1 kg kuřecích prsíček
  • 2 snítky šalvěje
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • himalájská sůl (případně klasická mořská)
  • olivový olej

Pečená dýně s kuřecím masem na bylinkách

Postup:

Dýni důkladně umyjeme, odlomíme stopku, rozkrojíme a polévkovou lžící vydlabeme dužinu se semínky. Semínka si klidně dáme usušit. Dýni nakrájíme na kostičky a nasypeme na plech. Kuřecí maso nakrájíme na zhruba stejně velké kousky a přidáme k dýni. Vše lehce osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.

Přidáme čerstvé bylinky, které vše krásně provoní. Jako poslední přikrájíme česnek a vše promícháme.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu zhruba 40 minut. V průběhu pečení alespoň jednou promícháme.

Podobné články

Salát s čerstvým fenyklem a avokádem

Jedněmi milovaný, druhými zatracovaný, ale všichni se s ním setkáváme již v dětství. Fenykl je bylina využívaná od stvolu po semínka. Semínka se používají do čajů, při zavařování, do likérů. Stvol/bulva fenyklu je v našich podmínkách využívaná již méně. Celý článek

Píše redakce VYLETY-ZABAVA.CZ

Kam s dětmi na kole

Přišlo jaro a je čas vytáhnout kola a vyrazit na výlet! Přinášíme vám několik tipů na cyklostezky, kde se můžete bezpečně projet s celou rodinou. Celý článek

Masové rizoto s hráškem

Rizoto má spoustu možností přípravy a použitých ingrediencí. My jsme připravili takové, které mohou mít děti od 8 měsíců a pochutnají si i tatínkové. Celý článek

Komentáře