Velikonoční jehněčí

Datum přidání: 5. 4. 2015

Jehněčí maso je tradiční pokrm Velikonoc. Prý je to maso, které na počátku jara chutná nejlépe…, ať každý posoudí sám. Určitě je plné bílkovin, obsahuje zinek a pro děti důležitý vitamín D.

Recept, který dnes představíme je jednoduchý, chutný a velice voňavý :-)

Velikonoční jehněčí

  • Jehněčí maso s kostí nebo vykoštěné plece (cca 1 kg masa bez kosti)
  • Hrubozrnná sůl
  • Čerstvý rozmarýn
  • 100ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekaný
  • 2 hlavy celého česneku, přepůlené
  • 50 g hnědého cukru
  • 100 ml vinného octa
  • 500 ml kuřecího vývaru

Očištěné a osušené jehněčí maso nasolíme hrubozrnnou solí, napícháme větvičky rozmarýnu. Troubu předehřejeme.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, rozmarýn, cukr, ocet a necháme lehce povařit. Pozor ať se česnek nespálí. Můžeme vzít hrst očištěných šalotek a přidat na pánev místo česneku, který přidáme až do pekáče.

Šťávu dáme na dno pekáče, vložíme maso, půlky česneku a zbylou šťávou maso polijeme.

Pečeme po dobu 4 hodin a 30 minut. Patnáct minut před koncem vaření, odkryjte a dopečte jehněčí do zlaté barvy.

Před krájením nechte maso chvíli odpočinout.

Recept na velikonoční polévku najdete zde, je opravdu moc, moc dobrá :-)

Podobné články

Polévka s bylinkovými knedlíčky. Víte, jak udělat čirý vývar?

Už jste zkoušeli domácí vývar, ale ne jen vývar, ale ten čirý, ten co se dlouho táhne? My jsme v redakci zkoušeli a tak jme rovnou připravili recept na polévku s bylinkovými knedlíčky. Děti mají polévky rady, tak jim zkuste tuto uvařit. Celý článek

Píše redakce VYLETY-ZABAVA.CZ

Na horách s dětmi. Inspirujte se, kam vyrazit na výlet

Vyrážíte o jarních prázdninách na hory? Kromě lyžování, sáňkování a bobování na horách můžete vyrazit na menší výlet. Už jste byli u Mumlavského vodopádu, v Rejvízu nebo na vrchu Boreč? Ale máme toho mnohem víc. Celý článek

Zapečené batáty se špenátem. Dobrůtka pro mlsné jazýčky

Tahle dobrůtka nejen chutná úžasně, navíc i na řezu hezky vypadá. A jako bonus je plná vitamínů a to se v tomto počasí určitě hodí. Pro děti bude nasládlá chuť brambor příjemným překvapením. Vyzkoušejte tuto barevnou dobrotu. Celý článek

Komentáře