Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Polévky pro zahřátí

Datum přidání: 19. 1. 2017

U nás doma, teď v zimě vedou polévky. Především ty husté, které zahřejí, ale i pořádně zasytí. Jelikož mám doma děťátko, které moc nejí, zeleninu výjimečně a maso skoro vůbec. Jsem ráda, když do jedné polévky schovám tyto věci a ještě slyším: „hmm, maminko, to je dobré, přidáš“ :)

 

Vede špenátová, které má v sobě i dost vitamínů a sladká rajčatová. Tu máte recepty :)

 

Špenátová polévka


Důležité u této polévky, aby si zachovala vitamíny ze špenátu, je ji nevařit…a místo klasické brambory použijte batát, přidá další cenné vitamíny.

250 – 300 g čerstvého špenátu, 500 ml vývar, 100 ml smetany, 1 velká brambora, 4 stroužky česneku rozmačkané nebo dle chuti, máslo, nasekaná 1 cibule, sůl, pepř

Může být: opečené na másle kousky lososa, krevety nebo jen houska

Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou bramboru a vývar, povaříme dokud není brambora měkká, přidáme česnek a špenát, který necháme jen povadnout. Rozmixujeme, přilijeme smetanu a jen lehce povaříme, dochutíme. zdroj: www.restaurace-menu.cz

 

Rajčatová polévka

1 velká cibule, 2 mrkve, 800 g rajčat, 2 stroužky česneku, čerstvá bazalka, 20 g olivového oleje, sůl, pepř, 700 ml vody (vývar), podle chuti cukr

Pokrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, bazalku a česnek osmažíme na oleji a necháme krátce podusit. Spařená rajčata oloupeme a přidáme k zeleninové směsi a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme do změknutí, nakonec rozmixujeme a dochutíme. Pro rodiče můžeme dozdobit strouhaným parmazánem.

 

A pokud se chystáte na výlet nebo na delší procházku a svačinku potřebujete s sebou…

Podobné články

Bára mamapocket

Píše Bára mamapocket

Do čeho zabalit svačinku a recept na domácí kokosové mléko

Svačinky si teď vozíme v krásné SKIP HOP krabičce se zvířátkem. Krabička je velká tak akorát na dětský oběd, nebo velkou svačinu. Je v ní schovaná ještě jedna menší krabička, to se určitě hodí. Celý článek

Věděli jste, že čekanka je plná vitamínů? Vyzkoušejte recept na zapečenou čekanku

Zelenina, která se právě v zimních měsících dá koupit snad v každém obchodě. Jen ji dost často míjíme, protože nevíme…, ale to je chyba. Čekanka obsahuje mnoho potřebných látek pro náš organismus. Celý článek

Angína nebo chřipka? Víte, jaký je mezi nimi rozdíl a kdy vyrazit k lékaři?

Pokud jsme nachlazení, většinou říkáme, že máme chřipku, což může být dost zavádějící. Stejně tak se liší léčba i projevy u angíny. Jak ji poznáme a proč se obě onemocnění nevyplatí podceňovat? Celý článek

Komentáře