Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Datum přidání: 15. 6. 2016

Píše Jana

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Vůně ovocných knedlíků mi připomíná dětství. Každé léto jsem týden z prázdnin trávila se sestrou a bratrancem u babičky. Vyvařovala samé dobrůtky a sladké bylo pro nás děti to NEJ… 

Trochu jsem knedlíky přizpůsobila dnešní hektické době a urychlila přípravu :-) věřím, že se bude líbit. Na chuti je výsledek stále stejně dokonalý.

Jsou sladké, ale osvěžující a hlavně děsně dobré. Omáčku můžete připravit i studenou…

Co jste možná nevěděli: jahody snižují horečku, posilují metabolismus, obsahují vitamíny A, B, C a E.  Doporučují se při léčbě zánětů, obsahují veliké množství vody a vlákniny.

 

INGREDIENCE NA KNEDLÍČKY (pro 4 osoby):

  • Kůra z jednoho citronu
  • 500 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 300 g hrubé mouky (+ na podsypávání)
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • 4 vejce

INGREDIENCE NA JAHODOVOU OMÁČKU:

  • 600 g jahod
  • 1 smetana (33%)
  • Pár lístků máty
  • Moučkový cukr podle chuti a sladkosti jahod

POSTUP:

  1. Všechny ingredience na knedlíčky smíchejte v misce a vypracujte z nich lehce tuhé, ale pořád lepivé těsto.
  2. Hojně si pomoučněte val a dejte na něj 1/3 těsta. Z toho vytvarujte „hada“ a nakrájejte ho na stejné kousky.
  3. Z každého kousku rukama vytvarujte kuličku. Stejným způsobem připravte kuličky i ze zbylého těsta.
  4. Do hrnce dejte vařit dostatek vody a až bude pořádně vřít, přidejte 1/3 knedlíčků.
  5. Až vyplavou na povrch, jsou hotové a dírkovanou naběračkou je můžete vyndat.
  6. Stejně pokračujte i s dalšími knedlíčky. (Nevaříme všechny najednou, protože by se zdeformovaly.)
  7. Než budou hotové knedlíčky, připravte omáčku rozmixováním jahod se smetanou, cukrem a mátou.
  8. Do hlubokého talíře dejte omáčku, do ní vložte knedlíčky a vše ozdobte čerstvou mátou.

TIP: K podávání tvarohových knedlíčků s jahodovou omáčkou se hodí také zakysaná smetana, jogurt, nebo mascarpone. Celé jídlo vám lahodně zjemní. Pokud neholdujete studeným ovocným omáčkám, můžete si připravit i horkou. Je to jednoduché. Stačí rozvařit jahody s troškou cukru a na závěr je zjemnit šlehačkou.

Podobné články

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Grilované kuřecí špízy

Grilovací sezóna ještě nekončí. Babí léto má být teplé a slunečné, budeme venku a venku chutná nejlépe. Naložené kuřecí masíčko upravené na grilu budou milovat děti i rodiče a jak nádherně voní. Celý článek

Komentáře