Velikonoční jehněčí

Datum přidání: 5. 4. 2015

Velikonoční jehněčí

Jehněčí maso je tradiční pokrm Velikonoc. Prý je to maso, které na počátku jara chutná nejlépe…, ať každý posoudí sám. Určitě je plné bílkovin, obsahuje zinek a pro děti důležitý vitamín D.

Recept, který dnes představíme je jednoduchý, chutný a velice voňavý :-)

Velikonoční jehněčí

Jehněčí maso s kostí nebo vykoštěné plece (cca 1 kg masa bez kosti)

Hrubozrnná sůl

Čerstvý rozmarýn

100ml olivového oleje

4 stroužky česneku, nasekaný

2 hlavy celého česneku, přepůlené

50 g hnědého cukru

100 ml vinného octa

500 ml kuřecího vývaru

Očištěné a osušené jehněčí maso nasolíme hrubozrnnou solí, napícháme větvičky rozmarýnu. Troubu předehřejeme.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, rozmarýn, cukr, ocet a necháme lehce povařit. Pozor ať se česnek nespálí. Můžeme vzít hrst očištěných šalotek a přidat na pánev místo česneku, který přidáme až do pekáče.

Šťávu dáme na dno pekáče, vložíme maso, půlky česneku a zbylou šťávou maso polijeme.

Pečeme po dobu 4 hodin a 30 minut. Patnáct minut před koncem vaření, odkryjte a dopečte jehněčí do zlaté barvy.

Před krájením nechte maso chvíli odpočinout.

Foto by grongar

Recept na velikonoční polévku najdete zde, je opravdu moc, moc dobrá :-)

Podobné články

Domácí ovocné přesnídávky

Ovocné přesnídávky jsou na denním jídelníčku našich nejmenších. V dnešním článku představíme pár receptů na vynikající domácí přesnídávky. Druh ovoce je jen na vás, pak už stačí vybrat variantu s cukrem, bez cukru, s pudinkem… Celý článek

Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Vynikající zelňačka s klobáskou

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády. Celý článek

Barbora

Píše Barbora

Vynikající "hermelínová" pomazánka

Už plánujete pohoštění na poslední den v roce? Po cukroví, bramborovém salátu a smaženém kaprovi je fajn trochu tělu odlehčit. Vykouzlete lehkou ala hermelínovou pomazánku a jiné vynikající pohoštění, které je samozřejmě vhodné i pro děti. Recepty a zábava... Celý článek

Komentáře