Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Vynikající zelňačka s klobáskou

Datum přidání: 17. 1. 2018
Proprepiaf

Píše Proprepiaf

Polévka, která zahřeje a skvěle zasytí. U nás doma zelňačku milujeme, její kyslou chuť, hutnou konzistenci. V zimě je to polévka číslo jedna s gulášovou, ta vám také dodá plno síly... a děti ji mají moc rády.

Recept na zelňačku

Ingredience

  • lžíce másla
  • 1 cibule
  • pár plátků slaniny
  • hladká mouka
  • 0,25 l studené vody
  • 0,25 kg kysaného zelí
  • kysaná smetana
  • klobása
  • kmín
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • 3 kuličky nového koření
  • bobkový list
  • ocet
  • cukr

Recept na zelňačku

Postup

Na másle nechtě zpěnit na jemno nakrájenou cibuli, poprašte paprikou. Slaninu nakrájejte na nudličky a přidejte k cibuli. Osmahlé zapraště hladkou moukou a zalijte 0,25 l studené vody. Uveďte do varu přidejte 0,25 kg kysaného zelí, přidejte kmín, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, chcete-li mít zelňačku ostřejší, přidejte čili, vše dle chuti. Přilijeme zakysanou smetanu a klobásu nebo párek na kolečka (můžete před vložením do zelňačky osmažit samostatně na pánvi). Konečnou chuť polévky doladíme octem a cukrem.

Podobné články

5 tipů na pohybové aktivity, které budou vaše děti skutečně bavit

Dobu, kdy jsme nuceni zůstávat s dětmi více doma a nesmíme se vzájemně navštěvovat, můžeme využít pro společné chvíle. Na zahradě, v parku, v lese, na louce a všude, kde nebude příliš mnoho osob blízko sebe, zabavíte děti raz dva. Celý článek

Cestovatelský seriál: S dětmi po Čechách, Moravě a Slezsku II

Léto 2020 bude o dost jiné než ta předchozí. Čeká nás spousta opatření kvůli epidemii koronaviru. Je téměř jisté, že se nebudeme moci scházet ve větším počtu, brány koupališť a kulturních institucí zůstanou zavřené a konání velkých festivalů se odkládá... Celý článek

Monika z U nás na kopečku

Píše Monika z U nás na kopečku

Skvostný nugátový dortík

Tento dort jsme často pekli před řádkou let a nyní jsme se k němu vrátili. Autorem je Emanuel Ridi. Určitě vyzkoušejte a budete mile překvapeni jednoduchostí, rychlou přípravou a famózním výsledkem. Celý článek

Komentáře