Zdravá sýrová pomazánka s ředkvičkou

Datum přidání: 4. 6. 2015

Zdravá sýrová pomazánka s ředkvičkou

Základem pro tuto ředkvičkovo-sýrovou pomazánku je feta sýr. Feta je tvarohový slaný sýr původem z Řecka. Využívá se ve studené i teplé kuchyni, do zapečených jídel, do salátů.

Pokrmům dodává pikantní chuť a spolu s ředkvičkou vykouzlíte pomazánku, kterou si zamiluje celá rodina. Nemusíte se bát, že by pro děti byla až moc štiplavá. Díky jogurtu a ostatním ingrediencím se chuť sladí k dokonalosti.

Pomazánka je plná vitamínů a zdravý prospěšných látek – ředkvičky obsahují vitamín C, B, kyselinu listovou, bílkoviny, sacharidy, vlákninu. Působí antibakteriálně, díky karetonu pomáhají zdravým očím a zdravému zbarvení kůže. A petrželka kromě vitamínů B, draslíku, vápníku, železu atd. povzbuzuje chuť k jídlu, tak že i malý jedlík dostane hlad :-)

Potřebujete: 230 g sýru feta, 60 ml řeckého jogurtu, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce petrželky, 1 svazek ředkviček, hladkolistou petrželku, 1 francouzskou bagetu a 2 stroužky česneku

Fetu rozdrobte do mísy robotu, přidejte jogurt, olej a citronovou šťávu a rozmixujte do husté, ale hladké pomazánky. Přendejte ji do mísy a vmíchejte petrželku a ředkvičky. Plátky ředkviček pomazánku i ozdobte. Podávejte posypané petrželkou s plátky francouzské bagety. Ty nejprve potřete olejem a opečte je, poté potřete česnekem.

Zdroj: www.zdrava5.cz

Podobné články

Zdravé sušenky z červené řepy

Červená řepa je u nás v tomto období oblíbená surovina. Odšťavňujeme ji s jablíčky, mrkví, citrusy. Hodně vitamínů dodá za syrova salátům, ale i polévka z červené řepy je naprosto fantastická. My jsme vyzkoušeli sladkou variantu a upekli jsme s dětmi sušenky. Celý článek

Rychlá pizza s domácím rajčatovým sugo

Pizzu děti milují, zvláště, když si mohou naporoučet s čím ji chtějí. Základem pizzy jsou kupované tortilly, odpadá příprava těsta a stačí jen vybrat ingredience. Na co čas potřebujete, je rajčatové sugo, bezkonkurenční domácí rajčatová omáčka nejen na pizzu. Celý článek

Bára

Píše Bára

Šťavnatý hruškový cheesecake s vločkovou drobenkou

Základem dnešních cheescaků je nepečená sušenková drobenka spojená máslem. Z dob minulých najdete těsto pečené. Co nesmí u cheescaků chybět je krém. Ovoce je poslední tečkou, které dotváří vynikající chuť tohoto sladkého dezertu. A pozor, dnes budeme i péct. Celý článek

Komentáře