Tvarohový koláč s lesním ovocem

Datum přidání: 2. 2. 2017

Lehoučky koláč s lesním ovocem díky kaši skvěle zasytí. Koláč není tak sladký, jako většina sladkých dezertů, ale je opravdu vynikající a děti jistě rády pomohou, jak s přípravou, tak konzumací  :)

 

Množství pro formu velkou 32 cm v průměru, takže pokud máte menší, trochu uberte na množství.

 

Z mléka, lžíce pudinkového prášku, vloček a rýžové krupičky uvařte kaši a oslaďte ji medem. Podle potřeby můžete ještě přidat trochu mléka, aby kaše nebyla úplně tuhá. Přimíchejte do ní nadrcené ořechy a vylijte do formy na pečící papír. Já ho nepoužila a ani moje skvělá nepřilnavá forma, kam ho nikdy nedávám, to nezachránila, takže opravdu doporučuji.

 

Dejte těsto péci na 180°C asi na 15 minut a mezitím si připravte náplň. Smíchejte tvaroh, ricottu, vejce, cukr, a pokud chcete barevný koláč, tak i šťávu z ovoce.  Když bude směs moc tuhá, zřeďte ji trochou mléka.

 

Mohlo by vás zajímat: Po porodu opět ve formě – cvičení pro maminkyCvičte s dětmi – tipy na cviky, Hubnout v zimě je hračka

 

Po 15 minutách vyndejte formu s těstem z trouby, nadrolte na něj bebe sušenky a zalijte tvarohovou náplní.

 

Dejte péct na stejnou teplotu na 20 minut. Poté na koláč nasypte ovoce – je to proto, aby se hned neponořilo do tvarohu.

 

Pečte ještě asi 30 minut, pak nechte vychladnout a můžete servírovat.

 

Celkem 16 porcí, hodnoty na 1 porci: 680 kJ, 9 g bílkovin, 15 g sacharidů, 7 g tuku

 

Jak vidíte, můžete si s klidem dát na svačinu i dvě porce

 

Zdroj: www.nehladu.cz

Podobné články

Bára

Píše Bára

Nepečený tvarohový dort s třešňovým pyré

Ideální letní dort, který vás osvěží. Spojení tvarohu, sladkých třešní a sušenek... naprosto famózní a skvělá kombinace. Vyzkoušejte a nebudete chtít jiný. Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře