
Tak jsme se do nich s holkami a dětmi také pustily. Recept je odzkoušený několikrát, ano je s tím trochu piplačka, ale ta dobrota. Rozplývají se na jazyku, ani nevíte... a snad se i tu lahodu bojíte spolknout.
Kremrole, trubičky
Doporučení: Pokud si nebude jistá, vyzkoušejte jen z poloviční dávky, i tak jich budete mít dost.
- 1/2 kg hl. mouky
- 1/2 kg másla
- 4 žloutky
- 6 lžic studené vody
- 4 lžičky cukru
Z výše uvedených ingrediencí zpracujeme těsto, dáme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu odpočinout. Pak si těsto rozválíme a nakrájíme na proužky, kterými omotáváme formičky/trubičky. Přendáme na plech s pečícím papírem, nechávejte mezi trubičkami místo, těsto nabyde.
Pečeme ve středně vyhřáte troubě do růžova (je to jen pár minut). Po upečení pomalu kremrole stáhneme z formiček.
Sních si připravíme z bílků a cukru (na 1 bílek 7 dkg krytal. cukru). Bílky šleháme v páře - hrnec s vodou dáme na plotnu, zahřejeme a vložíme menší hrnec, co kterého dáme bílky s cukrem a šleháme do zhoustutí. Poté stáhneme a šleháme do zchladnutí. Je to trochu delší proces a je třeba ho neošidit, jinak se může stát, že sníh nebude dostatečně tuhý. Pokud by se to stalo, můžete přidat třeba strouhaný kokos.
Vychladné trubičky plníme pomocí cukrářského sáčku připraveným sněhem.
Dobrou chuť.