Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Datum přidání: 14. 10. 2018

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je příprava rajčatového sugo. Můžete použít i kečup, ale domácí sugo je TOP ingredience nejen na pizzu.

Ingredience na pizzu

  • tortilly, sugo (recept níže), žampiony, šunka, rajčátka, mozzarella, čerstvá bazalka


Vše naskládáme na tortilly a zapečeme v troubě. Máte chuť na domácí tortilly, recept najdete v článku Tortilly pro malé labužníky.

Sugo

  • rajčata cca 500 g
  • bobkový list
  • krupicový cukr
  • sůl, pepř
  • bylinky (oregano, bazalka)
  • olivový olej
  • cibule, česnek (není nutné použít, záleží na chuti každého)

Rajčata spaříme a oloupeme (když nechcete loupat, nemusíte, ale nakonec je dobré omáčku přepasírovat), nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji (pokud dáváme i cibuli, dáme na olej nejdřív, pak česnek a nakonec rajčata). Dále přidáme bobkový list, bylinky, cukr, sůl a trochu čerstvě namletého pepře. Pomalu dusíme, až se rajčata rozvaří na pyré. Nakonec rozmixujeme, pokud se vám zdá omáčka moc tekutá, můžeme ještě chvilku nachat povařit. Hotovu omáčku můžeme uskladnit, ať už do mrazáku nebo horkou dát do zavařovacích skleniček, uzavřít a nechat dnem vzhůru zatáhnout.

Podobné články

Píše Redakce VYLETY-ZABAVA.CZ

Vyrážíme s dětmi za zvířaty

Děti milují zvířata, malá i velká, domácí i divoká. Máme několik tipů, kam vyrazit s dětmi za zvířaty, které ještě možná neznáte. Tábor, Děčín, Karlštejn nebo třeba Hády.... Celý článek

Inspirace od nás: Podzimní móda do města i do přírody

Lámete si hlavu, jaké módní kousky vám a vaší holčičce v šatníku chybí? Inspirujte se dnešním fashion článkem, který jsme pro vás připravili v naší redakci společně s eshopem BigBrands.cz. Pár fotek, spousta práce a hoooodně zábavy. My už máme pár kousků... Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Komentáře