Zajímavosti a novinky pro děti i rodiče

Zdravá sýrová pomazánka s ředkvičkou

Datum přidání: 4. 6. 2015

Základem pro tuto ředkvičkovo-sýrovou pomazánku je feta sýr. Feta je tvarohový slaný sýr původem z Řecka. Využívá se ve studené i teplé kuchyni, do zapečených jídel, do salátů.

Pokrmům dodává pikantní chuť a spolu s ředkvičkou vykouzlíte pomazánku, kterou si zamiluje celá rodina. Nemusíte se bát, že by pro děti byla až moc štiplavá. Díky jogurtu a ostatním ingrediencím se chuť sladí k dokonalosti.

Pomazánka je plná vitamínů a zdravý prospěšných látek – ředkvičky obsahují vitamín C, B, kyselinu listovou, bílkoviny, sacharidy, vlákninu. Působí antibakteriálně, díky karetonu pomáhají zdravým očím a zdravému zbarvení kůže. A petrželka kromě vitamínů B, draslíku, vápníku, železu atd. povzbuzuje chuť k jídlu, tak že i malý jedlík dostane hlad :-)

Potřebujete: 230 g sýru feta, 60 ml řeckého jogurtu, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce petrželky, 1 svazek ředkviček, hladkolistou petrželku, 1 francouzskou bagetu a 2 stroužky česneku

Fetu rozdrobte do mísy robotu, přidejte jogurt, olej a citronovou šťávu a rozmixujte do husté, ale hladké pomazánky. Přendejte ji do mísy a vmíchejte petrželku a ředkvičky. Plátky ředkviček pomazánku i ozdobte. Podávejte posypané petrželkou s plátky francouzské bagety. Ty nejprve potřete olejem a opečte je, poté potřete česnekem.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Svačinky do školy pro děti. Inspirace na pomazánky, bezlepkové svačiny a jiné

Co vyzkoušet také trochu jinou svačinu než housku se šunkou? Salátek, bezlepkové palačinky, zdravý sendvič nebo mňamkovou pomazánku s ředkvičkou, cizrnou nebo "hermelínem"? Celý článek

Cuketová polévka. Děti zasytí a bude jim chutnat

Už také nevíte, co z cukety udělat? Dušená cuketa, bramboráčky, sladká bábovka nebo i směs na topinky... Vyzkoušeli jste cuketovou polévku, která je hezky hutná, jemná a.... dokonalá? Náš recept je pro dětičky od cca 8 měsíců. Celý článek

Osvěžení na "klacku"... Domácí ovocná zmrzlina

Kdy jindy je ta pravá chvíle na výrobu domácí zmrzliny než v létě. Maliny, borůvky, ostružiny, jahody... ovoce, které si vyberete je jen na vás. My jsme vybrali to, co máme doma na záhonu, tedy kromě kiwi. To jsme přidali, aby zmrzlina byla hezky barevná. Celý článek

Komentáře