Valentýnské bezlepkové muffiny pro celou rodinu

Datum přidání: 12. 2. 2015

Valentýnské bezlepkové muffiny pro celou rodinu

V tomto receptu se používá rýžová mouka, která má vysoký obsah bílkovin a můžeme ji použít k přípravě nepečených moučníků.  Avokádový krém k dozdobení je nejen lahodný, ale mnohem zdravější než máslové krémy, mimo jiné je plný prospěšných Omega mastných kyselin!

Valentýnské bezlepkové muffiny pro celou rodinu

Suroviny:

1 tvaroh
2 vejce
100 g mletých mandlí
100 g rýžové mouky
40 g třinového cukru nebo 4 lžíce agáve sirupu
1 lžička prášku z vinného kamene
1 lžička jedlé sody
4-5 sušených datlí
Skořice, kardamon, vanilka – dle chuti

Na krém:

1 zralé avokádo
4 sušené datle
1 lžíce raw kakaového prášku
1 lžíce agáve sirupu

Na ozdobu ovoce – jahody, maliny, červený rybíz

Postup:

Všechny suroviny vyšleháme dohladka, vmícháme nakrájené datle, které jsem předem namočili ve vodě nebo jablečném džusu. Plech na muffiny vyložíme košíčky, naplníme do 3/4 a pečeme asi 30minut nejprve na 180 stupňů, po 10 minutách teplotu snížíme na 165 stupňů.

Na krém rozmixujeme zralé avokádo s nakrájenými datlemi dohladka, přidáme raw kakao, přisladíme dle chuti agáve sirupem.

Muffinky nazdobíme krémem a poklademe ovocem.

Zdroj: http://www.vyzivoukezmene.cz/zajimavosti/

Podobné články

Domácí želé bonbony

Na internetu dnes člověk najde postup a recept snad na vše. Už několikrát jsme v redakci narazili na recept gumových medvídků. Tak nám to nedalo a dětmi oblíbená sladká pochoutka prošla i naší kuchyní. Celý článek

Štědrovečerní rybka pečená v krustě s bramborovým pyré

Už se to blíží, děti odpočítávají... přípravy vrcholí. Dárečky už máme pod střechou, cukroví napečené a poslední tečkou bude štědrovečerní večeře. Hledáte inspiraci nebo máte klasiku a rádi byste malou změnu? Nemusíte se bát ryby, vyberte bez kostí a bez vůně. Celý článek

Světlé a tmavé sádlovky. Cukroví naší babičky

Letos kromě klasických rohlíčků a lineckých koleček pečeme s dětmi tradiční babiččino oblíbené cukroví. Základem cukroví je sádlo, ale nebojte se, výsledná chuť je božská. Světlé se krásně rozplývají na jazyku a tmavé jsou plné kakaa, marmelády nebo mandlí. Celý článek

Komentáře