Slané pohankové palačinky

Datum přidání: 11. 8. 2016

Lepek, jedna z věcí, která je v dnešní době pro mnoho dětí zakázaná. Ale palačinky jsou prostě IN a pro děti oblíbenou pochoutkou k snídani, obědu, svačině i večeři. Zdravá varianta palačinek z pohankové mouky ve slané zdravé variantě s baby špenátem, který dodá další vitamíny.

 

Palačinky:


150 g pohankové mouky
400 ml mléka …
1 vejce
špetka soli
1 lžička olivového oleje + řepkového na smažení

 

Náplň:


300 g smetanového sýru
3 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce tymiánových lístků
1–2 stroužky česneku
sůl
300 g čerstvého špenátu, spařeného
250 g kvalitní šunky

 

1. Prvních pět ingrediencí smíchejte v míse a nechte asi hodinu odpočinout. Mezitím utřete sýr, pažitku, tymián a česnek do pomazánky. Osolte ji podle chuti a dejte do lednice. Kvůli dětem můžete česnek i zcela vynechat.
2. Po odležení těsta začněte palačinky smažit: pánev vždy potřete malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po pánvi a z obou stran osmažte dozlatova. Každou palačinku potřete nejprve sýrovou pomazánkou, navrch dejte vyždímaný špenát a plátek šunky a zarolujte. Nakonec nakrájejte na šneky a sepněte párátkem.

 

Zdroj: zdrava5.cz

 

Mohlo by vás zajímat: Palačinky Pepka námořníka a vše o špenátu 

Podobné články

Vitamin D je důležitý nejen pro nejmenší děti

Naše tělo potřebuje pro svůj zdárný vývoj a následně „chod“ mnoho vitaminů. K velmi důležitým patří vitamin D. Podstatný je zejména pro nejmenší děti a batolata. Celý článek

Cukrovka u dětí se může začít projevovat nenápadně. Od pomočování až po hubnutí

Možná si myslíte, že se to vašich dětí netýká, ovšem malých diabetiků přibývá. Přitom prvotní příznaky mohou přicházet nenápadně. Jak se projevuje u dětí cukrovka a jaký je rozdíl mezi diabetem 1. a 2. typu? Celý článek

Salát s čerstvým fenyklem a avokádem

Jedněmi milovaný, druhými zatracovaný, ale všichni se s ním setkáváme již v dětství. Fenykl je bylina využívaná od stvolu po semínka. Semínka se používají do čajů, při zavařování, do likérů. Stvol/bulva fenyklu je v našich podmínkách využívaná již méně. Celý článek

Komentáře