Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Silvestrovské pohoštění

Datum přidání: 30. 12. 2015

Silvestrovské pohoštění

soupaddict.com
soupaddict.com

Chlebíčky, pomazánky, obložené talíře… Zkuste to letos jinak. Vytvořte dipy a nechte osazenstvo, ať se obsluhuje samo. Věřím, že pro zúčastněné bude toto pohoštění příjemné zpestření.  Pro děti bude jedničkou určitě pizza dip, dospělé můžete překvapit teplou variantou nebo něčím zdravým či štiplavým.

K dipům stačí připravit nachos, opečenou bagetu, pita chleba nebo zeleninu…

Pizza dip

zdroj: www.thecookierookie.com
zdroj: www.thecookierookie.com

400 g smetanového sýra
400 g nastrouhaného sýru – mozzarella
280 g na jemno nakrájených klobásek, pro děti samozřejmě nepálivé, může být šunka a jiné oblíbené
½ šálku čerstvé bazalky, nasekané
¾ šálku rajčatové omáčky
1 lžička sušeného česneku
sůl a pepř podle chuti

Všechny ingredience dáme do hrnce se silnějším dnem a pomalu vaříme do doby než se všechny ingredience dokonala spojí, mícháme často (cca každých 30 minut).

Zdroj: http://www.thecookierookie.com/slow-cooker-pepperoni-pizza-dip/

Jalapeno dip pečený v troubě

Hodně podobný základ jako u předešlého dipu, ale díky jeho pikantní a výrazné chuti není vhodný pro děti.

100 g slaniny, nakrájené a opečené
400 g smetanového měkkého sýra
1 šálek majonézy
6 nasekaných jalapeno papriček nebo dle chuti
1 šálek nastrouhaného čedaru
1/2 šálku nastrouhané mozzarely
1/4 šálku nakrájené jarní cibulky

Vrchní vrstva: 1 šálek drcených slaných sušenek, 1/2 šálku strouhaného parmezánu, kousek másla.

www.simply-gourmet.com
www.simply-gourmet.com

www.simply-gourmet.com

Předehřejeme troubu na cca 200 °C, všechny přísady spojíme a dáme do zapékací mísy. Smícháme přísady na vrchní vrstvu a posypeme, pečeme cca 30 minut nebo dokud se nezačnou dělat bublinky.

Kombinovat vrchní přísady a pokropí po celé horní části dip. Pečeme dip 20-30 minut, nebo dokud bublinky.

Zdroj: http://www.simply-gourmet.com/2012/08/183-jalapeno-popper-dip.html?m=1

Třívrstvý dip

Guacamole
2 avokáda nakrájená na kostičky, 1 lžíce čerstvě vymačkané limetové šťávy, citronová šťáva dle chuti, sůl, pepř, 1 polévková lžíce sekaného koriandru, 1 lžíce na jemno sekané červené cibule

Krémový dip
1/2 šálku kysané smetany, 3 lžíce jemně rozdrobeného balkánského sýra, případně můžeme dát kozí sýr, 2 lžíce mascarpone nebo smetanový sýr, 1 lžíce limetkové šťávy, 1 polévková lžíce nasekaného koriandru, sůl,

Rajčatová vrstva
1 šálek na malé kostičky nakrájených rajčat, 1/2 šálku na malé kostičky nakrájené papriky (různé barvy – červená, oranžová, žlutá), 3 lžíce na jemno nasekané červené cibule, citronová šťáva, 2 lžíce sekaného koriandru, sůl, pepř

Podáváme s tortilla chipsy.

Zdroj a postup najdete zde soupaddict.com.

Ale vyzkoušet můžete další zajímavé chutě olivový, paprikový, dýňový nebo mexický…

Podobné články

Barbora

Píše Barbora

Batátovo-petrželová omáčka a dušené vepřové

Pro někoho možná zvláštní spojení batátu a petržele, ale po vyzkoušení se budete jen oblizovat. Tyto dvě suroviny vytvoří omáčku famózní chuti. Základ pokrmu je vhodný pro nejmenší děti (od 6 měsíců) od zavedení masa (batáty, petržel, vepřové). Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Podzimní polévka

Na podzim je potřeba se jídlem pořádně zahřát! Ať už přijdete s dětmi o víkendu z procházky, hrabání listí, sbírání kaštanů, nebo prostě jen máte chuť na chutnou polévku, tak vám tato zeleninová vzpruha přijde vhod. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Pečená dýně s kuřecím masem na bylinkách

Dýně jsou v posledních letech jednoznačně jedním z hlavních symbolů podzimu. Nepochybuji, že jste nevyzkoušeli minimálně dýňovou polévku. Já pro vás mám jinou úpravu. Dýni smícháme s kuřecím masem, provoníme bylinkami a vše dáme péct do trouby. Celý článek

Komentáře