Pesto s medvědím česnekem

Datum přidání: 17. 4. 2015

Pesto s medvědím česnekem

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Pokud se chystáte o víkendu do lesa, určitě se nevyhýbejte tmavším, vlhčím oblastem. Právě to jsou místa vhodná pro tuto skvělou surovinu, která se dá použít do spousty receptů.

Jemná česneková vůně, jako konvalinka, přírodní antibiotikum.

Sbírají se listy do doby květu. Kromě antibiotických účinků jsou plné vitamínu C a podporují trávení, jsou dobré na prevenci proti chřipce.

Jeho použití je univerzální. Může se přidávat nasekaný na chleba s pomazánkou, do salátů, jako špenát do slaných koláčů, polévek nebo s oříšky rozmixovaný na pesto.

Pesto s medvědím česnekem

50g piniových oříšků (mandle, vlašské ořechy nebo kešu)

50g  medvědího česneku

35 g jemně strouhané parmezánu

100 ml extra panenského olivového oleje dle žádané konzistence

Pro dochucení citronovou šťávu

Sůl, mletý černý pepř

Oříšky dáme do hmoždíře (můžeme použít mixér pro urychlení J), přidáme omytý medvědí česnek. Pomalu mixujeme a přidáváme olej a parmazán. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Máte rádi pomazánka? Tu je jedna plná vitamínů :o) 

Pomazánka s medvědím česnekem

Podobné články

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře