Pesto s medvědím česnekem

Datum přidání: 17. 4. 2015

Pesto s medvědím česnekem

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Pokud se chystáte o víkendu do lesa, určitě se nevyhýbejte tmavším, vlhčím oblastem. Právě to jsou místa vhodná pro tuto skvělou surovinu, která se dá použít do spousty receptů.

Jemná česneková vůně, jako konvalinka, přírodní antibiotikum.

Sbírají se listy do doby květu. Kromě antibiotických účinků jsou plné vitamínu C a podporují trávení, jsou dobré na prevenci proti chřipce.

Jeho použití je univerzální. Může se přidávat nasekaný na chleba s pomazánkou, do salátů, jako špenát do slaných koláčů, polévek nebo s oříšky rozmixovaný na pesto.

Pesto s medvědím česnekem

50g piniových oříšků (mandle, vlašské ořechy nebo kešu)

50g  medvědího česneku

35 g jemně strouhané parmezánu

100 ml extra panenského olivového oleje dle žádané konzistence

Pro dochucení citronovou šťávu

Sůl, mletý černý pepř

Oříšky dáme do hmoždíře (můžeme použít mixér pro urychlení J), přidáme omytý medvědí česnek. Pomalu mixujeme a přidáváme olej a parmazán. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Máte rádi pomazánka? Tu je jedna plná vitamínů :o) 

Pomazánka s medvědím česnekem

Podobné články

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Zahřeje a zasytí. Krémová polévka z růžičkové kapusty

Nastává ideální období na horké, krémové a především husté polévky. Pro děti ideálně rozmixované do hustoty kaše a doplněné o opečené kostičky housky nebo v tomto případě slaniny. Věděli jste, že růžičková kapusta obsahuje spoustu vitamínů a zahání stres? Celý článek

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Komentáře