Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Podvodníci... co to je? Rychlé a moc dobré vánoční cukroví

Datum přidání: 7. 12. 2017
Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Možná je znáte jako potápníky nebo cukroví kynuté pod vodou. U nás nesmí chybět žádný rok. Já na nich miluji jejich drožďovou chuť, která se v ústech hladce snoubí se sladkou chutí moučkového cukru. Navíc jde o cukroví, se kterým vám krásně pomohou děti.

Vlastně vás (mimo výroby těsta) ani nebudou potřebovat. Nebojte se dát dětem do rukou vánoční vykrajovátka a nechte je, ať pustí uzdu své fantazii.

Na podvodníky potřebujete

  • 20 dkg hrubé mouky
  • 15 dkg tuku
  • 2 dkg droždí
  • 3 lžíce mléka
  • špetka soli
  • moučkový cukr na obalení

Na podvodníky potřebujete

Postup:

Všechny ingredience vložte do mísy a vypracujte v těsto. Dle potřeby přidejte mouku či mléko. Jakmile není těsto lepivé, udělejte z něj kouli, potopte jej pod vodu (já si napustím hrnec vlažnou vodou a do ní vložím těsto). Těsto si bude pod vodou kynout. Jakmile bude těsto připravené k vykrajování, vyplave na hladinu. Kynutí netrvá moc dlouho cca 15 minut.

Poté si pomoučněte vál, těsto vyválejte na 4mm vysokou placku (bude třeba dost mouky, protože těsto bude mokré a "oslizlé"). Vykrajujte vámi vybrané tvary, dejte na plech a poté pečte při 180°C zhruba 15 minut.

Po vyndání z trouby ještě teplé obalte v moučkovém cukru. Při obalování dávejte pozor, podvodníci jsou po upečení velmi křehcí.

Dle vlastní zkušenosti doporučuji péci tvary, které nemají slabé a vyčnívající části, ty se poté při obalování lámou (my takto pekli zvířátka a všechna skončila bez nohou a ocasů).

Potápníci nepotřebují "odležet", dají se jíst prakticky ihned z plechu. A vždy zmizí z táců rychlostí blesku.

Podobné články

Bára mamapocket

Píše Bára mamapocket

Do čeho zabalit svačinku a recept na domácí kokosové mléko

Svačinky si teď vozíme v krásné SKIP HOP krabičce se zvířátkem. Krabička je velká tak akorát na dětský oběd, nebo velkou svačinu. Je v ní schovaná ještě jedna menší krabička, to se určitě hodí. Celý článek

Věděli jste, že čekanka je plná vitamínů? Vyzkoušejte recept na zapečenou čekanku

Zelenina, která se právě v zimních měsících dá koupit snad v každém obchodě. Jen ji dost často míjíme, protože nevíme…, ale to je chyba. Čekanka obsahuje mnoho potřebných látek pro náš organismus. Celý článek

Spolupracujeme s Máma v kuchyni

Šťavnatá hovězí sekaná s čočkou (od 8 měsíců)

Luštěniny i hovězí maso jsou dobrým zdrojem železa, které podporuje krvetvorbu, a spousta dětí je chudokrevných, neb tyto dvě suroviny (a s nimi i zelená zelenina, která je na železo také bohatá) nejsou zrovna jejich favority. Celý článek

Komentáře