Růžičková kapusta na pánvi

Datum přidání: 16. 11. 2015

Růžičková kapusta na pánvi

Jste unavené a předvánoční období vám na klidu nepřidá? Dejte si růžičkovou kapustu :-). Je vhodná k zařazení do jídelníčku pro celou rodinu a tedy i děti. Kapustičky jsou plné vitamínu C, posilují imunitu, pomáhají soustředění a podporují metabolismus.

Je jednou z potravin, které se doporučují k detoxikaci organismu. Pro zachování, co nejvíce vitamínů je vhodné kapustičky vařit co nejméně nebo jen spařit.

Růžičková kapusta s houbami a vejci

Potřebujete:

1 lžíci oleje
1 malou, najemno nasekanou cibuli …
250 g čerstvých žampionů, na plátky
500 g růžičkové kapusty
1 stroužek česneku, prolisovaný
½ lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce

Mohlo by vás zajímat: Diagnostika pohledem, miniMládě pod dekou, Lampička IRON MAN

Jak na to?

Do pánve s rozehřátým olejem přidejte cibuli a houby, 15 minut opékejte a míchejte, až obojí začne zlátnout. Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte ji na čtvrtky. Do pánve přidejte česnek, tymián a kapustu a dalších 5 minut duste. Osolte a opepřete.Obsah pánve rozdělte do dvou hnízd, uprostřed každého udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce, osolte je a opečte tak, jak máte rádi. Pokud chcete mít vejce propečená, zakryjte pánev poklicí.

Zdroj: http://www.zdrava5.cz/

Mohlo by vás zajímat:

Podobné články

Burger a zeleninové hranolky

Burger, hamburger... s masem, se sýrem, s rybou nebo plný zeleniny. Možností je opravdu mnoho. Přinášíme recept na klasiku, plus zdravější variantu přílohy, zeleninové hranolky. A jako bonus vlaječky (k tisku), které nesmí chybět na žádné oslavě pro děti. Celý článek

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Komentáře