Pesto s medvědím česnekem

Datum přidání: 17. 4. 2015

Pesto s medvědím česnekem

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Pokud se chystáte o víkendu do lesa, určitě se nevyhýbejte tmavším, vlhčím oblastem. Právě to jsou místa vhodná pro tuto skvělou surovinu, která se dá použít do spousty receptů.

Jemná česneková vůně, jako konvalinka, přírodní antibiotikum.

Sbírají se listy do doby květu. Kromě antibiotických účinků jsou plné vitamínu C a podporují trávení, jsou dobré na prevenci proti chřipce.

Jeho použití je univerzální. Může se přidávat nasekaný na chleba s pomazánkou, do salátů, jako špenát do slaných koláčů, polévek nebo s oříšky rozmixovaný na pesto.

Pesto s medvědím česnekem

50g piniových oříšků (mandle, vlašské ořechy nebo kešu)

50g  medvědího česneku

35 g jemně strouhané parmezánu

100 ml extra panenského olivového oleje dle žádané konzistence

Pro dochucení citronovou šťávu

Sůl, mletý černý pepř

Oříšky dáme do hmoždíře (můžeme použít mixér pro urychlení J), přidáme omytý medvědí česnek. Pomalu mixujeme a přidáváme olej a parmazán. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Máte rádi pomazánka? Tu je jedna plná vitamínů :o) 

Pomazánka s medvědím česnekem

Podobné články

Grilované kuřecí špízy

Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní. Celý článek

Churros sladké tyčky

Oslaďte si poslední dny prázdnin a vyzkoušejte s dětmi jednoduchý recept z listového těsta. Představujeme jednodušší a zdravější variantu churros. Klasické churros se smaží a k servírování se podávají s rozpuštěnou čokoládou, ale už samotné tyčky jsou tak... Celý článek

Patizonová polévka překvapí svojí chutí

Už ta barva polévky je v tomto sluníčkovém počasí dokonalá, jak krásně ladí. Chuť polévky je až neočekávaně lahodná. Opravdu je moc dobrá a dětem bude jistě chutnat. Tedy u nás doma tyto husté polévky s topinkou nebo krutonky vedou. Celý článek

Komentáře