Zdravá sýrová pomazánka s ředkvičkou

Datum přidání: 4. 6. 2015

Zdravá sýrová pomazánka s ředkvičkou

Základem pro tuto ředkvičkovo-sýrovou pomazánku je feta sýr. Feta je tvarohový slaný sýr původem z Řecka. Využívá se ve studené i teplé kuchyni, do zapečených jídel, do salátů.

Pokrmům dodává pikantní chuť a spolu s ředkvičkou vykouzlíte pomazánku, kterou si zamiluje celá rodina. Nemusíte se bát, že by pro děti byla až moc štiplavá. Díky jogurtu a ostatním ingrediencím se chuť sladí k dokonalosti.

Pomazánka je plná vitamínů a zdravý prospěšných látek – ředkvičky obsahují vitamín C, B, kyselinu listovou, bílkoviny, sacharidy, vlákninu. Působí antibakteriálně, díky karetonu pomáhají zdravým očím a zdravému zbarvení kůže. A petrželka kromě vitamínů B, draslíku, vápníku, železu atd. povzbuzuje chuť k jídlu, tak že i malý jedlík dostane hlad :-)

Potřebujete: 230 g sýru feta, 60 ml řeckého jogurtu, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce petrželky, 1 svazek ředkviček, hladkolistou petrželku, 1 francouzskou bagetu a 2 stroužky česneku

Fetu rozdrobte do mísy robotu, přidejte jogurt, olej a citronovou šťávu a rozmixujte do husté, ale hladké pomazánky. Přendejte ji do mísy a vmíchejte petrželku a ředkvičky. Plátky ředkviček pomazánku i ozdobte. Podávejte posypané petrželkou s plátky francouzské bagety. Ty nejprve potřete olejem a opečte je, poté potřete česnekem.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Gabriela Bartošovská

Píše Gabriela Bartošovská

Slaný chřestový koláč

Koláče ve všech různých variantách u nás doma vedou. Je jedno zda sladké, slané, vždy jsou během mžiku pryč. Slané koláče mají jedno velké plus, jsou plné šťavnaté „nádivky“, do které můžete schovat skoro vše, a i dětem pak bude chutnat. Celý článek

Jemná smetanová cibulačka

"Polévka je grunt, kdo ji nejí, to je špunt," kdo by neznal toto pořekadlo. Babička nám to říkala snad pokaždé. Základem pro dobrou polévku je domácí vývar, může být zeleninový, kuřecí, hovězí... u této dobrůtky je třeba i čas. Vhodné pro děti od 1 roku. Celý článek

Hovězí páj s kedlubnou

Vařit pro všechny je někdy obtíž, pro děti nesolené, bez výrazných chutí, tatínek zase rád něco ostřejšího... a maminka, ta se přizpůsobí. Nemusíte vařit několik jídel, stačí mít dobrý recept a je vyhráno. Tento recept je vhodný pro děti od 7 měsíců. Celý článek

Komentáře