Tortilly pro malé labužníky

Datum přidání: 19. 5. 2016

Kdo by jen neměl rád… rychlé, snadné a dobré. Chcete k večeři změnu? Zkuste zapečené tortilly se šunkou a sýrem, cuketou nebo krůtím…..pro děti jemné a pro tatínky můžete zkusit hezky štiplavé s chilli papričkami.

Náplní může být nespočet, každý si může přidat své oblíbené. Pro děti se stane příprava tortill zábavou a rádi si svoji připravenou placku snědí.

Tortilly můžete koupit nebo si udělat domácí, tu je recept.

Domácí tortilly

250 g hladké mouky, 140 ml horké vody, 100 g sádla, sůl (místo sádla můžeme použít olivový olej)

Zpracujeme vláčné těsto, vody použijeme dle potřeby. Z těsta vyválíme tenounké placky a na teflonové suché pánvi omečeme.

Náplň s cottage sýrem

Potřebujete: 400 g eidamu, 1 balení bílého cottage sýra, 1 balení pažitkového cottage sýra, 4 lžíce jemně sekané petrželky, 100 g šunky, ½ chilli papričky (kdo má rád ostré), sůl a pepř, 1 balení tortill

Eidam nastrouhejte na hrubším struhadle, používáte-li plátky, nakrájejte je na nudličky. Pak přidejte pokrájenou šunku, cottage sýr a jemně sekanou petrželku. Směs promíchejte a dochuťte solí, pepřem a nadrobno pokrájenou chilli papričkou. Naplňte tortilly a krátce je zapečte v troubě či opečte na pánvi a podávejte horké se zakysanou smetanou. Zdroj: zdrava5.cz

Nebo můžeme připravit náplň s cuketou: 2 chorizo klobásy, 2 velké cukety (nahrubo nastrouhané), 120 g čedaru, hrst čerstvé máty, olivový olej

Krůtí náplň: ½ červené cibule, ½ svazku petrželky, ¼ červené papriky, 2 rajčata, 150 g grilovaného krůtího masa, 100 g mozzarelly a čedaru

Zapečené tortilly budou dětem chutnat i na svačinku ve škole.

Podobné články

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Grilované kuřecí špízy

Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní. Celý článek

Komentáře