Velikonoční jehněčí

Datum přidání: 5. 4. 2015

Jehněčí maso je tradiční pokrm Velikonoc. Prý je to maso, které na počátku jara chutná nejlépe…, ať každý posoudí sám. Určitě je plné bílkovin, obsahuje zinek a pro děti důležitý vitamín D.

Recept, který dnes představíme je jednoduchý, chutný a velice voňavý :-)

Velikonoční jehněčí

  • Jehněčí maso s kostí nebo vykoštěné plece (cca 1 kg masa bez kosti)
  • Hrubozrnná sůl
  • Čerstvý rozmarýn
  • 100ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekaný
  • 2 hlavy celého česneku, přepůlené
  • 50 g hnědého cukru
  • 100 ml vinného octa
  • 500 ml kuřecího vývaru

Očištěné a osušené jehněčí maso nasolíme hrubozrnnou solí, napícháme větvičky rozmarýnu. Troubu předehřejeme.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, rozmarýn, cukr, ocet a necháme lehce povařit. Pozor ať se česnek nespálí. Můžeme vzít hrst očištěných šalotek a přidat na pánev místo česneku, který přidáme až do pekáče.

Šťávu dáme na dno pekáče, vložíme maso, půlky česneku a zbylou šťávou maso polijeme.

Pečeme po dobu 4 hodin a 30 minut. Patnáct minut před koncem vaření, odkryjte a dopečte jehněčí do zlaté barvy.

Před krájením nechte maso chvíli odpočinout.

Recept na velikonoční polévku najdete zde, je opravdu moc, moc dobrá :-)

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Píše Magda Kolmanová

Zaměřeno na dětské domečky a skrýše

Děti milují schovávání. Pokud jim chcete udělat opravdu radost, pořiďte jim do pokojíčku nebo na zahradu jejich vlastní skrýš, kde se budou moci zašít před dospěláckým světem a prožívat svá tajná dobrodružství. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře