Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Datum přidání: 14. 10. 2018

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je příprava rajčatového sugo. Můžete použít i kečup, ale domácí sugo je TOP ingredience nejen na pizzu.

Ingredience na pizzu

  • tortilly, sugo (recept níže), žampiony, šunka, rajčátka, mozzarella, čerstvá bazalka


Vše naskládáme na tortilly a zapečeme v troubě. Máte chuť na domácí tortilly, recept najdete v článku Tortilly pro malé labužníky.

Sugo

  • rajčata cca 500 g
  • bobkový list
  • krupicový cukr
  • sůl, pepř
  • bylinky (oregano, bazalka)
  • olivový olej
  • cibule, česnek (není nutné použít, záleží na chuti každého)

Rajčata spaříme a oloupeme (když nechcete loupat, nemusíte, ale nakonec je dobré omáčku přepasírovat), nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji (pokud dáváme i cibuli, dáme na olej nejdřív, pak česnek a nakonec rajčata). Dále přidáme bobkový list, bylinky, cukr, sůl a trochu čerstvě namletého pepře. Pomalu dusíme, až se rajčata rozvaří na pyré. Nakonec rozmixujeme, pokud se vám zdá omáčka moc tekutá, můžeme ještě chvilku nachat povařit. Hotovu omáčku můžeme uskladnit, ať už do mrazáku nebo horkou dát do zavařovacích skleniček, uzavřít a nechat dnem vzhůru zatáhnout.

Podobné články

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Píše Jolana Kohoutková

Několik tipů, jak dobře sestavit pokoj pro dva sourozence

Umístit dva různě staré sourozence do jedné místnosti tak, aby spolu vycházeli a každý měl kus toho svého prostoru? Na první pohled skoro neřešitelná hádanka. Východiska však jistě jsou. Podívejte se s námi na užitečné rady, kterými byste se měli Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Komentáře