Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Valentýnské bezlepkové muffiny pro celou rodinu

Datum přidání: 12. 2. 2015

Valentýnské bezlepkové muffiny pro celou rodinu

V tomto receptu se používá rýžová mouka, která má vysoký obsah bílkovin a můžeme ji použít k přípravě nepečených moučníků.  Avokádový krém k dozdobení je nejen lahodný, ale mnohem zdravější než máslové krémy, mimo jiné je plný prospěšných Omega mastných kyselin!

Valentýnské bezlepkové muffiny pro celou rodinu

Suroviny:

1 tvaroh
2 vejce
100 g mletých mandlí
100 g rýžové mouky
40 g třinového cukru nebo 4 lžíce agáve sirupu
1 lžička prášku z vinného kamene
1 lžička jedlé sody
4-5 sušených datlí
Skořice, kardamon, vanilka – dle chuti

Na krém:

1 zralé avokádo
4 sušené datle
1 lžíce raw kakaového prášku
1 lžíce agáve sirupu

Na ozdobu ovoce – jahody, maliny, červený rybíz

Postup:

Všechny suroviny vyšleháme dohladka, vmícháme nakrájené datle, které jsem předem namočili ve vodě nebo jablečném džusu. Plech na muffiny vyložíme košíčky, naplníme do 3/4 a pečeme asi 30minut nejprve na 180 stupňů, po 10 minutách teplotu snížíme na 165 stupňů.

Na krém rozmixujeme zralé avokádo s nakrájenými datlemi dohladka, přidáme raw kakao, přisladíme dle chuti agáve sirupem.

Muffinky nazdobíme krémem a poklademe ovocem.

Zdroj: http://www.vyzivoukezmene.cz/zajimavosti/

Podobné články

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Podvodníci... co to je? Rychlé a moc dobré vánoční cukroví

Možná je znáte jako potápníky nebo cukroví kynuté pod vodou. U nás nesmí chybět žádný rok. Já na nich miluji jejich drožďovou chuť, která se v ústech hladce snoubí se sladkou chutí moučkového cukru. Navíc jde o cukroví, se kterým vám krásně pomohou děti. Celý článek

Barbora

Píše Barbora

Batátovo-petrželová omáčka a dušené vepřové

Pro někoho možná zvláštní spojení batátu a petržele, ale po vyzkoušení se budete jen oblizovat. Tyto dvě suroviny vytvoří omáčku famózní chuti. Základ pokrmu je vhodný pro nejmenší děti (od 6 měsíců) od zavedení masa (batáty, petržel, vepřové). Celý článek

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Podzimní polévka

Na podzim je potřeba se jídlem pořádně zahřát! Ať už přijdete s dětmi o víkendu z procházky, hrabání listí, sbírání kaštanů, nebo prostě jen máte chuť na chutnou polévku, tak vám tato zeleninová vzpruha přijde vhod. Celý článek

Komentáře