Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Datum přidání: 27. 9. 2018
Bára

Píše Bára

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct.

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Korpus:

  • 300 g sušenek
  • 150 g másla
  • 50 g mletých mandlí

Na náplň:

  • 250g mascarpone
  • 500 g tvarohu
  • 2 hrušky
  • 2 lžíce medu
  • 150 g moučkové cukru
  • 3 vejce

Drobenka:

  • 150 g ovesných vloček
  • 30 g másla
  • 2 hrušky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • Špetka skořice

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Postup:

Troubu předehřejte na 150 °C. Sušenky rozdrťte, smíchejte s ořechy a rozpuštěným máslem. Těsto vmačkejte do dortové formy.

Smíchejte si tvaroh, mascarpone, moučkový cukr, med, vejce. Přidejte na kostičky pokrájenou hrušku bez slupky. Směs nalijte do formy s korpusem a pečte zhruba 50 minut.

Cheesecake je ideální ozdobit drobenkou z ovesných vloček. Na másle osmahnete na kostičky pokrájenou hrušku. Přidáte ovesné vločky, med, javorový sirup, skořici. Hotovou směsí ozdobíte cheesecake a dejte do lednice vychladit.

Podobné články

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Píše Jolana Kohoutková

Několik tipů, jak dobře sestavit pokoj pro dva sourozence

Umístit dva různě staré sourozence do jedné místnosti tak, aby spolu vycházeli a každý měl kus toho svého prostoru? Na první pohled skoro neřešitelná hádanka. Východiska však jistě jsou. Podívejte se s námi na užitečné rady, kterými byste se měli Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Komentáře