Vynikající zelňačka s klobáskou

Datum přidání: 17. 1. 2018
Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády.

Recept na zelňačku

Ingredience

  • lžíce másla
  • 1 cibule
  • pár plátků slaniny
  • hladká mouka
  • 0,25 l studené vody
  • 0,25 kg kysaného zelí
  • kysaná smetana
  • klobása
  • kmín
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • 3 kuličky nového koření
  • bobkový list
  • ocet
  • cukr

Recept na zelňačku

Postup

Na másle nechtě zpěnit na jemno nakrájenou cibuli, poprašte paprikou. Slaninu nakrájejte na nudličky a přidejte k cibuli. Osmahlé zapraště hladkou moukou a zalijte 0,25 l studené vody. Uveďte do varu přidejte 0,25 kg kysaného zelí, přidejte kmín, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, chcete-li mít zelňačku ostřejší, přidejte čili, vše dle chuti. Přilijeme zakysanou smetanu a klobásu nebo párek na kolečka (můžete před vložením do zelňačky osmažit samostatně na pánvi). Konečnou chuť polévky doladíme octem a cukrem.

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Píše Magda Kolmanová

Zaměřeno na dětské domečky a skrýše

Děti milují schovávání. Pokud jim chcete udělat opravdu radost, pořiďte jim do pokojíčku nebo na zahradu jejich vlastní skrýš, kde se budou moci zašít před dospěláckým světem a prožívat svá tajná dobrodružství. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Komentáře