Pomazánka s medvědím česnekem

Datum přidání: 16. 3. 2016

Česnek medvědí je účinný životabudič po zimním období. Přírodní zdroj vitamínu C, hojně se využívá při jarní očistě, podporuje trávení. Pro děti a těhotné je bohatým zdrojem železa. 

Díky allicinu medvědí česnek pomáhá při nachlazení, chřipce, angíně a ženám při ženských onemocněních. Je přírodní antibiotikum a silný přírodní antioxidant, podporuje hojení ran. Pro jeho maximální účinky se snažme zařadit medvědí česnek do jídelníčku pravidelně.

Tak jako u všeho čerstvého je nejlepší medvědí česnek tepelně neupravený. Pro skladování je nejvhodnější ho zmrazit, usušit, dělá se z něj i výborné pesto nebo v léčitelství využívaná tinktura, která pomáhá nejen při chřipkách.

Dětem udělejte ovocné smoothie a přidejte medvědí česnek. Servírujte v kapsičkách na přesnídávku a dětičky vše slupnou.

Výborné je také pesto, bylinkové máslo (máslo, medvědí česnek rozmixovat) nebo jen ochucený olej…

Tvarohová pomazánka s medvědím česnekem

250 g tvarohu

svazek medvědího česneku nadrobno nasekaného

sůl, pepř

Můžeme zjemnit lžící jogurtu, smetany nebo majonézy. Do základního receptu je možno přidat – strouhaný sýr, šunka nebo další zelenina či lžička hořčice. Máme vyzkoušeno i s různým druhem koření, např. červená paprika, směs koření na pečené brambory, chilli a další.

Zdroj: www.restaurace-menu.cz

Podobné články

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Komentáře