Tvarohový koláč s lesním ovocem

Datum přidání: 2. 2. 2017

Lehoučky koláč s lesním ovocem díky kaši skvěle zasytí. Koláč není tak sladký, jako většina sladkých dezertů, ale je opravdu vynikající a děti jistě rády pomohou, jak s přípravou, tak konzumací  :)

 

Množství pro formu velkou 32 cm v průměru, takže pokud máte menší, trochu uberte na množství.

 

Z mléka, lžíce pudinkového prášku, vloček a rýžové krupičky uvařte kaši a oslaďte ji medem. Podle potřeby můžete ještě přidat trochu mléka, aby kaše nebyla úplně tuhá. Přimíchejte do ní nadrcené ořechy a vylijte do formy na pečící papír. Já ho nepoužila a ani moje skvělá nepřilnavá forma, kam ho nikdy nedávám, to nezachránila, takže opravdu doporučuji.

 

Dejte těsto péci na 180°C asi na 15 minut a mezitím si připravte náplň. Smíchejte tvaroh, ricottu, vejce, cukr, a pokud chcete barevný koláč, tak i šťávu z ovoce.  Když bude směs moc tuhá, zřeďte ji trochou mléka.

 

Mohlo by vás zajímat: Po porodu opět ve formě – cvičení pro maminkyCvičte s dětmi – tipy na cviky, Hubnout v zimě je hračka

 

Po 15 minutách vyndejte formu s těstem z trouby, nadrolte na něj bebe sušenky a zalijte tvarohovou náplní.

 

Dejte péct na stejnou teplotu na 20 minut. Poté na koláč nasypte ovoce – je to proto, aby se hned neponořilo do tvarohu.

 

Pečte ještě asi 30 minut, pak nechte vychladnout a můžete servírovat.

 

Celkem 16 porcí, hodnoty na 1 porci: 680 kJ, 9 g bílkovin, 15 g sacharidů, 7 g tuku

 

Jak vidíte, můžete si s klidem dát na svačinu i dvě porce

 

Zdroj: www.nehladu.cz

Podobné články

Bára

Píše Bára

Velikonoční mrkvový dort z pohankové mouky s domácí marmeládou

Velikonoční mrkvový dort je sladká tečka, která by neměla chybět na velikonočním stole a je ideální varianta po beránkovi nebo mazanci. Vyzkoušejte letos něco nového a pusťte se do našeho receptu. Jako bonus získáte recept na skvělou mrkvovou marmeládu. Celý článek

Domácí ovocné přesnídávky

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem… Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Vynikající zelňačka s klobáskou

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády. Celý článek

Komentáře