Velikonoční jehněčí

Datum přidání: 5. 4. 2015

Jehněčí maso je tradiční pokrm Velikonoc. Prý je to maso, které na počátku jara chutná nejlépe…, ať každý posoudí sám. Určitě je plné bílkovin, obsahuje zinek a pro děti důležitý vitamín D.

Recept, který dnes představíme je jednoduchý, chutný a velice voňavý :-)

Velikonoční jehněčí

  • Jehněčí maso s kostí nebo vykoštěné plece (cca 1 kg masa bez kosti)
  • Hrubozrnná sůl
  • Čerstvý rozmarýn
  • 100ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekaný
  • 2 hlavy celého česneku, přepůlené
  • 50 g hnědého cukru
  • 100 ml vinného octa
  • 500 ml kuřecího vývaru

Očištěné a osušené jehněčí maso nasolíme hrubozrnnou solí, napícháme větvičky rozmarýnu. Troubu předehřejeme.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, rozmarýn, cukr, ocet a necháme lehce povařit. Pozor ať se česnek nespálí. Můžeme vzít hrst očištěných šalotek a přidat na pánev místo česneku, který přidáme až do pekáče.

Šťávu dáme na dno pekáče, vložíme maso, půlky česneku a zbylou šťávou maso polijeme.

Pečeme po dobu 4 hodin a 30 minut. Patnáct minut před koncem vaření, odkryjte a dopečte jehněčí do zlaté barvy.

Před krájením nechte maso chvíli odpočinout.

Recept na velikonoční polévku najdete zde, je opravdu moc, moc dobrá :-)

Podobné články

Píše Redakce VYLETY-ZABAVA.CZ

Kam na podzim když prší? Vyrazte s námi a nezmoknete

Je listopad, sezóna skončila a většina památek a dalších turistických objektů je již zavřena. Nezoufejte, existuje mnoho možnosti, kam vyrazit s dětmi i v tomto nevlídném období. Celý článek

Petra Holečková

Píše Petra Holečková

Podzimní péče o pleť. Dodejme jí jas a připravme na zimu

Podzim je období, kdybychom pleť měli připravit na zimní období a zároveň pleť zregenerovat po dlouho trvajícím létě. V letním období na pokožku působí negativní vlivy jako je intenzivní sluneční záření, klimatizace, slaná a chlorovaná voda. Celý článek

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Komentáře