Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Velikonoční jehněčí

Datum přidání: 5. 4. 2015

Jehněčí maso je tradiční pokrm Velikonoc. Prý je to maso, které na počátku jara chutná nejlépe…, ať každý posoudí sám. Určitě je plné bílkovin, obsahuje zinek a pro děti důležitý vitamín D.

Recept, který dnes představíme je jednoduchý, chutný a velice voňavý :-)

Velikonoční jehněčí

  • Jehněčí maso s kostí nebo vykoštěné plece (cca 1 kg masa bez kosti)
  • Hrubozrnná sůl
  • Čerstvý rozmarýn
  • 100ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekaný
  • 2 hlavy celého česneku, přepůlené
  • 50 g hnědého cukru
  • 100 ml vinného octa
  • 500 ml kuřecího vývaru

Očištěné a osušené jehněčí maso nasolíme hrubozrnnou solí, napícháme větvičky rozmarýnu. Troubu předehřejeme.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, rozmarýn, cukr, ocet a necháme lehce povařit. Pozor ať se česnek nespálí. Můžeme vzít hrst očištěných šalotek a přidat na pánev místo česneku, který přidáme až do pekáče.

Šťávu dáme na dno pekáče, vložíme maso, půlky česneku a zbylou šťávou maso polijeme.

Pečeme po dobu 4 hodin a 30 minut. Patnáct minut před koncem vaření, odkryjte a dopečte jehněčí do zlaté barvy.

Před krájením nechte maso chvíli odpočinout.

Podobné články

Mirka z Little Design

Píše Mirka z Little Design

Nejen pro školáky. Zdravé a praktické sezení

Znovu se začaly otevírat školky a od září se děti vrátí i do škol. V jarní domácí přípravě byla naplno otestována praktičnost a hravost pokojíčků, heren i koutků v obýváku. Celý článek

Nejlepší výlet s dětmi v horkém létě? Jednoznačně do aquaparku

V horkých letních dnech není zase až tolik možností, kam s dětmi vyrazit. Můžete se zchladit v interiéru zámků, trocha stínu vás potěší na vycházce do lesa, ale zaručeně největší radost uděláte celé rodině výletem do aquaparku. Celý článek

Co s sebou nezapomenout sbalit k vodě

I když nám sluníčko v první půli července nepřálo tak jako jiné roky, příchodu horkých letních dnů se prostě nevyhneme. Dříve nebo později dorazí do všech koutů naší republiky a pak většina Čechů bude řešit jedinou otázku: Kde se zchladíme? Celý článek

Komentáře