Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Zdravá sýrová pomazánka s ředkvičkou

Datum přidání: 4. 6. 2015

Zdravá sýrová pomazánka s ředkvičkou

Základem pro tuto ředkvičkovo-sýrovou pomazánku je feta sýr. Feta je tvarohový slaný sýr původem z Řecka. Využívá se ve studené i teplé kuchyni, do zapečených jídel, do salátů.

Pokrmům dodává pikantní chuť a spolu s ředkvičkou vykouzlíte pomazánku, kterou si zamiluje celá rodina. Nemusíte se bát, že by pro děti byla až moc štiplavá. Díky jogurtu a ostatním ingrediencím se chuť sladí k dokonalosti.

Pomazánka je plná vitamínů a zdravý prospěšných látek – ředkvičky obsahují vitamín C, B, kyselinu listovou, bílkoviny, sacharidy, vlákninu. Působí antibakteriálně, díky karetonu pomáhají zdravým očím a zdravému zbarvení kůže. A petrželka kromě vitamínů B, draslíku, vápníku, železu atd. povzbuzuje chuť k jídlu, tak že i malý jedlík dostane hlad :-)

Potřebujete: 230 g sýru feta, 60 ml řeckého jogurtu, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce petrželky, 1 svazek ředkviček, hladkolistou petrželku, 1 francouzskou bagetu a 2 stroužky česneku

Fetu rozdrobte do mísy robotu, přidejte jogurt, olej a citronovou šťávu a rozmixujte do husté, ale hladké pomazánky. Přendejte ji do mísy a vmíchejte petrželku a ředkvičky. Plátky ředkviček pomazánku i ozdobte. Podávejte posypané petrželkou s plátky francouzské bagety. Ty nejprve potřete olejem a opečte je, poté potřete česnekem.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Uzená polévka z máslové dýně. Budete ji zbožňovat

Čas dýní je v plném proudu. A tak i u nás došlo na recept s touto sezonní plodinou. Pro děti jsou dýně především zábava, ale jsou i jako pěkná dekorace a v neposlední řadě pochoutka. Naše uzená dýňová polévka, doladěná bylinkami je TOP, vyzkoušejte. Celý článek

Ty nejlepší kremrole od tetičky

Tak jsme se do nich s holkami a dětmi také pustily. Recept je odzkoušený několikrát, ano je s tím trochu piplačka, ale ta dobrota. Rozplývají se na jazyku, ani nevíte... a snad se i tu lahodu bojíte spolknout. Celý článek

TOP 6 receptů na svačinky pro děti do 1 roku

Ať už je vaše miminko kojené nebo ne, od ukončeného 6. měsíce by se mělo začít seznamovat s prvními chutěmi. Období prvních příkrmů většinou tolik neuspokojuje výživové potřeby miminka, jako spíš vede k osvojení nových chutí a také motorických schopností. Celý článek

Komentáře